Sommerhuse i Fuglsø

Sommerhus i Fuglsø

Det hyggelige sommerhusområde ligger lige op til fredede arealer og tæt ved tangen Draget, der forbinder Helgenæs med Mols og Djursland. Fuglsø er en skøn feriedestination, når I ønsker at bade, fiske, nyde naturen eller blot slappe af i fredelige og rolige omgivelser. Der er kort afstand til Djurslands større byer og spændende attraktioner for hele familien. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. Den nærmeste større by er Ebeltoft, som ligger 13 km fra Fuglsø. Her findes gode indkøbsmuligheder, spisesteder, aktivitetsmuligheder og seværdigheder.

Strande og natur ved Fuglsø

Fuglsø Strand er en lille, rolig og børnevenlig badestrand. Stranden ved Femmøller mod nord er en god og børnevenlig sandstrand, som bagved er afskærmet af små forhøjninger med bevoksning. På både øst- og vestsiden af Draget finder I gode, børnevenlige badestrande, ofte med badebro.
Sommerhusene i Fuglsø er omgivet fredede naturområder. Lige bag byen ligger Mols Bjerge - et imponerende, fredet landskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). I et stærkt kuperet terræn med udsigt over Ebeltoft Vig og Helgenæs ligger Fuglsø Bakker. Halvøen Helgenæs ligger lige syd for Fuglsø. Området er et spændende, naturskønt og kuperet område med flere kulturhistoriske minder.

Aktiviteter nær Fuglsø

Ved Fuglsø-Bogens Hoved, på begge sider af Draget samt på sydspidsen af Helgenæs er der gode forhold for kystfiskeri. Det er også muligt at fiske i Femmøller Å samt i områdets Put & Take fiskeparker. Har I lyst til at fiske på havet, er det flere steder muligt at leje mindre både, og der arrangeres desuden ture med kutter fra Ebeltoft. På Djursland ligger der flere smukke golfbaner. Den nærmeste er banen ved Kalø Golf Club, hvorfra I har udsigt over Århus Bugt og Kalø Slotsruin. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange vandre-, cykel- og ridestier i området. Det er flere steder muligt at leje heste eller melde sig til arrangerede rideture.

Attraktioner i området

Gravhøje, skanser og andre fortidsminder findes i stort antal i naturen omkring Fuglsø og Mols Bjerge. På halvøen Helgenæs kan I ligeledes opleve fortidsminder samt gamle landsbymiljøer med smalle gader og velbevarede, små huse. Den hyggelige, over 700 år gamle by Ebeltoft bugner af historiske seværdigheder. Gå evt. en tur i den ældste del af byen på de gamle brostensbelagte gader mellem skæve huse og hyggelige små forretninger (13 km). I Ebeltoft Zoo & Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². Kalø Slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig og gemmer på mange utrolige- og spændende historier (14 km).

Udflugtsmål tæt på Fuglsø

I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark (27 km). Djurs Sommerland i Nimtofte er en sjov, spændende og actionfyldt oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes (34 km). Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (37 km). I Kattegatcentret i Grenaa venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude (41 km).
Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).