Sommerhuse i Løvenholm

Sommerhus i Løvenholm

Løvenholm er et skønt feriemål på populære Djursland. I bor midt i Løvenholm Skov og ganske tæt ved børnevenlige strande, spændende attraktioner og interessante seværdigheder. Løvenholm er ideel for feriegæster, der interesserer sig for den danske natur, som gerne vil bade, fiske eller opleve landskabet på cykel eller til fods.
I Løvenholm bor I centralt i forhold til Jyllands mange attraktioner, der alle kan nås på mindre end to timer i bil. De nærmeste større byer er Randers (32 km) mod vest, Grenaa ved Kattegat (25 km) og Århus (48 km) mod syd. Disse byer byder på gode indkøbsmuligheder og lokker med restauranter, caféer og seværdigheder. Dagligvarer kan købes inden for en radius af 4 km.


Strande og natur ved Løvenholm

Mod nord ligger bl.a. strandene Fjellerup, St. Sjørup og Lystrup, som alle er velegnede til afslapning og vandaktiviteter (ca. 15 km). Mod øst finder I Bønnerup- og Gjerrild Strand, vidtrækkende sandstrande med klitter og et stort uberørt bagvedliggende område (ca. 26 km). Hvis I har mod på en lidt længere køretur, kan I besøge Grenå Strand, som ligger ca. 27 km herfra. Denne 7 km lange sandstrand hører til nogle af Jyllands bedste strande. Ved den børnevenlige Grenå Strand finder I nemlig gode faciliteter, det reneste badevand og finkornet strandsand.
Find en dejlig plads i klitterne og nyd solen! I bugten Kalø Vig (ca. 27 km) ligger sandstranden Følle Strand. Denne strand er meget børnevenlig, fordi vandet er lavt, og de bagvedliggende græsarealer er velegnede til spil og aktiviteter. Fra Følle strand kan I dykke, surfe og stå på vand- og jetski.
Djurslands natur er noget ganske særligt. På den idylliske halvø er så godt som alle landskabsformer i Danmark repræsenteret. Djursland er præget af smukke skove og indbydende strande og er på alle tider af året et fantastisk feriemål for de, der interesserer sig for den danske natur. I Løvenholm Skov ligger Løvenholm Langsø, der for størstedelen er kendetegnet ved store sump- og vandmoser og som med sin enestående flora og fauna hører til en af de sjældne kategorier af søer. Vandet i søerne i dette skovområde er brunt, og de fleste søer og moser - undtagen Løvenholm Langsø - er opstået ved tørvegravning i de oprindelige højmoser. 40 km herfra ligger Mols Bjerge, et storartet, afvekslende, fredet område med talrige stier og et rigt dyreliv - tæt skov veksler med åbne hedebakker, og fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) und Trehøje (127 m) er der et fantastisk udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat.


Aktiviteter nær Løvenholm

På Djursland er der adskillige golfbaner. I nærheden af jeres sommerhus finder I bl.a. Norddjursland Golfklub (17 km), Grenaa Golfklub (21 km) og Kalø Golf Center (27 km). For lystfiskere er der også gode muligheder på Djursland - uanset om I fanger torsk fra en kutter, kommer tilbage med en havørred fra revlen, fisker fra stranden eller fanger en gedde i en sø. Djurslands bakkede landskab er velegnet til de, der gerne vil vandre, cykle og ride. Cykler og heste kan lejes i området. Ved 'Fjordcentret - Voer Færgested' kan I leje joller og kanoer, fodre ørreder med fluer, lege med børnene på den store naturlegeplads og styrke jer med hjemmebagt kringle eller kryddersnaps (30 km) i den hyggelige kaffestue.

Attraktioner i nærheden

Blot 5 km fra jeres sommerhus ligger Djurs Sommerland. Når entréen er betalt, kan I frit benytte alle attraktioner. I Ryomgård kan I besøge Djurslands Jernbanemuseum med Jyllands største udstilling over temaet jernbaner. Herregården Gl. Estrup (11 km) er omgivet af voldgrave, skov, marker og enge og huser Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum. I den Skandinaviske Dyrepark ved Kolind (17 km) kan I bl.a. iagttage bjørne fra en 250 m lang bro.

Udflugtsmål nær Løvenholm

I Kattegatcentret kan i se en haj dybt i øjnene (26 km). Kalø Slotsruin, anlagt i 1313, er også et yndet udflugtsmål. Ruinen har en smuk beliggenhed i Kalø Vig og gemmer på mange utrolige og spændende historier (30 km). Den 700 år gamle by Ebeltoft, der er rig på historiske seværdigheder, er ligeledes et besøg værd. Gå fx en tur i den gamle del af byen, hvor gaderne er belagt med brosten og glæd jer over de skæve huse og hyggelige små butikker. I kan kombinere udflugten til Ebeltoft med en tur i 'Ree Park - Ebeltoft Safari'. I denne zoologiske have kan I se dyrearter fra 4 forskellige kontinenter i deres 'naturlige omgivelser'. I Ebeltoft finder I ligeledes Fregatten Jylland, verdens største trækrigsskib (50 km).