Sommerhuse i Dråby

Sommerhus i Dråby – fredelig ferie tæt på Ebeltoft og Mols Bjerge

Generelt

Ferieområdet ved Dråby Strand ligger i læ af bakkerne bag Ebeltoft, der er en af Danmarks mest populære feriebyer.

Turismen fylder en del i Ebeltoft, og byen er god til at tage sig af sine gæster. Her er mange aktiviteter og arrangementer, her er gode shoppingmuligheder, og de gode spisesteder er lette at finde.

Ebeltoft har meget at byde på. Udover byen i sig selv med de krogede gader og brostensbelagte stræder, er her et charmerende havnemiljø, hvor Fregatten Jylland ligger ved kajen. Ebeltoft har et glasmuseum og naturligvis Det Gamle Rådhus, der i dag er et lille museum. For nogle år siden blev Ebeltoft kåret som den by i Danmark, der var bedst til at bevare sit middelalderpræg.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i Dråby og området omkring. Der er gode fiskemuligheder langs strandene, forholdene for windsurfing og roning i havkajak er fine, og der er cykelsti hele vejen langs Ebeltoft Vig. I Mols Bjerge er en del afmærkede vandreruter, mountainbikeruter og ridestier. Er man til golf har Ebeltoft Golfklub en fin, kuperet bane.

Stranden og naturen

Sandstranden med småsten ved Dråby har forholdsvis dybt vand. Lidt længere mod syd, men stadig ved Kattegatkysten, ligger Boeslum, der er en mere børnevenlig strand med fint sand og lavt vand.

Boeslum Strand er en af Djurslands bedste badestrande.

Et par km vest for Dråby ligger sandstranden ved Egsmark ud til Ebeltoft Vig. Den er med sit lave vand meget børnevenlig.

Omkring Dråby ligger en del grønne områder, blandt andet Handrup Bakker, Skramsø Plantage og Fruerlund Plantage. Mellem Øer og Elsegårde, sydøst for Dråby, er et stort hedeområde.

Lidt nordøst for Dråby ligger den spændende lokalitet Jernhatten. Hatten er på sit højeste 49 meter høj og byder på krogede troldetræer. Jernhatten ligger specielt i forhold til solen, og derfor kan der vokse planter, man ikke normalt finder så langt mod nord.

Mols Bjerge er lige i nærheden. Det er et storslået og meget afvekslende landskab. EU har lavet en liste med 200 bevaringsværdige naturområder - også kaldet habitatområder. Af dem har vi ca. 60 i Danmark, og ca. 40 af dem kan findes i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

Der er ikke langt til Djurs Sommerland, der er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt.
Aarhus ligger ikke ret langt mod syd. Her er der mange fine attraktioner som eksempelvis kunstmuseet ARoS, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie.

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.