Lej sommerhuse i hele Danmark

Sommerhusudlejning er utrolig udbredt, og det er en af de mest populære former for ferie i Danmark.

Lej sommerhuse i hele Danmark
Alle sommerhuse i Danmark

Danskerne er vokset op med sommerhusene som en naturlig del af ferien, hvor samværet med familien står i centrum. Ferie i sommerhus går aldrig af mode, når man trænger til et velfortjent afbræk fra hverdagens stress. Lej sommerhus, og kom helt ned i gear.

Mange forbinder ferie i sommerhus med varme sommerdage i barndommen, hvor ferien blev tilbragt i bedsteforældrenes hyggelige sommerhus ved havet. De voksne hyggede sig og slappede af og havde tid til at lege med børnene. Børnene skulle ikke i skole og nød friheden i naturen i fulde drag. Der blev spist frokost på terrassen ved sommerhuset, snakket og drukket øl. Bagefter diskede bedstemor op med en skål rødgrød med fløde.

Familie ved sommerhus

Sommerhusudlejning vinder indtog i Danmark

I 1950'erne er der vækst i Danmark og middelklassen begynder at have penge mellem hænderne. Der bliver bygget feriehuse, hvor familien kan tilbringe weekenden væk fra byen. I 1960'erne kommer der rigtig fart på byggeriet af sommerhuse, og det fortsætter op igennem 1970'erne. Sommerhusene er ofte typehuse, der bygges af firmaer, og da mange i middelklassen er vant til små lejligheder i byen, lægger man ikke stor vægt på komfort, men bygger småt og funktionelt. Sommerhuset er ikke så vigtigt, det handler først og fremmest om at komme væk hjemmefra og ud i naturen, hvor man kan nyde havet og den friske luft.

Pige ved hav

Fra simpelt sommerhus til luksus i ferien

I 1970'erne har mange danskere stadig ikke råd eller lyst til at have et sommerhus, men de vil gerne have fornøjelsen ved at holde ferie i et sommerhus i Danmark. Samtidig står sommerhusene tomme, når feriehusejerne ikke har tid til at holde ferie i dem. Idéen til sommerhusudlejning opstår, og pludselig kan dem, der ikke ejer et sommerhus komme på sommerhusferie, og sommerhusene står ikke ubrugte hen i lange perioder. Sommerhusudlejning skal vise sig at være et koncept med fremtid i.

Der er tid til fordybelse og naturoplevelser, når I holder ferie i sommerhus. Fra simpelt sommerhus til luksus i ferien.

Lej sommerhus – et populært koncept vokser

De første sommerhusudlejningsbureauer ser dagens lys i 1970'erne, og der kommer endnu flere til i 1980'erne. Takket være sommerhusudlejningen er det pludselig blevet nemt at leje sommerhus og holde ferie ved de danske kyster. Sommerhusudlejningen giver sommerhusejerne flere penge, som de kan investere i deres feriehuse, så de bliver attraktive at leje. Sommerhusenes standard bliver derfor langsomt bedre og bedre, hvilket fremmer sommerhusudlejningen. I 1980'erne begynder en ny trend inden for sommerhuse, der viser sig at være en succes. Det er lidt af en sensation, da de første sommerhuse med indendørs swimmingpool bliver bygget. Spa og sauna bliver også en fast del af udstyret i mange feriehuse. Både sommerhusejere og sommerhusudlejere opdager hurtigt, at denne type af feriehuse er meget efterspurgte, ikke mindst hos en ny type feriegæster, nemlig tyskerne.

Kravet til sommerhusenes standard stiger

I de næste par årtier fortsætter sommerhusenes standard med at forbedre sig. I takt med at udlejning af sommerhuse bliver mere og mere populært, stiger feriegæsternes krav til feriehusene også. Det er ikke længere kun danskere, der vil leje sommerhus i ferien. Der begynder at kommer feriegæster fra hele Europa til Danmark for at leje danske sommerhus. Udstyret i sommerhuse skal derfor være i orden, møblerne er af god kvalitet, og der er blandt andet opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler, så ferien i sommerhus ikke skal bruges på husligt arbejde. Sommerhuse med swimmingpool virkede i 1980'ernes som en unødvendig luksus, men har vist sig at være en rigtig god idé, når man skal udleje sommerhuse. Ferien i sommerhus handler ikke mere kun om at komme væk hjemmefra, det handler i høj grad om at leje et sommerhus, hvor der er lidt luksus og wellness, så man virkelig føler at man forkæler sig selv i ferien.

