Destination

Hasle

Hasle

Sommerhusudlejning i Hasle - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hasle, Bornholm, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Hasle på Bornholms vestkyst byder på et skønt havnebad, en charmerende havn, et indbydende røgeri, et aktivt byliv og sommerhuse for enhver smag. Når I holder ferie i et sommerhus i Hasle på Danmarks klippeø, er I omgivet af smuk natur og unikke seværdigheder, som fx slotsruinen Hammershus.

 

Generel

Det tidligere fiskerleje Hasle ligger 12 km nord for Rønne på Bornholms vestkyst. Den charmerende by Hasle er beliggende på skrænterne, som rejser sig bag den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn Hasle Marina. Byen er kendt for sit karakteristiske bornholmske røgeri, Hasle Silderøgeri, som fungerer som museums-røgeri, hvor der stadig dagligt røges fisk efter traditionel metode i åbne skorstene. Ved Hasle Marina kan I benytte jer af rekreative muligheder, blandt andet et havnebad. Tæt ved Hasle finder I Hasle Lystskov med cykelveje og vandrestier, og lige nord for Hasle starter Redningsstien, som fører jer hele vejen langs kysten til Hammershus. Der er gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder i Hasle. Lejer I et sommerhus i Hasle, har I, i mange af sommerhusene, mulighed for at medbringe jeres hund.

Strande

Ved Hasle Marina finder I et herligt badeanlæg, som bliver opført i 2012 efter en udskrevet arkitektkonkurrence. Ideerne er mangfoldige og målet er at ændre en tidligere fiskerihavn til et rekreativt område for børn og voksne. Lige syd for Hasle ligger den dejlige, vestvendte Lystskoven Strand. Stranden er en lang og bred sandstrand med klitter og gode badeforhold. Lige bag stranden ligger Hasle Lystskov. Gå ikke glip af den smukke solnedgang over Østersøen, som kan ses fra stranden. De brede, fine og hvide sandstrande finder I ved Balka og Dueodde, ca. 42 km væk. Strandene har lavt, klart vand og sandbund, og er derfor meget børnevenlige. Med et sommerhus i Hasle har I mange muligheder for at nyde mange dejlige strande.

Natur

I den naturskønne og fredelige Hasle Lystskov findes et utal af vandrestier og de to smukke skovsøer Rubin- og Smaragdsøen. Ved søerne er der et rigt fugleliv. Blykobbe Å flyder igennem den fredede skov, Skovly, ved Sorthat, 6 km mod syd. Her findes ligeledes flere vandre- og ridestier. Safirsøen er en naturskøn vandfyldt lergrav ved Sorthat, som bebos af et stort antal latterfrøer og skrubtudser. Midt på øen ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Her kan I opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal. På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler. Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet skaber dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne ved Gudhjem (22 km). Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her (40 km).

Aktiviteter

Sommerhusudlejning i Hasle er lig med mange spændende aktiviteter og der er helt sikkert noget for enhver smag. Der er gode fiskemuligheder i Hasle Havn, langs kysten, i skovsøerne i Hasle Lystskov samt i Blykobbe Å i skoven Skovly ved Sorthat. Desuden findes der flere Put & Take fiskesøer på Bornholm. I kan spille minigolfbane samt leje robåde og cykler i området. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Hasle ligger midt mellem Bornholms Golf Klub i Rønne og Nordbornholms Golf Klub, men også Nexø Golf Klub kan også anbefales. De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver gode muligheder for at opleve det smukke og særprægede naturlandskab på nært hold. Så der er mange måder at opleve naturen på, når I holder ferie i sommerhus i Hasle.

Attraktioner

Hasle Silderøgeri med sine 4 skorstene er indrettet som museumsrøgeri, men fungerer stadig som traditionel røgeri. Oplev fiskene hænge på række i de gamle røgeovne, og prøv nogle af stedets specialiteter. I den kønne Hasle Kirke kan I opleve et specielt smukt interiør. Galleri Grønbechsgård 'Kunsthåndværkernes Hus' midt i Hasle viser skiftende udstillinger af bornholmske kunsthåndværkere. Her finder I desuden et arbejdende glasværksted og en maritim udstilling med ting fra gamle fiskekuttere. 3-5 km nord for Hasle kan I opleve de oprindelige, charmerende fiskelejer Helligpeder og Teglkås. Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (12 km). Tag en tur til Rønne og oplev bl.a. den hyggelige atmosfære i lystbådehavnen. Byen kan desuden byde på museer, bowlinghal, svømmehal, gode shoppemuligheder og restauranter (12 km).

Udflugtsmål

Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (26 km). Oluf Høst Museum i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (27 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med vandland, en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (41 km). De 4 rundkirker; Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker er Bornholms vartegn. Oplev de karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle.
Sommerhuse i Hasle