Lej sommerhuse i hele Danmark

Sommerhusudlejning er utrolig udbredt, og det er en af de mest populære former for ferie i Danmark.

Lej sommerhuse i hele Danmark
Alle sommerhuse i Danmark

Danskerne er vokset op med sommerhusene som en naturlig del af ferien, hvor samværet med familien står i centrum. Ferie i sommerhus går aldrig af mode, og når du trænger til et afbræk fra hverdagens stress, er et sommerhus det helt rigtige valg. Her kommer du helt ned i tempo.

For rigtig mange fremkalder et ophold i sommerhus minder om varme sommerdage i barndommen, hvor ferien blev tilbragt i bedsteforældrenes sommerhus tæt ved stranden. De voksne hyggede sig og slappede af og havde tid til at lege med børnene. Børnene skulle ikke i skole og nød friheden i naturen. Der blev spist frokost på terrassen ved sommerhuset, snakket og drukket øl. Bagefter diskede bedstemor op med jordbær med fløde.

Familie ved sommerhus

Sommerhusudlejning vinder indtog i Danmark

I 1950'erne er der vækst i Danmark, og middelklassen begynder at have penge mellem hænderne. Der bliver bygget feriehuse, hvor familien kan tilbringe weekenden væk fra byen. I 1960'erne kommer der for alvor fart på byggeriet af sommerhuse, og det fortsætter op igennem 1970'erne. Sommerhusene er ofte typehuse, der bygges af firmaer, og da mange i middelklassen er vant til små lejligheder i byen, bliver der ikke lagt vægt på komfort. Man bygger småt og funktionelt. Selve sommerhuset er ikke så vigtigt. Det handler først og fremmest om at komme væk hjemmefra og ud i naturen, hvor man kan nyde havet og den friske luft.

Pige ved hav

Fra simpelt sommerhus til luksus i ferien

I 1970'erne har mange danskere stadig ikke råd eller lyst til at have et sommerhus, men de vil gerne holde ferie i et sommerhus i Danmark. Samtidig står sommerhusene tomme, når feriehusejerne ikke selv har tid til at holde ferie i dem. Idéen til sommerhusudlejning opstår, og pludselig kan de, der ikke selv ejer et sommerhus, komme på sommerhusferie, og sommerhusene står ikke ubrugte hen i lange perioder. Sommerhusudlejning skal vise sig at være et koncept med fremtid i - det var deleøkonomi, før nogen havde tænkt over det. 

Lej sommerhus – et populært koncept vokser

De første sommerhusudlejningsbureauer ser dagens lys i 1970'erne, og der kommer endnu flere til i 1980'erne. Takket være sommerhusudlejningen er det pludselig nemt at leje sommerhus og holde ferie ved de danske kyster.

Sommerhusudlejningen giver sommerhusejerne flere penge, som de kan investere i deres feriehuse, så de bliver attraktive at leje. Sommerhusenes standard bliver langsomt bedre og bedre, hvilket fremmer sommerhusudlejningen.

I 1980'erne begynder en ny trend inden for sommerhuse, der viser sig at blive en succes. Det er lidt af en sensation, da de første sommerhuse med indendørs swimmingpool bliver bygget. Spa og sauna bliver også en fast del af udstyret i mange feriehuse. Både sommerhusejere og sommerhusudlejere opdager , at denne type feriehuse er efterspurgt, ikke mindst hos en ny type feriegæster, nemlig tyskerne.

Kravene til sommerhusene stiger

I de næste par årtier fortsætter sommerhusenes standard med at forbedre sig. I takt med at udlejning af sommerhuse bliver mere og mere populært, stiger feriegæsternes krav til feriehusene også. Det er ikke længere kun danskere, der vil leje sommerhus i ferien. Der begynder at kommer gæster fra hele Europa til Danmark for at leje danske sommerhus. Udstyret i sommerhuse skal derfor være i orden, møblerne er af god kvalitet, og der er blandt andet opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, så ferien i sommerhus ikke skal bruges på husligt arbejde.

Sommerhuse med swimmingpool virkede i 1980'ernes som en unødvendig luksus, men det har vist sig at være en rigtig god idé, når man skal udleje sommerhuse. Ferien i sommerhus handler ikke kun om at komme væk hjemmefra, det handler i høj grad om at leje et sommerhus, hvor der er lidt luksus og wellness, så man virkelig føler at man forkæler sig selv i ferien.

Hos Sol og Strand har vi været med næsten fra begyndelsen af sommerhusudlejningens barndom i 1970'erne. Vi har over 40 års erfaringer med at udleje sommerhuse. Ved at leje et sommerhus hos Sol og Strand , får du mange muligheder for at sammensætte netop den sommerhusferie, der passer til dig.

