Sommerhuse i Skæring

Sommerhus i Skæring

- tæt på Aarhus, stranden og to hyggelige havne

Generelt

Lidt nord for Aarhus-forstaden Egå ligger det rolige og hyggelige sommerhusområde ved Skæring.  Der er en fin lille strand ved Skæring, der er meget populær blandt windsurfere. Skæring ligger midt mellem den hyggelige Kaløvig Bådehavn mod nord og Egå Marina mod syd.  Der er ikke langt fra Skæring til attraktionerne og den smukke natur på Djursland, og så ligger den jyske hovedstad Aarhus ikke særlig langt nede ad kysten.

Der er rige muligheder for at være aktiv i ferien. Lystfiskerne har gode vilkår ved Aarhus Bugt, det samme har surferne. Golfspillere kan vælge mellem en stribe golfbaner, der er vandreruter rigtig mange steder, ligesom der er tænkt på mountainbikerne og cyklisterne.  Og så er der naturligvis Aarhus med alle storbyens tilbud.

Stranden og naturen

Stranden ved Skæring er en lille sandstrand, og der er flere strande langs Aarhus-bugten. Lidt mod syd ligger Åkrogen Strand ved Egå Marina, Bellevue Strand og badeanstalten “Den Permanente”, som alle har fint lavt vand og sandbund. Mod nord ligger Studstrup Strandpark.

Landskabet omkring Aarhus er varieret med enge, søer, dale, strande og skove. Ved Risskov syd for Skæring, ligger et skovområde, der går helt ned tli vandet og som har været der siden middelalderen. Ved Marselisborgskovene syd for Aarhus ligger en dyrepark med fritgående hjorte. Mod nordøst på Djursland ligger Nationalpark Mols Bjerge med den flotte natur og de storslåede landskaber.

Udflugter

Der er ikke langt til Djurs Sommerland, som er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.  

Aarhus, verdens mindste storby som byen kalder sig selv, har alt hvad man kan tænke sig af shopping, kultur, bymiljø, cafeer og restauranter.

Randers har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie. 

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.  

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt. 

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeslot, der lå ved Kalø Vig. Det var Kong Erik Menved, der opførte borgen, efter at han havde nedkæmpet et bondeoprør i 1313.  Den mest berømte person, der har siddet fængslet på borgen, var den senere svenske konge Gustav Vasa, der sad der i 1518-19.

En anderledes oplevelse er Thorsager Kirke, der ligger i landsbyen Thorsager nord for Rønde på Djursland. Thorsager Kirke er den eneste rundkirke i Jylland. Derudover er der en på Fyn, en på Sjælland og fire på Bornholm.

Attraktioner

Kattegatcentret 

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler.  Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.  

Djurs Sommerland 

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland.  Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.  

Fregatten Jylland 

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.  

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864.  Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen. 

Glasmuseet Ebeltoft 

Museet er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.  

Randers Regnskov 

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under  de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet. 

ARoS Aarhus 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.  

Tivoli Friheden 

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.  

Den Gamle By i Aarhus 

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.  

Moesgaard Museum 

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.