Sommerhuse i Femmøller Strand

Sommerhus i Femmøller - ferie tæt på Mols Bjerge, vandet og Ebeltoft

Generelt

Øverst oppe i Ebeltoft Vig ligger som perler på en snor fire fredelige ferieområder. Tættest på Ebeltoft ligger Egsmark Strand, derefter følger Handrup Strand, Lyngsbæk Strand og endelig Femmøller Strand.

Der er indkøbsmuligheder i enten Ebeltoft eller i Lyngsbæk.

Fælles for de fire feriesteder er de gode og børnevenlige strande i den nordlige ende af Ebeltoft Vig. Vandet er stille, og det bliver kun ganske langsomt dybt.

Ebeltoft med al sin charme og alle sine tilbud ligger kun en kort køretur væk. Enten i bil eller på cykel. Der er cykelsti fra rundkørslen i Lyngsbæk og hele vejen ind til Ebeltoft.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Ebeltoft Vig. Der er gode fiskemuligheder langs strandene, forholdene for windsurfing og roning i havkajak er fine, og der er cykelsti hele vejen langs Ebeltoft Vig. I Mols Bjerge er mange afmærkede vandreruter, mountainbikeruter og ridestier. Er man til golf har Ebeltoft Golfklub en fin, kuperet bane.

Strandene og naturen

Strandene i den nordlige ende af Ebeltoft Vig strækker sig fra Egmark Strand, via Handrup Strand og Lyngsbæk Strand til Femmøller Strand. De er alle børnevenlige strande med lavt vand.

Fra Femmøller fører "Den Italienske Sti" ind i Mols Bjerge. Den danske forfatter Karen Blixen skulle have givet stien sit navn, da naturen er lidt italiensk i sit udtryk med enebær og gyvel og med udsigt over et smukt, blåt hav i baggrunden. Det var Karen Blixens lillesøster, forfatteren Ellen Dahl, der ejede den del af Mols Bjerge, som den italienske sti fører op i.

Mols Bjerge er et storslået og meget afvekslende landskab. EU har lavet en liste med 200 bevaringsværdige naturområder - også kaldet habitatområder. Af dem har vi ca. 60 i Danmark, og ca. 40 af dem kan findes i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

Ebeltoft er ikke til at komme udenom. Det er en af de smukkeste og mest romantiske byer i Danmark, og derfor er Ebeltoft en af Danmarks mest populære feriebyer. For nogle år siden blev Ebeltoft kåret som den by i Danmark, der var bedst til at bevare sit middelalderpræg.

Turismen fylder en del i Ebeltoft, og byen er god til at tage sig af sine gæster. Her er mange aktiviteter og arrangementer, her er gode shoppingmuligheder, og de gode spisesteder er nemme at finde.
Der er ikke langt til Djurs Sommerland, der er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt.
Aarhus ligger ikke ret langt mod syd. Her er der mange fine attraktioner som eksempelvis kunstmuseet ARoS, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie.

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.