Sommerhuse i Begtrup Vig

Sommerhus i Begtrup Vig

– ferie ved en skøn lang badestrand på Djursland

Generelt

På den sydligste del af Djursland ligger sommerhusområdet ved Begtrup Vig. Foran husene breder Begtrup Vig sig med lange, hvide badestrande. Bagved ligger de grønne, bakkede landskaber. Det er muligt at handle dagligvarer i Tved, Knebel eller i Kongsgårde på Helgenæs. Fra Begtrup Vig er der ikke lang til Nationalpark Mols Bjerge, til Ebeltoft eller til den største by i Jylland, Aarhus.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Begtrup Vig og i området omkring. Der er gode fiskemuligheder langs kysten, forholdene for windsurfing og roning i havkajak i Begtrup Vig og Aarhus Bugt er fine. I Mols Bjerge er en del afmærkede vandreruter, mountainbikeruter og ridestier. Er man til golf er der en god håndfuld golfklubber spredt ud over Djursland.

Stranden og naturen

Begtrup Strand er på grund af sit lave vand meget børnevenlig, og her er gode betingelser for windsurfere. Både strand og havbund er fint sand. Stranden er sydvendt og godt beskyttet mod bølger.

Nationalpark Mols Bjerge ligger helt tæt på sommerhusområdet ved Begtrup Vig. Det 180 kvadratmeter store istidslandskab er det mest besøgte kyst- og naturområde i Østjylland. Landskabet i Mols Bjerg er både storslået og særdeles afvekslende. EU har lavet en liste med 200 bevaringsværdige naturområder - også kaldet habitatområder. Af dem har vi ca. 60 i Danmark, og ca. 40 af dem kan findes i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

Kalø Slotsruin er resterne af et kongeslot, der lå ved Kalø Vig. Det var Kong Erik Menved, der opførte borgen, efter at han havde nedkæmpet et bondeoprør i 1313.  Den mest berømte person, der har siddet fængslet på borgen, var den senere svenske konge Gustav Vasa, der sad der i 1518-19.

Om sommeren er det muligt at komme op i Sletterhage Fyr, der ligger på det sydligste punkt på den nærliggende halvø Helgenæs.  Den runde, hvide bygning er 16 meter høj.

Der er ikke langt fra til Djurs Sommerland ved Nimtofte, som er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.  

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

Trækker shopping og bylivet er Ebeltoft et godt bud. Den hyggelige gamle by ferieby er i sig selv lidt af en perle, men har også fine attraktioner i form af Fregatten Jylland og Glasmuseet.

Aarhus, verdens mindste storby som byen kalder sig selv, har alt hvad man kan tænke sig af shopping, kultur, bymiljø, cafeer og restauranter.

Attraktioner

Kattegatcentret 

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler.  Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.  

Djurs Sommerland 

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland.  Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.  

Fregatten Jylland 

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.  

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864.  Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen. 

Glasmuseet Ebeltoft 

Museet er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.  

Randers Regnskov 

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under  de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet. 

ARoS Aarhus 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.  

Tivoli Friheden 

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.  

Den Gamle By i Aarhus 

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.  

Moesgaard Museum 

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.