Sommerhuse i Årsdale

Sommerhus i Årsdale


Det idylliske fiskeleje Årsdale byder på ægte, bornholmsk atmosfære med fiskerbåde, røgeri og klipper
Det uspolerede fiskeleje ligger ved Østersøen på Bornholms klipperige østkyst. Årsdale byder bl.a. på en aktiv fiskerihavn med fiskerbåde og lystbåde, en gammel bydel, som menes at stamme helt tilbage fra 1409, med snævre gader, lave, charmerende og velholdte huse, et røgeri, som byder på friskrøgede specialiteter, samt Årsdale Mølle fra 1877, som stadig kan ses i funktion og maler mel med vindens kraft. Der findes flere spisesteder, kunsthåndværker og billedkunstnere i Årsdale, og i nabobyen Svaneke, der er Danmarks mindste, østligste og mest idylliske købstad.

Stranden og naturen ved Årsdale

Bornholms østkyst er præget af klipper, men ved Årsdale findes der også en lille, dejlig badestrand med let rødligt og grovkornet grus. Da vandet er relativt dybt her, kan du springe i vandet fra de omkringliggende klipper.
9 km mod syd ligger Balka Strand, som er en af Bornholms mest populære strande. Den kilometerlange strand ligger i læ for vestenvinden og strækker sig over hele Balkabugten. Den brede, hvide sandstrand har lavt vand og sandbund. I skal langt ud før vandet bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig.
Ved Dueodde, på sydspidsen af Bornholm, ligger en pragtfuld, bred og kridhvid sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Der er mange revler i det lavt skrånende vand, som er rent og klart (16 km).
Årsdale er omgivet af klippenæsset 'Oren' mod nord, en dejlige badestrand og det lyngklædte område 'Årsdale Byvang' mod syd, grønne områder og marker. På næsset 'Hullenakke', lidt nord for Årsdale, kan du opleve en stor, afrundet klippeblok, der ligner et hundehoved. Fra Årsdale fører en sti jer langs kysten til Svaneke. Stien snor sig smukt igennem landskabet, igennem skove og helt ude ved klippekysten. Mod syd ligger naturhavnen Svenskehavn, og herfra kan du følge endnu en smuk kyststi til Frederiks Stenbrud nær Nexø.
Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Flere stier fører gennem skoven, hvor du kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal.


Aktiviteter nær Årsdale

Der er rigtig gode fiskemuligheder langs hele østkysten, bl.a. er klippenæsset 'Oren' ved Årsdale, klipperne ved Hullenakke og garntørrepladserne langs kysten gode fiskespots. Hvis I ønsker at vandre/klatre på klipper samt studere fugle, kan I følge stierne langs kysten - nord og syd for Årsdale. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Bornholm Golf Klub er den nærmeste, men også Nordbornholms Golf Klub og Bornholms Golf Klub i Rønne kan også anbefales. Mange dejlige naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Cykler kan lejes i Svaneke.

Attraktioner i nærheden af Årsdale

Hammershus

Blandt de populære attraktioner på Bornholm er Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin. Udover selve ruinen og det nærliggende besøgscenter, er naturen omkring som skabt til vandreture.

Brændegårdshaven

Bornholm har også en forlystelsespark. Det er Brændesgårdshaven, der ligger tæt på Svaneke på den østlige del af øen. Det er en mindre og hyggelig forlystelsespark med vandland og zoo. Brændegårdshaven er Danmarks ældste legeland.

Almindingen Skov

I Almindingen Skov kan man være så heldig at komme tæt på en europæisk bisonokse. Der går omkring 15 styk rundt i et indhegnet område af skoven, hvor de store dyr står for naturplejen.

Christiansø

Christansø er Nordens største søfæstning. Det er muligt at besøge de to hyggelige øer Christiansø og Frederiksø, der ligger omkring 20 kilometer nordøst for Bornholm, hvis man tager den lille færge fra Gudhjem. De to små øer er en del af ø-gruppen Ertholmene, der er ejet af den danske stat og hører under Forsvarsministeriet. Øerne er hjemsted for omkring 90 fastboende, mens der kigger godt 45.000 gæster forbi om året.

Bornholmertårnet

Bornholmertårnet på sydspidsen af Bornholm er et oplevelsescenter, hvor Forsvarets Efterretningstjeneste tidligere havde en lyttepost, der lyttede med på, hvad der foregik bag jerntæppet. I 1986 byggede man det store hvide tårn, hvor antenner og radar var installeret på toppen. Stedet lukkede ned i 2012 og blev siden ombygget til et oplevelsescenter. På toppen af Bornholmertårnet, der er 70 meter højt, finder man Bornholms bedste udsigt.

Bornholms Kunstmuseum

Beliggenheden af Bornholms Kunstmuseum er i sig selv forrygende. Det ligger lige ovenfor Helligdomsklipperne mellem de to østbornholmske byer Gudhjem og Tejn. Indenfor præsenteres kunst og kunsthåndværk med relation til Bornholm. Det er eksempelvis malerne Edvard Weie, Karl Isakson, Olaf Rude, Kræsten Iversen, Niels Lergaard og Oluf Høst.

NaturBornholm

NaturBornholm er et oplevelsescenter lige syd for Aakirkeby. Det er et aktivitetscenter, der gennem sine aktiviteter og udstillinger skal give oplevelser og samtidig øge interessen for og forståelsen af den bornholmske natur.

Bornholms Middelaldercenter

Bornholms Middelaldercenter mellem Østerlars og Gudhjem er et oplevelsescenter og frilandsmuseum med særligt fokus på middelalderen.