Lej sommerhus i Danmark

Den historiske udvikling i sommerhusudlejningen betyder, at du i dag kan leje sommerhus overalt i Danmark. Tag en snak om, hvilken del af Danmark, der kunne være spændende at opleve i ferien, og lej et sommerhus, der opfylder forventningerne om en god ferie i det foretrukne område.

Sommerhuse mellem klitter

Lej sommerhus på Jyllands vestkyst

Den jyske vestkyst har altid været et populært sted at holde ferie i sommerhus. Der er store sommerhusområder midt i smuk natur op langs hele den jyske vestkyst. Lej sommerhus her, og du har Vesterhavets bølger, den friske luft og de lange brede sandstrande lige uden for døren. I de små kystbyer finder du gode spisesteder, cafér og butikker.

Lej sommerhus i Skagen

Det er altid populært at leje sommerhus i Skagen, hvor du bor mellem Vesterhavet og Kattegat. Uanset om du vælger en ferielejlighed i Skagen by eller at leje et privat sommerhus i Skagens natur, så er du tæt på dejlige strande og mange seværdigheder. Skagen by syder af liv og god stemning om sommeren, hvor sommerens feriegæster samles på havnen for at nyde et godt måltid mad. Lej sommerhus i forbindelse med Skagenfestivalen, og oplev Danmarks ældste musikfestival.

Sommerhus på Fyn

Lej sommerhus på Fyn, og du får eventyrlige slotte og herregårde og smukke strande flankeret af bøgeskov inden for rækkevidde. Familier med mindre børn vil nyde de børnevenlige strande, hvor bølgerne er små, og vandet er lavt, så børnene kan plaske og lege i vandkanten. Du kan tage på rundfart med sejlbåd i det sydfynske øhav eller leje sommerhus på en af de hyggelige fynske øer. Lej sommerhus i nærheden af Odense, så kan du opleve kultur og kunst eller tage en tur i zoologisk have.

Lej sommerhus på Sjælland

På Sjælland  finder du kyster med kilometervis af børnevenlige sandstrande og smuk, alsidig natur. Her kan du være aktiv i naturen omgivet af skove, søer og fjorde. Lejer du sommerhus på Sjælland, så finder du alt hvad hjerte kan begære i ferien af seværdigheder og kultur. Lej sommerhus, og besøg fx stemningsfyldte slotte eller tag på kunstmuseum. Du kan også leje feriehus i nærheden af København og gå på opdagelse i hovedstadens mange kulturelle og kulinariske oplevelser.

Lej sommerhus på Lolland, Falster og Møn

Naturen på Lolland, Falster og Møn er vidt forskellig og hver af øerne har deres at byde på i form af museer, oplevelsescentre og forlystelser. Sommerhusudlejning på Lolland, Falster og Møn gør det nemt for dig at finde dit drømmehus til ferien i sommerhus. Her er huse for enhver smag. Både den store familie, der har brug for masser af plads, og familien der går efter et luksussommerhus.  På Lolland, Falster og Møn er alt indenfor rækkevidde i ferien. Lej sommerhus og tilbring ferien med de hyggelige små byer, lange sandstrande og masser af underholdning til hele familien.

Sommerhus på Bornholm

Solskinsøen Bornholm er et dejligt sted at holde ferie i sommerhus. Der er mange lækre ferielejligheder og feriehuse til leje på Bornholm, så du  kan finde det helt rigtige sted at holde ferie. Nyd de typiske bornholmske specialiteter som fx røget sild, bornholmsk øl og sennep. Bornholms natur er særpræget og alsidig, og her finder du også nogle af Danmarks mest finkornede og smukkeste sandstrande. Lej sommerhus på Bornholm og oplev alle de klassiske seværdigheder såsom Hammershus slotsruin, rundkirkerne, Ekkodalen og Rokkestenen. Og Bornholm er endda meget mere end det, så lej sommerhus på solskinsøen i Østersøen og gå på opdagelse i kultur, historie og mad. Der er afslapning og oplevelser for hele familien på Bornholm.

Lej sommerhus med rabat

Sol og Strand har lavet forskellige tilbud, der giver mulighed for at holde en billigere ferie i sommerhus og spare penge, når du lejer ferielejligheder og sommerhuse.

Lej sommerhus, og spar penge - Last Minute

Har du ikke mulighed for at planlægge ferien i sommerhus lang tid i forvejen? Får du pludselig lyst til at leje sommerhus og tage på ferie i det gode vejr med det samme? Vil du gerne spare penge, når du lejer sommerhus? Så kan du benytte dig af vores Last Minute tilbud.

