Sommerhuse i Dragsmur

Sommerhus i Dragsmur

Det rolige og hyggelige sommerhusområde Dragsmur ligger mellem Begtrup Vig, Ebeltoft Vig og halvøen Helgenæs. Det er lige ved tangen Draget, der forbinder Helgenæs med Mols og Djursland. Dragsmur er omgivet af naturskønne områder og historiske mindesmærker. Tæt ved området ligger det fredede naturlandskab Mols Bjerge med flere udsigtspunkter. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. Den nærmeste større by er Ebeltoft, som ligger 15 km fra Dragsmur. Her findes gode indkøbsmuligheder, spisesteder og flere seværdigheder.

Strandene og naturen ved Dragsmur

På både øst- og vestsiden af Draget finder I gode, børnevenlige badestrande, ofte med badebro. Fuglsø Strand er en lille, rolig strand. Stranden ved Femmøller mod nord er en god og børnevenlig sandstrand, som bagved er afskærmet af små forhøjninger med bevoksning. Den lange, læfyldte Begstrup Strand mod vest, er ligeledes en dejlige strand med lavt, børnevenligt vand. Her er gode betingelser for windsurfere. Gå ikke glip af den enestående solnedgang over Kattegat.
Halvøen Helgenæs ligger lige syd for Dragsmur. Området er et spændende, naturskønt og kuperet område med flere kulturhistoriske minder. Få km mod nord ligger Mols Bjerge - et storslået, fredet naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløses af åbne hedebakker og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127 m). I et stærkt kuperet terræn med udsigt over Ebeltoft Vig og Helgenæs ligger Fuglsø Bakker.

Aktiviteter nær Draget

På begge sider af Draget samt på sydspidsen af Helgenæs er der gode forhold for kystfiskeri. Det er også muligt at fiske i Femmøller Å samt i områdets Put & Take fiskeparker. På Djursland ligger der flere smukke golfbaner. Den nærmeste er banen ved Kalø Golf Club, hvorfra I har udsigt over Århus Bugt og Kalø Slotsruin. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange vandre-, cykel- og ridestier i området.

Attraktioner i nærheden

Gravhøje, skanser og andre fortidsminder findes i stort antal i naturen omkring Dragsmur og Mols Bjerge. På halvøen Helgenæs kan I ligeledes opleve fortidsminder samt gamle landsbymiljøer med smalle gader og velbevarede, små huse. Kalø Slotsruin fra 1313 er et yndet udflugtsmål. Ruinen er smukt beliggende helt ude ved Kalø Vig og gemmer på mange utrolige- og spændende historier (14 km). Den hyggelige, 700 år gamle by Ebeltoft bugner af historiske seværdigheder. Gå evt. en tur i den ældste del af byen på de gamle brostensbelagte gader mellem skæve huse og hyggelige små forretninger (15 km). I Ree Park - Ebeltoft Safari er dyrearterne fordelt på fire kontinenter, som de ville være det i naturen. Fregatten Jylland er verdens største trækrigsskib. Skroget er 71 m langt, vægten er 2.450 tons og sejlarealet er på 1.881 m².

Udflugtsmål omkring Draget

I Skandinavisk Dyrepark ved Kolind får I ægte naturoplevelser. F.eks. kan I fra den 250 m lange gangbro observere bjørnene i den fantastiske bjørnepark (28 km). Djurs Sommerland er en sjov, spændende og actionfyldt oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes (34 km). Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (37 km).
I Kattegatcentret i Grenaa venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude (40 km). Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (47 km).