Sommerhuse i St. Sjørup

Sommerhus i St. Sjørup – masser af fred og ro i et stille hjørne af Djursland

Generelt

Fred, ro, og uspoleret natur. Det er der meget af i sommerhusområdet St. Sjørup på nordkysten af Djursland. St. Sjørup er det ideelle sted for dem, der vil nyde naturen eller måske være aktiv i den. For lystfiskere er der mange muligheder med Kattegat og Randers Fjord lige i nærheden, og bliver det for stille er der ikke langt ind til Randers, som har glimrende shoppingmuligheder, gode spisesteder og en charmerende bymidte, hvor de gamle huse står skulder ved skulder.

Grenaa er også en mulighed, hvis bylivet trækker. Djurslands største by har specialbutikker og en spændende, historisk bymidte. Det er også i Grenaa, man finder Kattegatcentret med det store hajbassin.

Området på nordkysten af Djursland er et område med mange muligheder. Windsurfere og kajakroere kan boltre sig på vandet, og området er velforsynet med golfbaner. I skovene og langs kysterne er der mange stier, som vandrere og cyklister kan slide på.

Strandene og naturen

St. Sjørup Strand er en dejlig bred badestrand med revler og sandbund. Vandet bliver langsomt dybt, og dermed er stranden meget børnevenlig

Naturen omkring St. Sjørup er præget af bakker og dale, marker, vide udsigter, åer og hav. Løvenholm Skovene mod syd, er den centrale del af et stort sammenhængende skovområde, og er de eneste oprindelige skove på Djursland. Skovene rummer også en af landets ældste stammer af kronvildt.  Her ligger også søen Langsø, som strækker sig mod syd.

Er man på udkik efter natur i den store skala, er der ikke langt til den interessante og afvekslende Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

Ved Udbyhøj, der ligger 9 kilometer nord for St. Sjørup ligger et skanseanlæg fra Englangskrigen i begyndelsen af 1800-tallet. 

Naturcenter Randers Fjord, som ligger ved Voer Færgested, også omkring 9 kilometer fra St. Sjørup, er der viden at hente om livet i og omkring Randers Fjord.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

Der er ikke langt fra til Djurs Sommerland, som er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.  

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.  

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt. 

Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie. 

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.