Du  kan spare op til 40% af den oprindelige pris på feriehuset. Last Minute giver dig mulighed for at leje sommerhus billigere, og du kan vælge mellem alle typer af sommerhuse. Har du ikke budgettet til at holde ferie i et stort luksussommerhus med swimmingpool, så lej sommerhus Last Minute. Udvalget af Last Minute feriehuse skifter hele tiden, og du skal være hurtig, for der er rift om at leje sommerhus med op til 40% i rabat.

Sommerhus - bare jer to

Er I to, der vil afsted på en skøn ferie i sommerhus, så har vi lavet tilbuddet 2-personers rabat, hvor I får op til 25 % rabat på udvalgte ferielejligheder og sommerhuse. Det er den perfekte mulighed for par, der gerne vil nyde hinandens selskab og have en ferie, hvor I selv bestemmer tempoet - uden børn eller børnebørn. Lej sommerhus i en del af Danmark, I aldrig har set før, og gå på opdagelse i de små hyggelige byer og nyd naturen. Tag en uge ud af kalenderen og forkæl jer selv med en skøn ferie i sommerhus og få 25 % i rabat. 2-personers rabat gælder naturligvis for alle jer, der vil afsted 2 personer på ferie i sommerhus, uanset om I er veninder, venner eller en forælder, der vil have kvalitetstid sammen med sit barn.

Spar-Ferie – lej sommerhus og kom helt ned i gear

Hvis I kender følelsen af, at I lige har pakket kufferten ud i feriehuset og så skal I hjem igen, så er Spar-Ferie noget for jer! Spar-Ferie er et tilbud til jer, der gerne vil leje sommerhus i en længere periode og samtidig spare penge. Spar-Ferie går ud på, at I lejer sommerhus i minimum fjorten dage. I den første uge betaler I normalpris for sommerhuset, men på alle de efterfølgende uger får en klækkelig rabat. I kan leje sommerhus i op til 28 dage med Spar-Ferie. Spar-Ferie giver jer tid til at nå det hele, så I både kan få tid til at slappe af, læse bøger og komme ud og opleve den del af Danmark, I holder ferie i. Lej sommerhus med Spar-Ferie og undgå stress i ferien.

Lyst til et par dage i sommerhus? Tag på Her-og-Nu-ferie

Får I pludselig lyst til et par dage i sommerhus, så har I muligheden for at leje sommerhus i et kort tidsrum med vores Her-og-Nu-ferie. Har I ikke planlagt ferie, men solen skinner og I har brug for at komme lidt væk hjemmefra, så kan I med Her-og-Nu-ferie spontant leje sommerhus i en kortere periode. Når I tager på ferie med kort varsel, så er det rart, at I ikke skal bruge lang tid på transport til sommerhuset. Det store udbud af feriehuse til leje gør det heldigvis nemt for jer at finde et sommerhus i nærheden af jer. I kan leje sommerhus i 3-6 dage med Her-og-Nu-ferie, og I bestemmer selv, hvilken dage i ugen, I vil holde ferie i sommerhus. Lej sommerhus, og hold ferie med det samme.

Far, mor og barn på eng ved strand

Lej sommerhus med fuld tryghed

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning har vi sørget for, at I kan være helt trygge ved at leje sommerhuse og ferielejligheder. Det betyder, at I er sikret den bedste kvalitet og pris, og at vi står til rådighed med hjælp og vejledning, hvis I får brug for det før, under og efter ferien i sommerhus.

Depositum - så er vand og el betalt

I betaler et depositum, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed. Depositummet går til jeres forbrug af vand og el i ferien, så I ikke skal bruge ferien på at bekymre jer om en ekstraregning efter ferien. Når I kommer hjem fra ferien i sommerhus, får I refunderet det overskydende beløb af depositummet senest to uger efter afrejse. Hvis I betaler lejen af sommerhus med kreditkort, bliver beløbet overført til dette kreditkort. Betaler I depositummet via bankoverførsel, skal I oplyse jeres kontonummer, når I booker sommerhus eller ferielejlighed. I 90 % af alle lejemål dækker depositummet forbruget i sommerhuset eller ferielejligheden. Venter I mange uger på, at restbeløbet går ind på jeres konto, så Kontakt Sol og Strand Feriehusudlejning, så tjekker vi om de oplysninger, vi har, er mangelfulde eller ukorrekte.

Prisgaranti – lej sommerhus til den laveste pris

Lej sommerhus med prisgaranti. Vi har prisgaranti på vore sommerhuse og ferielejligheder. Det betyder, at hvis I finder det feriehus, I vil leje, billigere i samme lejeperiode hos et andet sommerhusudlejningsbureau, så matcher vi den lavere pris. På den måde kommer I ikke til at betale mere for lejen af sommerhuset eller ferielejligheden hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Hvis I finder ud af at det sommerhus, som I har lejet, er billigere hos et andet sommerhusudlejningsbureau, skal I henvende jer til os skriftlig med dokumentation af den lavere pris senest 24 timer efter, at vi har registreret jeres lejemål.

