Destination

Følle Strand

Følle Strand

Sommerhusudlejning i Følle Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Følle Strand, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Følle Strand på Djurslands sydlige kyst byder på skønne sommerhuse og en dejlig, børnevenlig badestrand, som ligger lige ud for sommerhusområdet. Bag kysten og sommerhusene kan I nyde naturen og udsigterne i den smukke nationalpark Mols Bjerge. Og tæt på Følle Strand kan I opleve Djurslands byer og seværdigheder.

 

Generel

Ferieområdet Følle Strand ligger ved Kalø Vig i toppen af Århusbugten. Fra Følle Bugt har I udsigt til Mols, Hestehaveskoven og Kalø Slotsruin. Der er gode indkøbsmuligheder i Rønde, som ligger ca. 4 km fra Følle Strand. Et hyggeligt feriested med god strand, dejlig natur og aktivitetsmuligheder for hele familien. Samtidig er Følle Strand et godt udgangspunkt for de mange attraktioner på Djursland.

Strande

Følle Strand er en dejlig sandstrand. Vandet er lavt i bunden af Kalø Vig, og derfor er stranden meget børnevenlig. Stranden er desuden velegnet til windsurfing.

Natur

Hestehaveskoven ligger ved Kalø Slotsruin og er præget af vekslende bevoksninger, et rigt dyre- og planteliv og nogle dejlige strandenge ned til Slotsvigen. Her finder I også Vosnæsskoven, hvor Vosnæs Pynt stikker ud i den lavvandede Kalø Vig. Ved udmunding af Knebel Vig er sundet smalt og med stejle skrænter - et af egnens smukkeste områder. Mols Bjerge er et storslået fredet naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). Halvøen Helgenæs ligger lige syd for Mols Bjerge. Området er et spændende, naturskønt og kuperet område med flere kulturhistoriske minder. I et stærkt kuperet terræn med udsigt over Ebeltoft Vig og Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter

Der er gode betingelser for vandre- og cykelture i området. Det er flere steder muligt at leje cykler. Eller prøv en ridetur langs de kuperede stier på Djursland - rideheste kan ligeledes lejes i området. Der findes 4 golfbaner i området, bl.a. Kalø Golf Center, hvor gæstespillere er velkomne. For lystfiskere er der gode muligheder i de mange åer og vandløb, fra kysten, i Put&Take fiskesøer og på havet. Der arrangeres havfiskeri med kutter fra Ebeltoft. Har I lyst til at se området fra havsiden, kan I tage med på en sejltur langs kysten i bugten ud for Følle Strand. Desuden er dykning, surfing, vandski, jetski, kanosejlads og tennis populære aktiviteter her.

Attraktioner

Kalø slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig. Ud over selve ruinen og dæmningen derud findes der rundt om i området rester af andre anlæg med tilknytning til Kalø: Grevens Skanse, Tobiæ kilde og Bregnet Kirke. Derudover er der i skovens flere velbevarede dysser og gravhøje fra stenalderen.

Udflugtsmål

Djurs Sommerland er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes. I Kattegatcentret venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude. Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum. Fregatten Jylland, som ligger i Ebeltoft, er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m². I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn. Oplev aktiviteten og stemningen i de to hyggelige turistbyer Ebeltoft og Grenå. Med deres snævre brostensbelagte gader og skæve huse får de jer til at føle, at I er hensat til en anden tid. Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, den livlige atmosfære ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv.
Sommerhuse i Følle Strand