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning har vi været med næsten fra begyndelsen af sommerhusudlejningens barndom i 1970'erne. Vi er glade for, at vi kan tilbyde vores gæster over 40 års erfaringer og know how med sommerhusudlejning. Lej sommerhus hos Sol og Strand Feriehusudlejning, og få mange muligheder for at sammensætte netop den sommerhusferie, der passer til jer.

Lej sommerhus i Danmark

Den historiske udvikling i sommerhusudlejningen betyder, at I i dag kan leje sommerhus overalt i Danmark. Sæt jer sammen og snak om, hvilken del af Danmark, I har lyst til at opleve i ferien. Lej et sommerhus, der opfylder jeres forventninger om en god ferie, i jeres foretrukne område.

Sommerhuse mellem klitter

Lej sommerhus på Jyllands vestkyst

Den jyske vestkyst har altid været et populært sted at holde ferie i sommerhus. Her ligger der store sommerhusområder midt i smuk natur langs hele Jyllands vestkyst. Lej sommerhus her, og I har Vesterhavets bølger, den friske luft og de lange brede sandstrande lige uden for døren. I de små kystbyer finder I gode spisesteder, cafér og butikker. Der er mange sommerhusudlejningsbureauer i disse områder, hvor I kan finde et stort udvalg af sommerhuse til leje.

Lej sommerhus i Skagen

Det er altid populært at leje sommerhus i Skagen, hvor I bor mellem Vesterhavet og Kattegat. Uanset om I vælger at leje en ferielejlighed i Skagen by eller at leje et privat sommerhus i Skagens natur, så er I tæt på dejlige strande og masser af seværdigheder. Skagen by syder af liv og god stemning om sommeren, hvor sommerens feriegæster samles på den smukke havn for at nyde et godt måltid mad. Lej sommerhus i forbindelse med Skagenfestivalen, og oplev Danmarks ældste musikfestival. Der er masser af skønne sommerhus i Skagen og den professionelle udlejning af sommerhuse i området, giver jer mulighed for at vælge mellem forskellige typer af private sommerhuse.

Sommerhusudlejning på Fyn

Lej sommerhus på Fyn, så har I eventyrlige slotte og herregårde og smukke strande flankeret af bøgeskov inden for rækkevidde. Familier med mindre børn vil nyde de meget børnevenlige strande, hvor bølgerne er små og vandet er lavt, så børnene kan plaske og lege i vandkanten. I kan tage på rundfart med sejlbåd i det sydfynske øhav eller leje sommerhus på en af de hyggelige fynske øer. Lej sommerhus i nærheden af Odense, så kan I opleve kultur og kunst eller tage en tur i zoologisk have.

Lej sommerhus på Sjælland

På Sjælland kan finder I kyster med kilometervis af børnevenlige sandstrande og smuk, alsidig natur. Her kan I være aktive i naturen omgivet af skove, søer og fjorde. Lejer I sommerhus på Sjælland, så finder I alt hvad hjerte kan begære i ferien af seværdigheder og kultur. Lej sommerhus, og besøg fx stemningsfyldte slotte eller tag på kunstmuseum. I kan også leje feriehus i nærheden af København og gå på opdagelse i hovedstadens mange kulturelle og kulinariske oplevelser.

Lej sommerhus på Lolland, Falster og Møn

Naturen på Lolland, Falster og Møn er vidt forskellig og hver af øerne har deres at byde på i form af museer, oplevelsescentre og forlystelser. Sommerhusudlejning på Lolland, Falster og Møn gør det nemt for jer at finde jeres drømmehus til ferien i sommerhus. Uanset, om I er en stor familie, der har brug for meget plads, eller I ønsker at bo i luksussommerhus på Lolland, Falster og Møn, på de tre øer har I alt indenfor rækkevidde i ferien. Lej sommerhus og tilbring ferien med de hyggelige små byer, lange sandstrande og masser af underholdning til hele familien.

