Destination

Sandkås

Sandkås

Sommerhusudlejning i Sandkås - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Sandkås, Bornholm, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Sandkås på Bornholm, Danmarks smukke klippeø, er I omgivet af klippekyster, dejlig sandstrand og skøn natur. I Sandkås kan I vælge mellem mange sommerhuse i charmerende og naturskønne omgivelser, og I bor tæt på rundkirker, røgerier og andre interessante seværdigheder.

 

Generel

Som navnet antyder, findes der i Sandkås meget sand - især ved de smukke strande, som gemmer sig mellem de imponerende klipper. Sommerhusområdet ligger kun ca. 300 m fra havet. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. Nyd det storslåede landskab i den nordlige del af den populære ferieø Bornholm, der byder på talrige, enestående attraktioner. Øens 'hovedstad' Rønne ligger kun 27 km fra Sandkås, og her kan I ikke kun opleve den hyggelige stemning ved bådehavnen, men også shoppe, gå på restaurant eller drikke en kop kaffe på en idyllisk beliggende café.

Strande

Smukt beliggende mellem klipperne finder I flere skønne badestrande samt en badebro. Ca. 6 km mod nord ligger den herlige, børnevenlige Sandvig Strand med fint sand, sandbund og lavt vand. Ved denne strand findes der også kiosk, café og tennisbaner.

Natur

På den nordlige del af øen, ved det fantastiske naturområde Hammerknuden, kan I beundre de smukke klippekyster, sprækkedale, vandfald og klippehuler. Et par kilometer mod syd finder i Ravnedalen, hvor der er blevet fundet en bronzealderhøj, helleristninger og bautasten. Ved Helligdomsklipperne, mellem Gudhjem og Allinge, fører trappetrin gennem en kløft ned i dybet. Oplev de forrevne klippeformationer, der skaber dramatiske scenerier. Mod nordvest ligger Døndalen med en å, som om foråret danner et op til 25 m højt vandfald - Døndalsfaldet. Almindingen er en Danmarks smukkeste skove. Flere afmærkede ruter fører gennem skoven, hvor I kan opleve den 162 m høje bakke Rytterknægten, smukke skovsøer og øens største sprækkedal. Paradisbakkerne ved Neksø er et bakket klippelandskab med mange vandrestier.

Aktiviteter

De mange afmærkede cykel-, ride- og vandrestier på øen giver jer de bedste muligheder for at opleve det skønne naturlandskab og nogle af de sjældne seværdigheder, som øen kan byde på. Lystfiskere kan fiske både fra kysten og på havet. Desuden findes der flere Put & Take fiskeparker samt 3 golfbaner på øen. Hver sommer arrangeres der bl.a. motions- og cykelløb flere steder på øen. Er I til klippevandring eller fugleobservering, er Bornholm ligeledes et ideelt feriested. Følg eventuel stien, som fører fra Sandkås mod nord til Allinge over granitklipperne langs kysten - Kystredningsstien.

Attraktioner

Følg Kystredningsstien til Allinge og oplev de mange, gamle købmandsgårde. Den enestående havn i Allinge blev sprængt ind i granitklipperne, og om sommeren danner bl.a. restauranterne og røgeriet rammen om en utrolig livlig atmosfære. Herfra havnen kan I sejle til den skønne ø Christiansø. Ved Madsebakke udenfor Allinge kan I se nogle fascinerende helleristninger fra Bronzealderen ca. 1800-500 f.Kr., som viser solen, skibe samt fod- og hjultegn. Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, tjente som forsvar, til opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 mest kendte rundkirker er: Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker.

Udflugtsmål

Få kilometer nord for Sandkås ligger Hammershus, en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippe på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin og ubetinget et besøg værd. Bornholms Kunstmuseum ligger i et af øens smukkeste områder ved Gudhjem. Her udstilles værker af kendte bornholmske malere. Desuden bliver der vist temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk (6 km). Bornholms Middelaldercenter i Gudhjem er et levende middelaldermiljø fra perioden 1350-1450 med mennesker, dyr, huse, vandmøller og et befæstet voldsted (14 km). Joboland Brændesgårdshaven i Svaneke - en tidligere bondegård - er nu en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner (26 km).
Sommerhuse i Sandkås