Påskeferie i sommerhus i Danmark

En påskeferie indbyder til at komme ud i naturen og nyde den friske luft, så du kan få fornyet energi efter en lang, mørk og kold vinter

Påskeferie i sommerhus i Danmark

Bestil sommerhus i påsken 2025

De lysere tider er på vej, og du længes efter forårets varme. Du overvejer, hvad der skal ske i påsken, og hvordan du får slappet mest muligt af og nydt den ekstra tid. Med den kommende højtid for døren kan vi kun opfordre til at tage i sommerhus i påsken 2025.

Hos Sol og Strand oplever vi hvert år stor efterspørgsel på sommerhus i påsken. Det er særligt populært, da du får gode muligheder for at komme helt ned i gear i naturens rolige omgivelser. Der mange helligdage, som også giver en vis fleksibilitet, når du ser på bestilling af sommerhus i påsken.

Bedst af alt så skal hverken du eller børnene gå på kompromis, da du kan nemt tage alle de hyggelige traditionerne med i sommerhus i påsken.

Er du klar til at booke leje af sommerhus i påsken 2025?

Du er det helt rigtige sted på din søgning efter sommerhus til leje i påsken. Hos Sol og Strand har vi +6000 skønne huse, du kan vælge mellem.

Ved leje af sommerhus i påsken 2025 skal du blot tage stilling til hvor, hvor mange og hvornår, så får du hele udvalget hos Sol og Strand at se. Du kan finder sommerhuse til leje i påsken i alle vores destinationer.

Påskeferie i Danmark

Det er også årstiden, der "gør hvad, den selv vil", så du kan forvente al slags vejr din påskeferie. Lige fra kulde og sne, hvor et sommerhus med spa og brændeovn er ideelt, til sol og varme, så du kan sidde på sommerhusets terrasse og nyde livet. For det meste er det heldigvis rigtig forårsagtigt i påskeferien.

Nyd det, ved at gå tur i skoven og se den springe ud, eller pluk påskeliljer, som kan lyse op indenfor i sommerhuset. Du kan gå en lang tur langs stranden, hvor du kan nyde havets bølger og blæsten, mens du leder efter smukke sten og rav.

Oplevelser i påskeferie

I påskeferien er det oplagt at gemme påskeæg uden for sommerhuset. Rundt om sommerhuset er der mange gode gemmesteder, så både ung og gammel kan more sig med at lede efter påskeæg. Måske ER det virkelig påskeharen, der kommer med æggene? Men ellers er der gode chancer for at se en lyslevende hare på sommerhusets grund i påskeferien.

Butikkerne i de kystbyerne slår dørene op i påskeferien og er klar til en ny sæson. Her er typisk gode tøjbutikker, sportsbutikker, brugskunst og kunsthåndværk. Desuden er der mange interessante gallerier og arbejdende værksteder, der inviterer indenfor, mens der er påskeferie.


Her finder I en oversigt over kunst og kunsthåndværk i hele Danmark.

Sød lille pige rækker en blomst frem

Påskeferie for lystfiskere

Påskeferien er tiden, hvor lystfiskere igen kan kaste snøren ud og se, hvad, der bider på krogen efter at vinteren har haft sit greb om fiskevandene. Især er det muligt at fange gode og velsmagende havørreder i tiden omkring påsken. Vi har lavet en oversigt over fiskesøer og fiskeparker, hvor du kan komme ud og prøve lystfiskerlykken i påskeferien. Du finder oversigten her - ligeledes har vi en række sommerhuse, der egner sig rigtig godt til lystfiskere. I kan finde vores lystfiskerhuse til påskeferien her.

Andre aktiviteter i påskeferien

Du kan også benytte foråret og påskeferien til at komme ud og nyde naturen med et spil golf. Der er altid en skøn og spændende golfbane i køreafstand fra jeres sommerhus. Du kan læse mere om golfbaner i Danmark her. Der er dog også mange andre muligheder for at nyde naturen i påsken. Skoven kan indtages på mountainbike, eller du kan prøve kræfter med at finde urter på skovbunden til påskefrokosten, bl.a. de populære ramsløg, som du fx kan bruge i marinade og pesto.

Oplevelser for hele familien i påskeferien

I løbet af påskeferien i sommerhus, kan det være hyggeligt at tage på udflugt med familien og komme ud og opleve en masse sammen.

Kan du lide at kigge på fisk, kan det varmt anbefales, at du tager en tur på Nordsøen Ocenarium i Hirtshals, hvor du blandt meget andet kan opleve de store og uformelige, men samtidig elegante klumpfisk og se dem blive fodret. På Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg kan du se sælerne blive fodret og du kan gå langs de mange akvarier og se fisk fra Nordsøen. Begge steder finder du både indendørs og udendørs legemuligheder til børnene.

Smuk panoramaudsigt fra terrassen ved sommerhuset reg.nr. 93-3401

Zoo og dyreparker i påskeferien

Vi du hellere bruge påskeferien på dyr på landjorden, kan du opleve disse i Aalborg Zoo - her finder du elefanter, isbjørne og tigre. Du kan også nyde synet af strudse, giraffer og antiloper, der går side om side på savannen. I Ree Park kan du komme med på safari og se næsehorn, giraffer og mange andre vilde dyr helt tæt på i påskeferien. I Odense Zoo kan du opleve de smukke og blide søkøer, gå blandt imponerende fugle samt se de store kongepingviner i den antarktiske udstilling. I Givskud Zoo kan du køre blandt dyrene, og det absolutte highlight er at de fritgående løver - det giver lige lidt ekstra hjertebanken! I Randers Regnskov går du også blandt dyrene - og her giver det ekstra spænding i påskeferien, hvis du vover dig igennem Kraniegrotten, hvor edderkopper, slanger og flagermus bor. Se her, hvilke zoos og dyreparker, I kan besøge i påskeferien.

