Destination

Nimtofte

Nimtofte

Sommerhusudlejning i Nimtofte - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nimtofte, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Nimtofte på det naturskønne Djursland er et ideelt feriemål for børnefamilier, golfentusiaster og naturelskere.

Generel

Den hyggelige og aktive landsby Nimtofte ligger i hjertet af Djursland, omgivet af det smukke golfanlæg Lübker Golf Resort, forlystelsesparken Djurs Sommerland, det historiske slot Gl. Estrup samt flere spændende attraktioner. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen, og en kort køretur bringer jer til Grenå (24 km) og Ebeltoft (27 km), hvor I finder gode shoppingmuligheder. Når I holder ferie i Nimtofte, kan I nyde den uspolerede natur, dyrke fritidsaktiviteter eller besøge områdets seværdigheder og Djurslands større byer.

Strande

Fjellerup Strand på nordkysten af Djursland er en dejlig, børnevenlig badestrand med fint sand, klitter, sandbund og lavt vand. Her kan I bade, slikke sol og dyrke strandaktiviteter (12 km). Ved Kalø Vig, 20 km fra Nimtofte, ligger sandstranden Følle Strand. Vandet er lavt i bunden af Kalø Vig, og derfor er stranden meget børnevenlig. Bag stranden ligger nogle grønne områder, som er velegnede til leg og aktiviteter. Vigen er desuden et godt sted at windsurfe. Fra Følle Bugt har I udsigt til Mols, Hestehaveskoven og Kalø Slotsruin.

Natur

Nimtofte er omgivet af marker, grønne områder og små skove med løvskov, nåleskov, vandløb, græsarealer og en stor bestand af dyr som rådyr, ræve, egern, fasaner og fugle. Nimtofte Å ligger syd for byen og snor sig gennem det frodige og naturskønne område. Lige syd for Thorsager ligger et skønt naturområde med skove, bakker, morænekløfter, dale, søer og åer (14 km). Herfra er der flot udsigt over Kalø Vig og Kalø Slotsruin. Ved Kalø Slotsruin ligger Hestehaveskoven, som er præget af vekslende bevoksninger, et rigt dyre- og planteliv og nogle dejlige strandenge ned til Slotsvigen. Her finder I også Vosnæsskoven, hvor Vosnæs Pynt stikker ud i den lavvandede Kalø Vig (19 km). Nationalpark Mols Bjerge er et storslået naturlandskab med afvekslende natur, et utal af vandrestier og et rigt dyreliv. Tæt skov afløser åbne hedebakker, og der er flot udsyn over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat fra udsigtspunkterne Agri Bavnehøj og Trehøje (28 km).

Aktiviteter

Nimtoftes beliggenhed er ideel for golfspillere, som kan udfolde sig på Lübker Golf Resorts 27-hullers mesterskabsbane eller den 9-hullers Academy Course, som ligger i Nimtofte. Djursland kan også tilbyde golfbaner hos Kalø Golf Club, Ebeltoft Golf Club, Grenaa Golfklub og Norddjurs Golfklub. Syddjursland byder på gode muligheder for lystfiskere i blandt andet Kolindsunds kanaler, i Put & Take fiskesøer (eventuelt den 7000 m2 store Djurs Fiskesø i Nimtofte), fra kysten og på havet. I kan også tage på havfiskeri med kutter fra Ebeltoft (27 km). Har I lyst til at se området fra havsiden, kan I tage med på en sejltur langs kysten i bugten ud for Følle Strand. Ved Følle Strand har I desuden mulighed for at dykke, surfe og stå på vand- eller jetski (20 km) De gode, kuperede stier på Djursland inviterer til vandre-, cykel- eller rideture i den dejlige natur. Det er meget populært at sejle i kano på kanalerne ved Kolindsund. Ved Kolind finder I også et dejligt friluftsbad (6 km).

Attraktioner

I Nimtofte Præstegårdslade, Danmarks ældste landbrugsbygning fra 1590’erne, kan I besøge Danmarks mindste landbrugsmuseum - der er gratis adgang. Djurs Sommerland i Nimtofte byder på mere end 60 sjove forlystelser og hyggelige aktiviteter for hele familien i Vandland, Piratland, Sommerland, Lilleputland, Afrikaland, Mexicoland samt Cowboy- og Indianerland. I Danmarks vildmark, Skandinavisk Dyrepark, ved Kolind får I ægte naturoplevelser. I kan blandt andet observere brunbjørnene i den unikke bjørnepark med huler, bakker, træer og vand langs en 250 m lang gangbro (6 km). I Ryomgård finder I Djurslands Jernbanemuseum, som huser Jyllands største udstilling om jernbanen. Her kan I opleve mere end 2000 interessante effekter (6 km). Ved Ryomgård ligger også Djurslands Galleri og Kunstcenter, som løbende præsenterer flotte udstillinger med malerier, kunstplakater, litografier eller skulpturer.

Udflugtsmål

Gl. Estrup slot og museum ved Auning er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum (14 km). Kalø slotsruin fra 1313 er smukt beliggende ved Kalø Vig og gemmer på mange utrolige og spændende historier (19 km). I Ree Park - Ebeltoft Safari kan I opleve dyrearter fra fire kontinenter i naturlige omgivelser samt det spektakulære løveanlæg Katanga Hill (24 km). I Kattegatcentret kan I se når dyrepasserne træner sælerne og fodrer hajerne. I undervandstunnellen er der kun 6 cm mellem jer og sandtigerhajerne (26 km). Den hyggelige, 700 år gamle by Ebeltoft bugner af historiske seværdigheder. Oplev den gamle bydel med brostensbelagte gader og skæve huse (27 km). Glasmuseet i Ebeltoft viser skiftende udstillinger med glasdesignere og sælger desuden smukke glasvarer. Verdens største trækrigsskib, Fregatten Jylland, er indrettet som museum - her bliver historien levende.
Sommerhuse i Nimtofte