Lej sommerhus på Bornholm

Solskinsøen Bornholm er et dejligt sted at holde ferie i sommerhus. Der er mange lækre ferielejligheder og feriehuse til leje på Bornholm, så I kan finde det helt rigtige sommerhus at holde ferie i. Nyd de typiske bornholmske specialiteter som fx røget sild, bornholmsk øl og sennep. Bornholms natur er særpræget og alsidig, og her finder I også nogle af Danmarks mest finkornede og smukkeste sandstrande. Lej sommerhus på Bornholm og oplev alle de klassiske seværdigheder så som Hammershus slotsruin, rundkirkerne, Ekkodalen og Rokkestenen. Bornholm er meget mere end det, så lej sommerhus på solskinsøen i Østersøen og gå på opdagelse i kultur, historie og mad. Der er afslapning og oplevelser for hele familien på Bornholm.

Lej sommerhus med rabat

Sol og Strand Feriehusudlejning har lavet forskellige tilbud til jer, så I har mulighed for at holde en billigere ferie i sommerhus og spare penge, når I lejer ferielejligheder og sommerhuse.

Lej sommerhus, og spar penge - Last Minute

Har I ikke mulighed for at planlægge ferien i sommerhus lang tid i forvejen? Får I pludselig lyst til at leje sommerhus og tage på ferie i det gode vejr med det samme? Vil I gerne spare penge, når I lejer sommerhus? Så kan I benytte jer af vores Last Minute tilbud.

Benyt Last Minute tilbuddet, lej sommerhus, så I kan komme hurtigt afsted på ferie i sommerhus. I kan spare op til 40 % af den oprindelige pris på feriehuset. Last Minute giver jer mulighed for at leje sommerhus billigere, og I kan vælge mellem alle typer af sommerhuse. Har I ikke budgettet til at holde ferie i et stort luksussommerhus med swimmingpool, så lej sommerhus Last Minute. Udvalget af Last Minute feriehuse skifter hele tiden, og I skal være hurtige, hvis I finder et sommerhus eller ferielejlighed i Last Minute tilbuddet, I vil leje, for der er rift om at leje sommerhus med op til 40% i rabat.

Lej sommerhus og nyd ferien - bare jer to

Er I to, der vil afsted på en skøn ferie i sommerhus, så har vi lavet tilbuddet 2-personers rabat, hvor I får op til 25 % rabat på udvalgte ferielejligheder og sommerhuse. Det er den perfekte mulighed for par, der gerne vil nyde hinandens selskab og have en ferie, hvor I selv bestemmer tempoet - uden børn eller børnebørn. Lej sommerhus i en del af Danmark, I aldrig har set før, og gå på opdagelse i de små hyggelige byer og nyd naturen. Tag en uge ud af kalenderen og forkæl jer selv med en skøn ferie i sommerhus og få 25 % i rabat. 2-personers rabat gælder naturligvis for alle jer, der vil afsted 2 personer på ferie i sommerhus, uanset om I er veninder, venner eller en forælder, der vil have kvalitetstid sammen med sit barn.

Spar-Ferie – lej sommerhus og kom helt ned i gear

Hvis I kender følelsen af, at I lige har pakket kufferten ud i feriehuset og så skal I hjem igen, så er Spar-Ferie noget for jer! Spar-Ferie er et tilbud til jer, der gerne vil leje sommerhus i en længere periode og samtidig spare penge. Spar-Ferie går ud på, at I lejer sommerhus i minimum fjorten dage. I den første uge betaler I normalpris for sommerhuset, men på alle de efterfølgende uger får en klækkelig rabat. I kan leje sommerhus i op til 28 dage med Spar-Ferie. Spar-Ferie giver jer tid til at nå det hele, så I både kan få tid til at slappe af, læse bøger og komme ud og opleve den del af Danmark, I holder ferie i. Lej sommerhus med Spar-Ferie og undgå stress i ferien.

