Sommerhuse i Risskov

Sommerhus i Risskov

Århus’ fornemste forstad Risskov ligger lige ud til Kattegats dejlige badestrande. Risskov er opkaldt efter den smukke, gamle skov Riis Skov, som ligger lige ved bydelen. Her bor I i fine og meget naturskønne omgivelser. Få km mod nord ligger Egå med Egå Engsø og den charmerende lystbådehavn. Det er muligt at købe dagligvarer i området. Århus centrum ligger kun 7 km herfra og byder på kulturelle seværdigheder, forlystelser, et stemningsfuldt latinerkvarter, cafémiljø langs åen, shoppingcentre og gågader med gode indkøbsmuligheder samt et utal af spisesteder.


Strand og natur ved Risskov

Ud for Risskov ligger en dejlig sandstrand med lange badebroer. Her i området kan I desuden besøge den populære Bellevue Strand samt badeanstalten 'Den Permanente', der begge har fint sand, lavt vand og sandbund.
Risskov er omgivet af Kattegat og den smukke Riis Skov, som stammer helt fra middelalderen. Her kan I vandre, motionere samt nyde naturen og roen. Skoven indeholder desuden en hundeskov. Få km fra Risskov ligger den nyanlagte Egå Engsø, som blev etableret i 2006. Her finder I et rigt fugle- og dyreliv, en naturlegeplads med stenaldertema samt gode vandrestier rundt om søen. Fra et fugletårn i området kan I observere fuglenes færden. Lige syd for Århus finder I det skønne skovområde, Marselisborgskovene. Terrænet er her meget kuperet og nogle steder vokser træerne næsten ud i vandet. Ved Marselisborgskovene finder I også en hyggelig dyrepark med blandt andet fritgående rådyr (11 km).


Aktiviteter i området

Den smukke natur, der omgiver Århus, indbyder til vandre- og cykelture i området. Blandt andet er der cykelsti langs vandet hele vejen fra Risskov forbi Skæring til Kaløvig Bådehavn. Golfspillere har mulighed for at afprøve flere baner i området, som for eksempel Mollerup Golf Club i Risskov, Aarhus Aadal Golf Club og Aarhus Golf Club. I kan fiske i Århus Å og -Bugt eller i en af områdets hyggelige Put & Take fiskesøer.


Attraktioner nær Risskov

Besøg Museet Psykiatrisk Hospital i Risskov, hvor I kan se en psykiatrihistorisk samling samt en stor samling af kunst, skabt af psykiatriske patienter. Jyllands ’hovedstad’ Århus byder blandt andet på Latinerkvarteret med små, intime gader, et livligt cafémiljø, kunstmuseet ARoS, Tivoli Friheden, frilandsmuseet Den Gamle By, Botanisk Have, Musikhuset og Århus Domkirke. Moesgård Museum på herregården Moesgård i Højbjerg, syd for Århus, rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt (16 km).

Udflugtsmål i nærheden

Gl. Estrup slot ved Auning er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (32 km). Randers Regnskov er opdelt i en asiatisk, en afrikansk og en sydamerikansk kuppel - hver med de tropiske dyr og planter, som holder til i disse områder (39 km).
I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. I kan blandt andet observere bjørnene fra den 250 m lange gangbro i den fantastiske bjørnepark (43 km). Djurs Sommerland i Nimtofte byder på et utal af forlystelser