Destination

Helgenæs

Helgenæs

Sommerhusudlejning i Helgenæs - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Helgenæs, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Hold ferie i smukke, bakkede naturlandskaber på halvøen Helgenæs, som er en del af Mols og Djursland. Her kan I leje et sommerhus og nyde den uspolerede natur langs Helgenæs kyster. I bor midt i naturen og stadig tæt på Djurslands byer og seværdigheder samt Jyllands hovedstad Århus.

 

Generel

l det smukke, bakkede landskab på Helgenæs finder I både skønne naturområder og spændende, kulturhistoriske minder. Halvøen er knap 8 km lang og 4,5 km bred. Stenalderbopladser og vikingelandsbyer er nogle af de arkæologiske fund, som er gjort på halvøen. Derudover byder Helgenæs også på en storslået natur, som ikke opleves lignende andre steder. Her findes også gamle landsbymiljøer med smalle gader og velbevarede, små huse. Fra halvøen er der ca. 20 km til Ebeltoft, hvor der findes aktiviteter, seværdigheder, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Havet omkring Helgenæs er på grund af stor dybde og meget strøm ikke specielt velegnet til badning, men kun nogle få km vest for Helgenæs findes en fin og børnevenlig sandstrand ved Begtrup Vig. Et par km nord for Helgenæs ligger Fuglsø Strand og Dragsmur Strand, som begge er gode badestrande. Ved Fuglsø findes der også badebro.

Natur

Helgenæs er præget af stejle kystskrænter, strandenge, små bakker, vide udsigter, levende hegn, søer og moser samt over 100 små vådområder. På grund af vådområderne har halvøen et rigt dyreliv med f.eks. sommerfugle, padder og småfugle. Ellemandsbjerget er med sine 99 m halvøens højeste punkt, og herfra har I en flot udsigt ned mod Samsø, og i klart vejr kan Fyn og Sjælland skimtes.

Aktiviteter

Der er ideelle fiskemuligheder langs Helgenæs kyster. Især er det populært at fiske ved Sletterhage Fyr, det sydligste punkt på halvøen, hvor vandet er dybt. I den skønne og afvekslende natur findes der mange afmærkede vandreruter.

Attraktioner

I sommerperioden er det muligt at komme op i Sletterhage Fyr, det sydligste punkt på halvøen. Fra fyret fører en sti hen til et tysk radartårn fra 2. verdenskrig. Herfra er der flot udsigt over Kattegats sydlige øer. Skanseanlægget, General Ryes skanse, er fra 1849 og ligger på det højeste punkt ved den smalle tange, som fører over til Helgenæs. På Helgenæs Museum vises en lokalhistorisk udstilling om helboerne og deres levevilkår gennem tiderne. Bl.a. kan I se en gammel skolestue, et gammelt stuemiljø og en udstilling af landbrugsredskaber.

Udflugtsmål

Oplev aktiviteten og stemningen i den hyggelige turistby Ebeltoft (24 km). Med sine snævre brostensbelagte gader og skæve huse får den jer til at føle, at I er hensat til en anden tid. I Ree Park - Ebeltoft Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². I Skandinavisk Dyrepark får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark. (34 km) Djurs Sommerland er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. (43 km) Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. (46 km) I Kattegatcentret venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude. (48 km)
Sommerhuse i Helgenæs