Sommerhuse i Bønnerup Strand

Sommerhus ved Bønnerup Strand – aktiv ferie i hyggelig fiskerby

Generelt

På nordkysten af Djursland ligger den hyggelige ferieby Bønnerup. Men Bønnerup er andet og mere end en ferieby. Det er også en aktiv fiskerby, hvor de små, blå fiskekuttere hver morgen bringer frisk fisk ind fra Kattegat. Stranden ligger lige ved havnen i Bønnerup, hvor der er liv og aktiviteter i sommermånederne. Havneområdet fylder en del i Bønnerup. I den vestlige del ligger lystsejlerne, mens erhvervsfiskerne holder til i den del af havneområdet, der ligger mod øst. Langs ydermolerne ved havnen er der nogle gode fiskepladser, hvor det hele året rundt er muligt at få en fladfisk på krogen. Der er indkøbsmuligheder i Bønnerup, samt flere cafeer og spisesteder. Fra Bønnerup er der ikke langt til den største by på Djursland, Grenaa, som er en hyggelig gammel by med mange specialforretninger. Det er også Grenaa, man finder Kattegatcentret med det store hajbassen.

Der er cykelsti fra havnen i Bønnerup, der går mod øst forbi landsbyen Gjerrild, Sostrup Slot, Emmedsbo skov og tilbage til havnen. Det er populært at windsurfe og stå på vandski langs kysten.

Stranden og naturen

Stranden ved Bønnerup er en bred og børnevenlig sandstrand med flere badebroer.

Omkring Bønnerup er der arealer med skov og med mark. Gennem Bønnerup løber åen Treå, og øst for Bønnerup, helt ud til Kattegat, ligger Emmedsbo Skov, Et specielt sted er Karlby og Sangstrup Klinter lidt sydøst for Bønnerup ved Kattegatkysten. Det er et par spektakulære klinter, hvor man – hvis man er heldig - kan find fossiler på stranden. Der er heller ikke langt til den spændende og afvekslende natur i Nationalpark Mols Bjerge.

Udflugter

I Grenaa er Museum Østjylland et besøg værd. Udover at ligge i en smuk gammel gul bindingsværkskøbmandsgård, har museet en god samling, der fortæller historien om Norddjursland. Ebeltoft lidt længere mod syd er en af landets smukkeste byer og en de mest populære feriebyer med fine shoppingmuligheder, cafeer og spisesteder.

Går interessen i retning af vilde dyr, er der flere tilbud på Djursland. Kattegatcentret i Grenaa tager sig af livet i havet, mens man kan møde landdyr i Skandinavisk Dyrepark, i Munkholm Zoo og i Ree Park Safari.

Der er ikke langt fra Bønnerup til Djurs Sommerland, der er Nordens største sommerland, og den bedst besøgte attraktion i hele Aarhus-området.
På herregården Gl. Estrup kan man få et indblik i, hvordan herskabet og tjenestefolkene levede i gamle dage.

Ved den gamle station i Allingåbro holder “Djursland for fuld Damp” til, og her er det muligt at leje en skinnecykel, så man kan køre en tur på den gamle jernbanestrækning mellem Allingåbro og Romalt.

Randers mod vest har sin egen regnskov og Randers Kunstmuseum, hvor byens berømte kunstner Sven Dalsgaard udstiller. Museet har også værker af Vilhelm Hammershøi og Wilhelm Freddie.

Attraktioner

Djurs Sommerland

Forlystelsesparken Djurs Sommerland ligger i Nimtofte på Djursland. Det er den fjerdestørste forlystelsespark i Danmark efter Tivoli i København, Bakken og Legoland. Djurs Sommerland er opdelt i 10 temalande, det har et stor Vandland og over 60 forlystelser til gæsterne.

Fregatten Jylland

Ombord på Fregatten Jylland i Ebeltoft, kan man lære om livet ombord på et gammelt krigsskib. De forskellige dæk på fregatten fortæller om en tidsperiode i skibets historie.

Fregatten var med i 2. Slesvigske Krig i 1864. Under slaget ved Helgoland jog skibet dele af den preussiske og østrigske flåde på flugt, men det ændrede ikke udfaldet af krigen.

Glasmuseet Ebeltoft

Glasmuseet Ebeltoft er det største museum i Danmark for moderne glaskunst. Museet ligger i den tidligere Toldbygning i Ebeltoft og råder over en stor samling af international glaskunst. I museets have ligger Glashytten, hvor der arbejder professionelle glaspustere.

Kattegatcentret

Kattegatcentret ligger på havnen i Grenaa lige ud til Kattegat. Kattegatcentret har over 200 forskellige dyrearter - blandt andet hajer, fisk og sæler. Centret har et stort hajbassin, som man kan spadsere på bunden af via en hajtunnel af kraftigt glas.

ARoS Aarhus

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.

Tivoli Friheden

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.

Den Gamle By i Aarhus

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.

Moesgaard Museum

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.

Randers Regnskov

Randers Regnskov er en tropisk, overdækket zoologisk have lige ned til Gudenåen i Randers. I Randers Regnskov er der mere end 200 forskellige dyr under de to kupler og omkring 75 forskellige arter i Saltvandsakvariet.