Destination

Svaneke

Svaneke

Sommerhusudlejning i Svaneke - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svaneke, Bornholm, Danmark udlejes her!

Den idylliske Svaneke er Danmarks mindste og østligste købstad.

 

Generel

Svaneke er en harmonisk og smuk havneby med velbevarede bindingsværkshuse, gamle købmandsgårde, stengærder, frodige haver, røgerier, keramikværksteder, glaspusterier, gallerier, et bolsjekogeri samt mange butikker og hyggelige spisesteder. Der kan købes frisk fisk på havnen hver dag. Der hersker en næsten sydlandsk stemning i byen. Stejle klippepartier hæver sig op fra havnen og højt over Svaneke står to vindmøller, bl.a. 'Stubmøllen' fra 1634, som er Danmarks ældste.

Strande

Hullehavn Strand ligger ved Svanekes sydlige kyst og er en klippehavn med en 8 m strandkant. Da der er mange sten på stranden, anbefales det at benytte den opsatte vippe når I skal bade. 10 km mod syd ligger Balka Strand, som er en af Bornholms mest populære strande. Den kilometerlange strand ligger i læ for venstenvinden og strækker sig over hele Balkabugten. Den brede, hvide sandstrand har lavt vand og sandbund. I skal langt ud før vandet bliver dybt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Det er muligt at leje vandcykler, liggestole og surfudstyr her. Fra kiosken ved stranden fører en lang rampe helt ned til vandkanten, hvilket gør det muligt at medbringe barnevogn, kørestol o.lign. Ved Dueodde, på sydspidsen af Bornholm, finder I Østersøstranden, som er en pragtfuld, bred og kridhvid sandstrand. Stranden er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Der er mange revler i det lavt skrånende vand, som er rent og klart (16 km).

Natur

Byen hæver sig op fra havnen mod de omkringliggende marker. Niveauforskellen fra havnen til toppen af byen er 25 m. Svaneke er omgivet af hav, klippekyst, marker og skov. Granitten her i området er den karakteristiske grovkornede 'Svanekegranit'. Paradisbakkerne ved Nexø er et kuperet klippelandskab med et utal af vandreruter. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her (8 km). Midt på Bornholm ligger en af landets smukkeste skove, Almindingen. Forskellige afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 meter høje bakke, Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal. På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I betages af de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler. Huler, grotter og forrevne klippeformationer ude i vandet skaber dramatiske scenerier ved Helligdomsklipperne i nærheden af Gudhjem.

Aktiviteter

Følg evt. den lille sti, som fører fra havnen i Svaneke gennem klipperne, forbi skov, langs kysten mod nord til Listed. Bornholm er generelt et ideelt feriested hvis I ønsker at vandre på klipper eller observere fugle. Golfspillere har mulighed for at afprøve 3 baner på øen. Nexø Golf Klub er den nærmeste, men også Nordbornholms Golf Klub og Bornholms Golf Klub i Rønne kan også anbefales. Lystfiskere har gode muligheder ved kysten, på havet samt i øens søer og åer. Mange dejlige naturoplevelser venter langs de 250 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Cykler kan lejes i Svaneke. Der findes ligeledes mange vandreruter i den smukke og særprægede natur.

Attraktioner

Besøg Svaneke Bolcher, som er beliggende i en 200 år gammel købmandsejendom på torvet, og oplev produktionen. JOBOLAND Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, som nu er en populær natur- og forlystelsespark med bl.a. vandland, en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner. I Bornholms Sommerfuglepark og Tropeland ved Nexø kan I opleve blomster, planter, dejlige dufte, fugle og mindst 1000 farvestrålende sommerfugle, som flyver frit omkring, i et stort, tropisk glashus (9 km). Melstedgård, syd for Gudhjem, er et levende landbrugsmuseum med huse, marker og stalde (11 km). De karakteristiske, hvidkalkede rundkirker er Bornholms vartegn. Oplev de over 800 år gamle kirker, der har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De mest kendte er Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Oluf Høst Museet i Gudhjem er et kunstmuseum, hvor malerens liv føres videre i hans eget hjem (14 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et historisk oplevelsescenter ved Østerlars Rundkirke. Her får I et indtryk af bondelivet i perioden 1350-1450. Centret er et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder (lige ved de enestående Helligdomsklipper). Her findes værker af kendte bornholmske malere og temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (18 km). NaturBornholm i Åkirkeby fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for mere end 1 mia. år siden (24 km). Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og virkelig et besøg værd (34 km).
Sommerhuse i Svaneke