Destination

Sandvig

Sandvig

Sommerhusudlejning i Sandvig - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sandvig, Bornholm, Danmark udlejes her!

Sandvig er et lille fiskerleje ved Østersøen, på nordspidsen af Bornholm, og tæt ved ruinen Hammershus.

 

Generel

Den hyggelige by er smukt beliggende i Sandvigbugten og præget af gamle, velholdte bindingsværkshuse, stengærder og en stemningsfuld, lille havn. Her finder I mange små gallerier, en dejlig strandpromenade og næsten sydlandsk atmosfære. I Sandvig er der noget for enhver, uanset om I ønsker at bade, fiske, slappe af, få kulturelle oplevelser eller udforske den alsidige natur med de spektakulære klippekyster. Snoede veje fører op til Hammerodde Fyr, hvorfra I i klart vejr kan se den svenske kyst. Der er gode indkøbsmuligheder og spisesteder i Sandvig.

Strande

Nordkysten af Bornholm og området omkring Sandvig er præget af klippekyst, men ved Sandvig ligger den dejlige badestrand i en sandet vig - deraf navnet på byen. Stranden er omgivet af grønne bakker og klipper. Den brede strand ved Sandvig er Nordbornholms mest populære badestrand. Her er der badebro og masser af liv om sommeren. Her kan I bade, solbade og spille bold. Det er også meget populært at springe i vandet fra klipperne omkring stranden.

Natur

Lige nord og vest for Sandvig ligger det fredede og storslåede naturområde Hammerknuden med lyngklædte bakker, granitklipper, søen Hammersø, kilden Salomons Kilde og spidsen af Bornholm Hammerodde med Hammerodde Fyr. Mod sydvest ligger Hammershus Ruiner i smukke, meget kuperede naturomgivelser. Mod syd finder I den smukke naturskov Slotslyngen med bl.a. et interessant fuglefjeld Mulekleven. Sandvig og nordspidsen af Bornholm indbyder til vandreture og ophold i naturen. Ved Hellidomsklipperne mellem Allinge og Gudhjem kan I opleve forrevne klippeformationer, store grotter, klippehuler og udsigtspunkter.

Aktiviteter

I Sandvig kan i benytte byens svømmehal og spille tennis på banerne lige bag stranden. Fra Hammerhavnen kan I tage på sejltur langs kysten og opleve de storslåede klipper fra søsiden. Der er gode muligheder for at fiske fra kysten, fra klipperne mellem Sandvig og havnen, i områdets åer, i Hammersøen eller på havet, ombord på en motorbåd, som sejler ud fra Sandvig Havn. Bornholm har 3 18-hullers golfbaner, hvoraf Nordbornholms Golf Klub ved Gudhjem er den nærmeste. Sandvig er udgangspunkt for mange vandreture og der findes et utal af naturskønne vandrestier langs klippekysten, gennem Hammerknuden og til Hammerknuden Fyr eller Hammershus Ruiner.

Attraktioner

Den smukt beliggende borgruin Hammershus er Bornholms mest besøgte attraktion. Borgen blev forladt omkring år 1745 og forfaldt herefter. I dag er ruinerne et fredet mindesmærke og en seværdighed af særklasse (2 km). Sandvig Batterierne ligger tæt ved Sandvig Havn og var en del af forsvaret til Hammershus. Oplev et karakteristisk bornholmsk røgeri, Nordbornholms Røgeri i Allinge, hvor der røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene og lækre røgvarer bliver fremstillet (3 km). I Moseløkkens Stenbrudsmuseum kan I se hvordan granit bliver bearbejdet og følge udviklingen af dette håndværk gennem tiderne (3 km). Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere.

Udflugtsmål

Rundkirkerne er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, og som har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker. Oluf Høst Museet er indrettet i kunstnerens eget hjem i Gudhjem, og her kan I opleve hans malerier. I Gudhjem ligger også Bornholms Kunstmuseum med værker af kendte bornholmske malere og kunsthåndværkere. Bornholms Middelaldercentret ved Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Den bornholmske middelalderby rummer boliger, vandmølle, smedje og et befæstet voldsted (17 km). Joboland Brændesgårdshaven er en populær natur- og forlystelsespark for hele familien med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder og et stort vandland (31 km).
Sommerhuse i Sandvig