Sommerhuse i Boeslum Strand

Sommerhus ved Boeslum Strand – ferie ved stranden og tæt på Ebeltoft

Generelt om Boeslum Strand

På den sydlige del af Djursland ligger sommerhusområdet Boeslum Strand ved en god strand lige ud til Kattegat. Sommerhusene er omgivet af skov og natur, men er samtidig tæt på en af landets mest populære feriebyer, Ebeltoft, og tæt de attraktioner og muligheder, Djursland har at byde på.

Turismen fylder en del i Ebeltoft, og byen er god til at tage sig af sine gæster. Her er mange aktiviteter og arrangementer, her er gode shoppingmuligheder, og de gode spisesteder er nemme at finde. For nogle år siden blev Ebeltoft kåret som den by i Danmark, der var bedst til at bevare sit middelalderpræg.

Ebeltoft har meget at byde på. Udover byen i sig selv med de krogede gader og brostensbelagte stræder, er her et charmerende havnemiljø, hvor Fregatten Jylland ligger ved kajen. Ebeltoft har et glasmuseum og naturligvis Det Gamle Rådhus, der i dag er et lille museum.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Boeslum Strand og området omkring. Der er gode fiskemuligheder langs strandene, forholdene for windsurfing og roning i havkajak er fine, og der er cykelsti hele vejen langs Ebeltoft Vig. I Mols Bjerge er afmærkede vandreruter, mountainbikeruter og ridestier. Er man til golf har Ebeltoft Golfklub en flot, kuperet bane.

Stranden og naturen omkring Boeslum Strand

Boeslum Strand er en hvid sandstrand med fint klart vand, der forholdsvis hurtigt bliver dybt. Stranden vender ud mod Kattegat, så bølgerne kan være store, når vinden kommer fra øst eller syd. Der er gode surfmuligheder fra stranden, og der kan sættes en båd i vandet.

Omkring Boeslum ligger en del grønne områder, blandt andet Boeslum Plantage, Handrup Bakker, Skramsø Plantage og Fruerlund Plantage. Mellem Øer og Elsegårde syd for Boeslum er et stort hedeområde.

Lidt nord for Boeslum ligger den spændende lokalitet Jernhatten. Hatten er på sit højeste 49 meter høj og byder på krogede troldetræer. Jernhatten ligger specielt i forhold til solen, og derfor kan der vokse planter, man ikke normalt finder så langt mod nord.

Mols Bjerge er lige i nærheden. Det er et storslået og meget afvekslende landskab. EU har lavet en liste med 200 bevaringsværdige naturområder - kaldet habitatområder. Af dem har vi ca. 60 i Danmark, og ca. 40 af dem kan findes i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter tæt på Boeslum Strand

Der er ikke langt til Djurs Sommerland, der er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt.
Hovedstaden i Jylland, Aarhus, har mange fine attraktioner som eksempelvis kunstmuseet ARoS, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Randers har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie.

Attraktioner nær Boeslum Strand

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.