Spa

3 forskellige typer spa

Der er flere forskellige slags spabade i de danske sommerhuse. Grundlæggende er der 3 forskellige typer:

  • En gennemløbsspa, som skal fyldes med vand, hver gang I vil benytte det.
  • En standvandsspa, der altid er fyldt, og hvor vandet løbende bliver renset.
  • Et udendørs vildmarksbad der typisk bliver opvarmet ved hjælp af en brændeovn.

Gennemløbsspa

En gennemløbsspa skal I fylde med frisk vand, hver gang I vil benytte den. I skal påfylde vand til ca. 10 cm over sidedyserne, da spabadet ellers ikke virker.

Af sundhedsmæssige årsager bør I maksimalt benytte spaen 25 minutter ad gangen.

Ved afrejse beder vi jer fylde spaen med rent vand, også selv om I ikke har brugt spaen.

Standvandsspa

En standvandsspa er altid fyldt med vand, der er opvarmet (ca. 38° C). I vores udendørs spabade er vandet helt frisk og lige fyldt i ved jeres ankomst, hvorfor der kan gå lidt tid, før det er varmt.

Det koster energi at opvarme store mængder vand. I kan reducere energiforbruget ved, at trække termotæppet hen over standvandsspaen. Dermed reduceres både energiforbruget og fordampningen af vand.

Vandet er tilsat klor og bliver filtreret og renset løbende. Teknikken og strømmen til en standvandsspa må aldrig afbrydes, idet det kan resultere i alvorlige forringelser af vandkvaliteten.

Vildmarksbad

Vildmarksbad er et udendørs, rundt kar lavet i træ eller et trælignende materiale, der typisk opvarmes ved hjælp af en brændeovn.

Vær opmærksom på, at det kan tag 2-4 timer at opvarme vandet i et vildmarksbad. Vildmarksbadet, der er blevet meget populær inden for den seneste årrække, stammer fra Nordamerika og giver den ægte, rustikke oplevelse af at være ude i naturen.

Overordnet er der to forskellige slags vildmarksbade. Dem hvor både yder- og indersiden er af træ, og dem der har en yderside af træ, men hvor indersiden er af enten glasfiber eller plastfiber.

Der er forskellige regler for, hvordan et vildmarksbad skal håndteres. Er du i tvivl, så spørg på lokalbureauet.

Se Vandkvalitet og Baderegler for swimmingpool og spa