Sommerhuse i Vibæk Strand

Sommerhus ved Vibæk Strand

Vibæk Strand ligger i Ebeltoft Vig på Djursland, kun et par km nord for Ebeltoft by. Det rolige og naturskønne ferieområde ved Vibæk Strand byder på god badestrand, fredelig natur, indkøbsmuligheder og korte afstande til Djurslands mange seværdigheder. Den korte afstand til den 700 år gamle købstad Ebeltoft giver jer mange butikker og spisesteder at vælge imellem samt et utal af interessante seværdigheder og aktivitetsmuligheder i umiddelbar nærhed.

Strande og natur ved Vibæk

Vibæk Strand er en 2 km lang, børnevenlig sandstrand med lavt vand. En rampe fører ned over stranden og helt ud til vandet, og således er det muligt at medbringe kørestol og barnevogn o.lign. til stranden. Det er populært at surfe i Ebeltoft Vig. Et par km mod øst ligger Boeslum Strand - Djurslands bedste badestrand med fint sand, sandbund, bølger og gode surfmuligheder.
Vibæk Strand er omgivet af mange dejlige, rekreative naturområder, bl.a. det flotte, kuperede skovområde Handrup Bakker, Skramsø Plantage og Fruerlund Plantage. Søen Stubbe Sø ligger ved plantagerne.
Mellem Øer og Elsegårde, 8 km sydøst for Vibæk Strand, ligger et stort hedeområde. Her findes mange sjældne og fredede dyre- og plantearter. Terrænet er kuperet og har flere gode udsigtspunkter, hvorfra I kan se både havet og omgivelserne. Der er mange gode naturstier i området.
11 km fra Vibæk Strand ligger Mols Bjerge - et storslået fredet naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m).

Aktiviteter ved Vibæk

Djursland byder på flere gode golfbaner. Den smukke og kuperede bane hos Ebeltoft Golf Club er den nærmeste, men bl.a. er Kalø Golf Club og Grenaa Golfklub også værd at besøge. Der er gode fiskemuligheder langs kysten i Ebeltoft Vig samt i områdets Put & Take fiskesøer. Fra havnen i Ebeltoft arrangeres der havfisketure med kutter. I Ebeltoft Svømmehal finder I bl.a. dampbad, massage, solarium osv. hvis badevejret skulle svigte. Oplev evt. naturen fra cyklen langs cykelstierne hele vejen langs Ebeltoft Vig.

Attraktioner nær Vibæk

Oplev aktiviteten og stemningen i den hyggelige turistby Ebeltoft (2 km). Med sine snævre brostensbelagte gader og skæve huse får den jer til at føle, at I er hensat til en anden tid. Her findes spændende forretninger, gode spisesteder og flere seværdigheder. På det gamle rådhus er der i dag et spændende lokalhistorisk museum. På Glasmuseet kan I opleve forskellige udstillinger af både nationale og internationale glasdesignere. I Ree Park – Ebeltoft Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². Den gamle idylliske landsby Elsegårde med eget gadekær ligger 7 km fra Vibæk Strand. Fra Elsegårde Strand er der udsigt til øen Hjelm.

Udflugtsmål omkring Vibæk

Kalø slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig (20 km). I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark (22 km). Djurs Sommerland er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes (26 km).
I Kattegatcentret venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude (29 km) Gl. Estrup slot og museum ved Auning er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (38 km).
Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (48 km).