Lyst til et par dage i sommerhus? Tag på Her-og-Nu-ferie

Får I pludselig lyst til et par dage i sommerhus, så har I muligheden for at leje sommerhus i et kort tidsrum med vores Her-og-Nu-ferie. Har I ikke planlagt ferie, men solen skinner og I har brug for at komme lidt væk hjemmefra, så kan I med Her-og-Nu-ferie spontant leje sommerhus i en kortere periode. Når I tager på ferie med kort varsel, så er det rart, at I ikke skal bruge lang tid på transport til sommerhuset. Det store udbud af feriehuse til leje gør det heldigvis nemt for jer at finde et sommerhus i nærheden af jer. I kan leje sommerhus i 3-6 dage med Her-og-Nu-ferie, og I bestemmer selv, hvilken dage i ugen, I vil holde ferie i sommerhus. Lej sommerhus, og hold ferie med det samme.

Far, mor og barn på eng ved strand

Lej sommerhus med fuld tryghed

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning har vi sørget for, at I kan være helt trygge ved at leje sommerhuse og ferielejligheder. Det betyder, at I er sikret den bedste kvalitet og pris, og at vi står til rådighed med hjælp og vejledning, hvis I får brug for det før, under og efter ferien i sommerhus.

Depositum - så er vand og el betalt

I betaler et depositum, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed. Depositummet går til jeres forbrug af vand og el i ferien, så I ikke skal bruge ferien på at bekymre jer om en ekstraregning efter ferien. Når I kommer hjem fra ferien i sommerhus, får I refunderet det overskydende beløb af depositummet senest to uger efter afrejse. Hvis I betaler lejen af sommerhus med kreditkort, bliver beløbet overført til dette kreditkort. Betaler I depositummet via bankoverførsel, skal I oplyse jeres kontonummer, når I booker sommerhus eller ferielejlighed. I 90 % af alle lejemål dækker depositummet forbruget i sommerhuset eller ferielejligheden. Venter I mange uger på, at restbeløbet går ind på jeres konto, så Kontakt Sol og Strand Feriehusudlejning, så tjekker vi om de oplysninger, vi har, er mangelfulde eller ukorrekte.

Prisgaranti – lej sommerhus til den laveste pris

Lej sommerhus med prisgaranti. Vi har prisgaranti på vore sommerhuse og ferielejligheder. Det betyder, at hvis I finder det feriehus, I vil leje, billigere i samme lejeperiode hos et andet sommerhusudlejningsbureau, så matcher vi den lavere pris. På den måde kommer I ikke til at betale mere for lejen af sommerhuset eller ferielejligheden hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Hvis I finder ud af at det sommerhus, som I har lejet, er billigere hos et andet sommerhusudlejningsbureau, skal I henvende jer til os skriftlig med dokumentation af den lavere pris senest 24 timer efter, at vi har registreret jeres lejemål.

Kvalitetssikring - vi holder øje med sommerhusene

Alle vore feriehuse og ferielejligheder er beskrevet i huspræsentationen på vore hjemmeside, og det er vigtig, at I kan stole på denne beskrivelse og den angivne standard af sommerhuset. Derfor bliver alle sommerhusene og ferielejlighederne regelmæssigt efterset af vore lokalbureauer, så I er sikret at kvaliteten og standarden af sommerhuset eller ferielejligheden er, som vi lover. Hvis I opdager, at noget ikke er som det skal være i sommerhuset, så skal I omgående melde det til Sol og Strand Feriehusudlejning. Det er i vores interesse, at I får den bedste ferie, og vi står derfor parate til at hjælpe jer, hvis I får brug for det.

