Sommerhuse i Gjerrild

Sommerhus i Gjerrild – fredeligt og tæt på naturen

Generelt

I det smukke naturområde mellem landsbyen Gjerrild og Gjerrild Nordstrand ligger sommerhusområdet. Gjerrild ligger på det yderste hjørne af Djursland med hav på flere sider. Blot 10 kilometer fra Gjerrild ligger fiskerbyen Bønnerup, hvor der er stemning og atmosfære på havneområdet.

I landsbyen Gjerrild er der mulighed for indkøb af dagligvarer. Her ligger også Sostrup Slot fra 1600-tallet, hvor der i dag er konferencefaciliteter, overnatningsmuligheder og restaurant

Der ligger adskillige golfbaner i nærheden af Gjerrild, og for lystfiskere er der gode muligheder for at få noget på krogen ved Gjerrild Klint eller i Bønnerup, hvor molerne ved havnen er som skabt til at fiske fra. Der er cykelsti fra Gjerrild og til Bønnerup.

Der er ikke langt fra Gjerrild til den største by på Djursland, Grenaa. Den har et godt shoppingmiljø og flere smukke, gamle huse. Det er også i Grenaa, at man finder Kattegatcentret, der er kendt for sit store hajbassin.

Stranden og naturen

Gjerrild Nordstrand er en børnevenlig strand med groft sandt og lavt vand.

Under 2. Verdenskrig var Gjerrild Nordstrand råstofgraveområde, hvilket der stadig er spor af i landskabet. Lidt sydøst for Gjerrild Nordstrand ligger den imponerende Gjerrild Klint, der 35 meter høj og næsten to kilometer lang.

Et andet specielt sted er Karlby og Sangstrup Klinter lidt længere mod syd.  Det er et par spektakulære klinter, hvor man – hvis man er heldig - kan find fossiler på stranden.  Der er heller ikke langt til den spændende og afvekslende natur i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

I Grenaa er Museum Østjylland et besøg værd. Udover at ligge i en smuk gammel gul bindingsværkskøbmandsgård, har museet en god samling, der fortæller historien om Norddjursland. Ebeltoft, der ligger længere mod syd, er en af landets smukkeste byer og en de mest populære feriebyer med fine shoppingmuligheder, cafeer og spisesteder.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

Der er ikke langt fra Gjerrild til Djurs Sommerland, der er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.  

På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.  

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt. 

Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie. 

Den jyske hovedstad, Aarhus, er også et oplagt mål for en udflugt. Verdens mindste storby, som den kalder sig selv, har alt hvad der hører sig til i en stor by.

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.