Destination

Thorsager

Thorsager

Sommerhusudlejning i Thorsager - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Thorsager, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Thorsager er beliggende på Djursland, ca. 7 km nord for Kalø Vig.

 

Generel

Den lille by Thorsager er kendt for sin kirke, som er Jyllands eneste rundkirke. Det fredelige feriehusområde ligger ca. 2 km nord for Thorsager by, i et naturskønt område med skov, søer og åer. Et ideelt ferieområde for de, der elsker naturen og dens dyreliv. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen. Thorsagers centrale beliggenhed betyder, at I befinder jer inden for kort afstand af dejlig badestrand, smukke naturområder, større byer og Djurslands mange seværdigheder.

Strande

Ved Kalø Vig, ca. 7 km fra Thorsager, ligger sandstranden Følle Strand. Vandet er lavt i bunden af Kalø Vig, og derfor er stranden meget børnevenlig. Bag stranden ligger nogle grønne områder, som er velegnede til leg og aktiviteter. Vigen er desuden et godt sted at windsurfe. Fra Følle Bugt har I udsigt til Mols, Hestehaveskoven og Kalø Slotsruin.

Natur

Lige syd for Thorsager ligger et skønt naturområde med skove, bakker, morænekløfter, dale, søer og åer. Herfra er der flere steder flot udsigt over Kalø Vig og Kalø Slotsruin. Ved Kalø Slotsruin finder I Hestehaveskoven, som er præget af vekslende bevoksninger, et rigt dyre- og planteliv og nogle dejlige strandenge ned til Slotsvigen. Her finder I også Vosnæsskoven, hvor Vosnæs Pynt stikker ud i den lavvandede Kalø Vig. 15 km fra Thorsager ligger det enestående landskab Mols Bjerge. Området er et storslået, fredet naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). I et stærkt kuperet terræn med udsigt over Ebeltoft Vig og Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Kalø Golf Club ligger kun få km fra Thorsager, men Djursland kan desuden byde på golfbaner hos Ebeltoft Golf Club, Grenaa Golfklub, Norddjursland Golfklub og Randers Golf Klub. Syddjursland byder på gode muligheder for lystfiskere i bl.a. i Kolindsunds kanaler, i Put & Take fiskesøer (bl.a. den 7000 m2 store Djurs Fiskesø), fra kysten og på havet. Der arrangeres havfiskeri med kutter fra Ebeltoft. Har I lyst til at se området fra havsiden, kan I tage med på en sejltur langs kysten i bugten ud for Følle Strand. Ved Følle Strand har I desuden mulighed for at dykke, surfe og stå på vand- eller jetski. Der er gode betingelser for vandre- og cykelture i området. Eller prøv en ridetur langs de kuperede stier på Djursland. Cykler og rideheste kan lejes i området. Det er meget populært at sejle i kano på kanalerne ved Kolindsund. Ved Kolind finder I også et dejligt friluftsbad (9 km).

Attraktioner

Jyllands eneste rundkirke, Thorsager Kirke, er et historiske bygningsværk fra omkring år 1200. I Ryomgård finder I Djurslands Jernbanemuseum, som huser Jyllands største udstilling om jernbanen. I kan opleve mere end 2000 effekter på museet (6 km). Ved Ryomgård ligger også Djurslands Galleri og Kunstcenter, som løbende præsenterer flotte udstillinger med malerier, kunstplakater, litografier eller skulpturer. Kalø slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig og gemmer på mange utrolige- og spændende historier (7 km). I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark (9 km). Djurs Sommerland i Nimtofte er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes (12 km).

Udflugtsmål

Gl. Estrup slot og museum ved Auning er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (14 km). Den hyggelige, 700 år gamle by Ebeltoft bugner af historiske seværdigheder. Gå evt. en tur i den ældste del af byen på de gamle brostensbelagte gader mellem skæve huse og hyggelige små forretninger (25 km). På Glasmuseet kan I opleve forskellige udstillinger af både nationale og internationale glasdesignere. I Ree Park – Ebeltoft Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². I Kattegatcentret venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude (37 km).
Sommerhuse i Thorsager