Lej sommerhus med afbestilling - hvis uheldet er ude

Vi ved, at livet nogle gange spænder ben og uforudsete situationer kan opstå. Derfor tegner I automatisk en forsikring gennem Gouda rejseforsikring, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed hos Sol og Strand Feriehusudlejning. Forsikringen gælder fra 1. rate er betalt, så hvis I ikke har mulighed for at komme i sommerhus, kan I afbestille ferien, inden I påbegynde den. Forsikringen gælder fx hvis en af jer bliver alvorligt syg og ikke kan gennemføre ferien i sommerhus. Dette gælder også, hvis det er en af jeres nære pårørende, der bliver alvorligt syg. I er også dækket, hvis en af jer bliver fyret eller en af jer er arbejdsløs og kommer i arbejde. Det er også muligt at afbestille ferien i sommerhus, hvis I oplever stor skade på ejendom fx i forbindelse med brand, storm eller hærværk. I kan læse mere om afbestilling af lejemålet i de lejebetingelser, som I modtager, når I lejer sommerhus eller ferielejlighed hos os. Lej sommerhus hos Sol og Strand, så er I automatik forsikret.

Overdragelse af lejeaftalen - send andre i sommerhus

Hvis I har lejet sommerhus, men bliver forhindret i at komme på ferie af andre grunde end dem, der sikrer, at I kan afbestille lejemålet, så kan I overdrager lejemålet til andre. Det kan være svogeren og svigerinden, naboerne eller det flinke par henne fra golfklubben. I skal bare give Sol og Strand Feriehusudlejning skriftligt besked, så sørger vi for, at efterfølgende afregninger bliver sendt til de nye sommerhuslejere.

Feriehusudlejernes Brancheforening - jeres ankenævn

Hos Sol og Strand Feriehusudlejning gør vi alt, hvad der står i vores magt for at sikre jer en god og tryg ferie. Vi gør vore bedste for at løse eventuelle problemer, der måtte opstå under jeres ferie i sommerhus. Som medlem af Feriehusudlejernes Brancheforening, er der en række krav og betingelser, som vi skal leve op til, og det er med til at sikre jer den bedste service og kvalitet i udlejningen af sommerhuse og ferielejligheder. Skulle det ske, at I ikke er tilfredse med os, så kan I henvende jer til Feriehusudlejernes Brancheforenings ankenævn, der giver jer en uvildig vurdering af sagen.

Sommerhuse med specielle faciliteter

Marinahuse

Ferieboliger i stemningsfulde, maritime omgivelser med udsigt til lystbådehavn. Hold ferie i et marinahus, så er I tæt på hav og by.

Swimmingpool

Lej et sommerhus med swimmingpool, og nyd en dukkert i det varme vand, uanset årstiden og uafhængig af vejr og vind. Børnene vil elske det!

Sommerhus med spa

Hold jeres helt egen wellness-ferie i sommerhus med spa og forkæl jer selv. Slap af i det varme vand i en indendørs eller en udendørs spa.

Plads til familiefest, firmatur og fælleskab

Skal din virksomhed på personaletur, skal I holde bryllup, familietræf eller anden festivitas, er et stort feriehus den perfekte kulisse. Find huset, der passer til netop jeres behov.

 

Ferielejlighed

Vil I have udsigt til vandet eller være tæt på aktiviteter for børnene? I kan få begge dele, når I holder ferie i en ferielejlighed.

Gratis aktivitetscenter

Lej sommerhus eller ferielejlighed med gratis adgang til aktivitetscenter. Det er ferie med gratis aktiviteter og sjov for hele familien.

Luksussommerhuse

Hold ferie på 1. klasse i et luksussommerhus med lækkert interiør, luksuriøse detaljer, masser af udstyr, havudsigt eller wellness.

Kørestolsegnet sommerhuse

Kørestol er ingen hindring for en dejlig ferie i sommerhus. Se udvalget af kørestolsegnede sommerhuse over hele Danmark og find din favorit.

Lystfiskerhuse

Er fiskestang og waders en fast del af ferien, så lej et sommerhus indrettet til lystfiskere - tæt på fiskepladser ved hav, mole, å og sø.

Sommerhus tæt på Legoland

Bo tæt på Legoland i ferien, så er sjove oplevelser lige i nærheden. 

Lej sommerhus

Læs om sommerhusudlejningens historie, hvor I kan holde ferie i sommerhus i Danmark og hvilke rabatter, I kan få, når I lejer sommerhus.

Billige sommerhuse

Billige sommerhuse til leje er ikke ensbetydende med, at du skal gå på kompromis med dine ønsker