Besøg ’gamle dage’ i påskeferien

Har du lyst til at mærke historiens vingesus i din påskeferie, kan du besøge det spændende frilandsmuseum Hjerl Hede, som skildrer livet på landet i gamle dage. I Den Gamle By i Aarhus, kan du opleve, hvordan livet var i byen før i tiden. Begge museer har levendegørelse af historien som omdrejningspunkt. På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan du opleve hele fem originale vikingeskibe, og børnene kan bl.a. forsøge sig med at skrive runer. Du kan også lære med om arbejdernes historie på Arbejdermuseet, hvor børnene kan prøve, hvordan det var at være arbejderbarn anno 1930. Et andet rigtig godt museum for børn i påskeferien, er Post og Telemuseet, hvor du finder legelandet "Ind i frimærket". Museer, og frilandsmuseer her.

Påskeferie med sjov og underholdning

Er du mere til sjov og leg i påskeferien, kan du hygge dig i Tivoli i København eller Tivoli Friheden i Århus. Begge steder har sjove og vilde forlystelser samt hyggelige spisesteder og rekreative områder. I Danfoss Universe kan du køre på segway, lege med vand i waterworks, se spændende shows og meget, meget mere. Trænger du, som forælder, til at slappe af i påskeferien, mens børnene hellere vil tumle, er et indendørs legeland et godt valg. De ligger typisk i de større byer. Her er der masser af leg og underholdning for børnene, mens der er gode sofaer og god kaffe til forældrene. Se alle forlystelser her.

Påskeferie – hygge, kreativitet og traditioner

Påskeferie betyder først og fremmest hygge sammen med familien, at få koblet af og nyde foråret sammen. I et sommerhus er der god plads til at hygge og lege udenfor, men der er også muligheden for at gå indenfor og bruge de indendørs faciliteter.

Lille og meget koncentreret dreng maler påskeæg

Der er bestemte traditioner, der går igen, når det er påskeferie. Især det, at male påskeæg, er en hyggelig ting at give sig til. Prøv at klippe gækkebreve og sende dem. Det kan være endnu sværere at gætte afsenderen, når stemplet på frimærket ikke er fra den normale hjemegn, men fra der hvor sommerhuset ligger. Hvis det er køligt er der plads indenfor til at klippe, male, tegne og måske klistre perler på æggene. Er det derimod varmt i vejret i påsken, kan de  kreative sysler rykke udenfor på sommerhusets terrasse. Husk nu, at få pyntet sommerhuset op til påskeferien. Små kyllinger eller kaniner og harer, påskeliljer og selvfølgelig nymalede æg, vil få sommerhuset til at emme af hygge og påskeferie.

Påskeferie og lækker mad

Det er ikke til at komme uden om maden i påskeferien. Der er nogle retter, der hører sig til - herunder påskelam med mynte, sild og æg i mange afskygninger. Det er også sæson for asparges, som smager herligt med lufttørret skinke og hollandaise sauce. Eller prøv stenbiderrogn, som gør sig helt fremragende med blinis, rødløg og creme fraiche. Børn vil elske at være med i køkkenet og tilberede maden i påskeferien. Det er der nemlig rigtig god tid til, når I holder påskeferie og er væk fra den hektiske hverdag. 

Ferie året rundt i Danmark

Book sommerhus 2024 nu

Overvejer du ferie i sommerhus i år, så skal du ikke vente for længe. Sommerhusferie er populær, og jo længere du venter, jo færre sommerhuse er der at vælge mellem.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommeraftener – det danske ferieland byder på masser af ferieoplevelser, hyggeligt samvær og afslapning i sommerhus.

Påskeferie

Luk foråret ind og hold påskeferie i et sommerhus. Slap af og brug tiden på at lede efter påskeæg, spise en god frokost og nyde naturen.

Pinseferie

Skal din pinseferie foregå langt væk fra den daglige trummerum? Så bestil et ophold i sommerhus i pinsedagene.

Kristi himmelfartsferie

Tag på forlænget weekend i sommerhus i forbindelse med Kristi himmelfartsdag. Brug et par dage sammen med dem eller den, du holder af. 

Efterårsferie

Hold efterårsferie i et sommerhus, hvor du kan hygge dig sammen med familien foran brændeovnen, nyde skovens gyldne farver og være aktiv i naturen.

Nytårsferie

Fest og farver eller en stille nytårsaften, hvor familien hygger? Uanset, hvad du er til, så er nytårsferien i sommerhus noget helt specielt.

 

Juleferie

Saml familien i et sommerhus i julen. Det perfekte sted at nyde god mad, gløgg og ild i brændeovnen. Vi har sommerhuse med plads til hele familien.

Vinterferie

Når vinterkulden er værst, har du fortjent ekstra forkælelse. Tag i sommerhus og nyd et varmt spabad eller læs en god bog ved brændeovnen.