Destination

Rutsker Højlyng

Rutsker Højlyng

Sommerhusudlejning i Rutsker Højlyng - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rutsker Højlyng, Bornholm, Danmark udlejes her!

Hold ferie i spektakulær natur på den smukke klippeø, som byder på oplevelser for hele familien.

 

Generel

Rutsker Højlyng er beliggende ved lille landsby Rutsker i det smukke, klipperige Nordbornholm, som er kendetegnet af fred, ro, frisk luft, spektakulær natur, rokkesten, gode vandrestier, flotte solnedgange og hyggelige fiskelejer. Her kan I nyde naturen, observere fugle, smage friskrøgede fisk, udforske klippegrotter og borgruiner, spille golf, fiske, bade eller tage på udflugt til nogle af Bornholms atmosfærefyldte byer og spændende attraktioner. De nærmeste større byer med forretninger og spisesteder er Hasle (6 km) og Allinge (8 km).

Strande

Kysten er ud for Rutsker Højlyng er karakteriseret af klipper, og derfor findes der ingen badestrand her, men derimod kan I bade ved den skønne sandbadestrand Sandvig Strand, 9 km mod nordøst eller ved den dejlige, vestvendte Lystskoven Strand ved Hasle, 7 km mod syd. Gå ikke glip af den smukke solnedgang over Østersøen, som kan opleves fra Lystskoven Strand. De brede, fine og hvide sandstrande finder I ved Balka og Dueodde, allersydligst på Bornholm, ca. 45 km fra Rutsker Højlyng. Strandene her har lavt, klart vand og sandbund, og er derfor meget børnevenlige.

Natur

Rutsker Højlyng er omgivet af den 134 ha store, delvist fredede Rutsker Plantage. Plantagen er præget af bl.a. lyng, buske, træer, vandreblokke og rokkesten, hvoraf den største har en vægt på 30 tons. Området er en del af skov- og klippeområdet Slotslyngen, som dækker hele Nordbornholm. Slotslyngen indeholder desuden fuglefjeldet Mulekleven. Kysten ud for Rutsker Højlyng er kendetegnet af klinter og bløde, bevoksede bakker. Her kan I bl.a. opleve den unikke klippegrotte Jons Kapel. Det uspolerede, fredelige og naturskønne landskab Ringebakkerne ligger syd for Vang. Her kan I opleve dramatiske klipper, sprækkedale, skove, små søer og en smuk udsigt til Hammershus og i klart vejr helt til Skånes sydkyst (4 km). Ved det fantastiske naturområde Hammerknuden kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler (8 km). Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet skaber dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne ved Gudhjem (22 km).

Aktiviteter

Den enestående, smukke og kuperede natur indbyder til vandre-, cykel- og rideture samt klatring, klippevandring og fugleobservering. Bornholm tilbyder noget af Danmarks bedste kystfiskeri efter havørreder, og ønsker I at fiske i en Put & Take fiskepark, kan I besøge Krusegård ved Rutsker, som indeholder hele tre søer, deriblandt en ørredsø. I kan også tage med på havfiskeri fra Sandvig Havn (9 km). Rø Golfbaners to 18-hullers baner er beliggende få km fra Rutsker Højlyng, og i sammenhæng dermed finder I 2 Par-3 Pay & Play baner. Derudover er der golfbaner i Nexø og Rønne. Fra Hammerhavnen, lige neden for Hammershus, kan I tage på sejltur langs kysten og opleve de storslåede klipper fra søsiden (8 km).

Attraktioner

Den store klippegrotte Jons Kapel ligger ved vandet, 3 km fra Rutsker Højlyng. En trappe fører gennem en kløft og ned til grotten. På det højeste sted i området kan I besøge den flotte, hvide rundkirke St. Ols. Ud for Rutsker kan I opleve de oprindelige, charmerende fiskelejer Helligpeder og Teglkås (begge 4 km). Hasle Silderøgeri med de 4 skorstene er indrettet som museumsrøgeri, men fungerer stadig som traditionel røgeri. Oplev fiskene hænge på række i de gamle røgeovne, og prøv nogle af specialiteterne (6 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Den smukt beliggende borgruin er Bornholms mest besøgte attraktion. Borgen blev forladt omkring år 1745 og forfaldt herefter. I dag er ruinerne et fredet mindesmærke og en seværdighed i særklasse (8 km). Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere.

Udflugtsmål

Tag en tur til Rønne og oplev den hyggelige atmosfære i lystbådehavnen. Byen kan desuden byde på museer, bowlinghal, svømmehal, gode shoppemuligheder og restauranter (15 km). Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder ved Gudhjem. Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (22 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted (22 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (31 km). Joboland Brændesgårdshaven ved Svaneke er en populær natur- og forlystelsespark for hele familien med bl.a. robåde, svævebane, klatrestativer, minigolf, bowling, træbiler, aber, geder og et stort vandland (36 km).
Sommerhuse i Rutsker Højlyng