Kvalitetssikring - vi holder øje med sommerhusene

Alle vore feriehuse og ferielejligheder er beskrevet i huspræsentationen på vore hjemmeside, og det er vigtig, at I kan stole på denne beskrivelse og den angivne standard af sommerhuset. Derfor bliver alle sommerhusene og ferielejlighederne regelmæssigt efterset af vore lokalbureauer, så I er sikret at kvaliteten og standarden af sommerhuset eller ferielejligheden er, som vi lover. Hvis I opdager, at noget ikke er som det skal være i sommerhuset, så skal I omgående melde det til Sol og Strand Feriehusudlejning. Det er i vores interesse, at I får den bedste ferie, og vi står derfor parate til at hjælpe jer, hvis I får brug for det.

Lej sommerhus med afbestilling - hvis uheldet er ude

Vi ved, at livet nogle gange spænder ben og uforudsete situationer kan opstå. Derfor tegner I automatisk en forsikring gennem Tryg rejseforsikring, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Forsikringen gælder fra 1. rate er betalt, så hvis I ikke har mulighed for at komme i sommerhus, kan I afbestille ferien, inden I påbegynde den. Forsikringen gælder fx hvis en af jer bliver alvorligt syg og ikke kan gennemføre ferien i sommerhus. Dette gælder også, hvis det er en af jeres nære pårørende, der bliver alvorligt syg. I er også dækket, hvis en af jer bliver fyret eller en af jer er arbejdsløs og kommer i arbejde. Det er også muligt at afbestille ferien i sommerhus, hvis I oplever stor skade på ejendom fx i forbindelse med brand, storm eller hærværk. I kan læse mere om afbestilling af lejemålet i de lejebetingelser, som I modtager, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed hos os. Lej sommerhus hos Sol og Strand, så er I automatik forsikret.

Overdragelse af lejeaftalen - send andre i sommerhus

Hvis I har lejet sommerhus, men bliver forhindret i at komme på ferie af andre grunde end dem, der sikrer, at I kan afbestille lejemålet, så kan I overdrager lejemålet til andre. Det kan være svogeren og svigerinden, naboerne eller det flinke par henne fra golfklubben. I skal bare give Sol og Strand Feriehusudlejning skriftligt besked, så sørger vi for, at efterfølgende afregninger bliver sendt til de nye sommerhuslejere.

Feriehusudlejernes Brancheforening - jeres ankenævn

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning gør vi alt, hvad der står i vores magt for at sikre jer en god og tryg ferie. Vi gør vore bedste for at løse eventuelle problemer, der måtte opstå under jeres ferie i sommerhus. Som medlem af Feriehusudlejernes Brancheforening, er der en række krav og betingelser, som vi skal leve op til, og det er med til at sikre jer den bedste service og kvalitet i udlejningen af sommerhuse og ferielejligheder. Skulle det ske, at I ikke er tilfredse med os, så kan I henvende jer til Feriehusudlejernes Brancheforenings ankenævn, der giver jer en uvildig vurdering af sagen.

Sommerhuse der kan noget særligt

Swimmingpool

Lej et sommerhus med swimmingpool, og nyd en dukkert i det varme vand, uanset årstiden og uafhængig af vejr og vind. Børnene vil elske det!

Sommerhus med spa

Hold jeres helt egen wellness-ferie i sommerhus med spa og forkæl jer selv. Slap af i det varme vand i en indendørs eller en udendørs spa.

Luksussommerhuse

Hold ferie på 1. klasse i et luksussommerhus med lækkert interiør, luksuriøse detaljer, masser af udstyr, havudsigt eller wellness.

Plads til familiefest, firmatur og fælleskab

Skal din virksomhed på personaletur, skal I holde bryllup, familietræf eller anden festivitas, er et stort feriehus den perfekte kulisse. Find huset, der passer til netop jeres behov.

 

Kørestolsegnet sommerhus

En kørestol er ikke nogen hindring for ferie i sommerhus. Se udvalget af kørestolsegnede sommerhuse over hele Danmark og find din favorit.

Lystfiskerhuse

Er fiskestang og waders en fast del af ferien, så lej et sommerhus indrettet til lystfiskere - tæt på fiskepladser ved hav, mole, å og sø.

Ferielejlighed

Vil I have udsigt til vandet eller være tæt på aktiviteter for børnene? I kan få begge dele, når I holder ferie i en ferielejlighed.

Marinahuse

Ferieboliger i stemningsfulde, maritime omgivelser med udsigt til lystbådehavn. Hold ferie i et marinahus, så er I tæt på hav og by.