Destination

Dråby

Dråby

Sommerhusudlejning i Dråby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Dråby, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Prøv at holde ferie i et sommerhus i det rolige ferieområde Dråby på Djursland. Sommerhusene ligger på en skråning bag stranden og fra flere kan I nyde udsigten over Kattegat. Det hyggelige sommerhusområde ligger ved både skov og børnevenlig strand, tæt ved bylivet i Ebeltoft.

 

Generel

Det rolige og hyggelige ferieområde ved Dråby Strand ligger i læ af bakkerne bag Ebeltoft. Stedet indbyder til afslapning og skønne naturoplevelser. Samtidig er beliggenheden ideel for en aktivitetsrig ferie for hele familien, da der på Djursland findes et utal af spændende seværdigheder og udflugtsmål. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området.

Strande

Den 4 km lange sandstrand med småsten ved Dråby har sandbund og forholdsvist dybt vand. Det er tilladt at køre bil på stranden. Ved Boeslum, nogle få km mod syd, ligger en mere børnevenlig strand. Her er sandet fint og vandet er lavt. Boeslum Strand er en af Djurslands bedste badestrande. Her er der også gode surfmuligheder.

Natur

Lige syd for Dråby ligger det smukke moseområde Gungerne. Nyd evt. en vandretur her en stille sommeraften. Længere mod syd ligger den naturskønne Boeslum Plantage med strand og grønne arealer. Her finder I også 'Jernhatten', en 50 m høj bakke, som ligger lige bag stranden. Mellem Øer og Elsegårde, syd for Dråby, ligger et stort hedeområde. Her findes mange sjældne og fredede dyre- og plantearter. Ellers er terrænet kuperet, hvad der ofte giver en god udsigt over landskabet og havet. Overalt i området finder I mange gode naturstier. Mols Bjerge er et storslået, fredet naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m).

Aktiviteter

Der findes flere gode golfbaner på Djursland. Den nærmeste er den 18-hullers bane i Ebeltoft Golfklub, som er smukt beliggende i kuperet terræn - lige ud for Dråby. Området er særdeles velegnet for lystfiskere, som har gode muligheder for fangst fra kysten, på havet eller i Øer Put&Take fiskesø. Der arrangeres desuden fisketure med kutter fra Ebeltoft. Området byder på mange gode vandre- og cykelstier. Kitesurfing er også en populær aktivitet i området. Den 50 m høje bakke, Jernhatten, kan I bestige for at nyde udsigten eller for at paraglide derfra.

Attraktioner

Oplev aktiviteten og atmosfæren i den 700 år gamle købstad Ebeltoft med de gamle, skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. Her finder I bl.a. flere seværdigheder, spændende butikker og gode spisesteder (5 km). Glasmuseet i Ebeltoft rummer en anerkendt samling af moderne internationalt glaskunst. Her kan I bl.a. også købe glaskunst og se glaspusterne i arbejde. Fregatten Jylland i Ebeltoft er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². I Ree Park - Ebeltoft Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Oplev det fantastiske skue ud over savannerne med de mange forskellige dyr. Den gamle idylliske landsby Elsegårde med eget gadekær ligger 6 km fra Dråby.

Udflugtsmål

I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark (25 km). Djurs Sommerland ved Nimtofte er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes (30 km). Kalø slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig. I Kattegatcentret i Grenå venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude (33 km). Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (41 km). I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn (56 km).
Sommerhuse i Dråby