Destination

Sømarken

Sømarken

Sommerhusudlejning i Sømarken - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sømarken, Bornholm, Danmark udlejes her!

Sømarken på Bornholms sydkyst er et populært ferieområde med en dejlig badestrand og mange skønne sommerhuse i de kuperede og naturskønne omgivelser. Sømarken byder også på et hyggeligt bymiljø med et røgeri og er et perfekt udgangspunkt for en hyggelig og aktiv familieferie på solskinsøen Bornholm.

 

Generel

Området Sømarken består af Østre Sømark, som er et lille, hyggeligt fiskerleje med fiskerhytter og eget røgeri/restaurant, og Vestre Sømark, som udelukkende er et sommerhusområde. Der er god plads mellem husene, som flere steder støder op til fredede områder. Den lille havn 'Bakkerne Havn' er en aktiv fiskerhavn, og fangsten herfra bliver tilberedt og serveret i BakkaRøgeriet, som ligger på havnen. I nærheden heraf ligger den fredede Slusegård Vandmølle. Der er indkøbsmuligheder i landsbyen Pedersker og spisesteder i Sømarken.

Strande

Stranden, som ligger ud for både Østre og Vestre Sømark, er en lang, varieret sandstrand. Sandet er lidt groft og vandet bliver hurtigt dybt. Ude i vandet ligger nogle store sten, som det er muligt at springe fra.

Natur

Sømarken ligger i meget naturskønne omgivelser med fredede arealer, lyngklitter og lidt skov.

Aktiviteter

Der er minigolfbane og cykeludlejning i Sømarken. Øen har 3 golfbaner, hvoraf Dueodde Golfbane er den nærmeste. Mange gode naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Der findes ligeledes mange vandreruter i den særprægede natur. Lystfiskere har gode muligheder ved kysten samt i øens søer og åer. Er I til klippevandring eller fugleobservering er Bornholm også et ideelt feriested.

Attraktioner

Ved gården 'Slusegård' ligger den fredede 'Slusegård Vandmølle' fra 1800 samt et ørredhus. Området er restaureret, således at hele mølleanlægget kan opleves. Se også den globale Milesten, som er en granitsten, der markerer skæringspunktet for 55 grader nordlig bredde og 15 grader østlig længde. Oplev udsigten fra det 45 m høje, hvide Dueodde Fyr. I det idylliske fiskerleje Snogebæk findes et glaspusteri og et røgeri. Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere. Et af Bornholms karakteristiske røgerier er Hasle Silderøgeri, som er et kendt museums-røgeri, hvor der stadig røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene. Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd. JOBOLAND i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner. Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk. NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for 1,7 mia. år siden. Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted.
Sommerhuse i Sømarken