Påskeferie i sommerhus i Danmark

Solen er begyndt at varme, påskeliljer blomstrer og overalt er naturen ved at vågne af sit vinterhi. En påskeferie inviterer til at komme ud i naturen og nyde den friske luft, så I kan få fornyet energi efter en lang vinter.

Påskeferie i sommerhus i Danmark

Bestil sommerhus i påsken 2023

De lysere tider er på vej, og du længes efter forårets varme. Du overvejer, hvad der skal ske i påsken, og hvordan du får slappet mest muligt af og nydt den ekstra tid. Med den kommende højtid for døren kan vi kun opfordre til at tage i sommerhus i påske 2023.

Hos Sol og Strand oplever vi hvert år stor efterspørgsel på sommerhus i påsken. Det er særligt populært, da du netop får rig mulighed for at komme helt ned i gear i naturens rolige omgivelser. Der mange helligdage, som også giver dig en vis fleksibilitet, når du ser på bestilling af sommerhus i påsken.

Bedst af alt så skal hverken du eller børnene gå på kompromis, da du kan nemt tage alle de hyggelige traditionerne med i sommerhus i påsken.

Er du klar til at booke leje af sommerhus i påsken 2023?

Du er det helt rette sted på din søgning efter sommerhus til leje i påsken. Hos Sol og Strand har vi +6000 skønne huse, som du kan vælge mellem.

Ved leje af sommerhus i påsken 2023 skal du blot tage stilling til hvor, hvor mange og hvornår, så får du hele udvalget hos Sol og Strand at se. Du kan finder sommerhuse til leje i påsken i alle vores destinationer.

Påskeferie i Danmark

Det er også årstiden, der "gør, hvad den vil", så I kan forvente al slags vejr jeres påskeferie. Lige fra kulde og sne, hvor et sommerhus med spa og brændeovn er ideelt, til sol og varme, så I kan sidde på sommerhusets terrasse og nyde livet. For det meste er det heldigvis rigtig forårsagtigt i påskeferien.

Nyd det, ved at gå tur i skoven i jeres påskeferie og se den springe ud, eller pluk påskeliljer, som kan lyse op i jeres sommerhus. I kan tage en lang spadseretur på stranden, hvor I kan nyde havets bølger og blæsten, mens I leder efter muslinger og rav.

Oplevelser i påskeferie

I påskeferien er det oplagt at gemme påskeæg uden for sommerhuset. Rundt om jeres sommerhus kan I finde mange små og gode gemmesteder, så både ung og gammel kan more sig med at lede efter påskeæg. Måske ER det virkelig påskeharen, der kommer med æggene. I skal sikkert ikke vente længe før, I får besøg af en hare på sommerhusets grund i påskeferien.

Butikkerne i de hyggelige kystbyer slår dørene op i påskeferien og lader op til en ny sæson. I vil typisk finde gode tøjbutikker, sportsbutikker, brugskunst og kunsthåndværk. Desuden er der mange interessante gallerier og arbejdende værksteder, der inviterer indenfor, mens der er påskeferie.


Her finder I en oversigt over kunst og kunsthåndværk i hele Danmark.

Sød lille pige rækker en blomst frem

Påskeferie for lystfiskere

Påskeferien er tiden, hvor lystfiskere igen kan kaste snøren ud og se, hvad, der bider på krogen efter at vinteren har haft sit greb om fiskevandene. Især er det muligt, at I kan fange gode og velsmagende havørreder i tiden omkring påsken. Vi har lavet en oversigt over fiskesøer og fiskeparker, hvor I kan komme ud og prøve jeres lystfiskerlykke i påskeferien. I finder oversigten her - ligeledes har vi en række sommerhuse, der egner sig rigtig godt til lystfiskere. I kan finde vores lystfiskerhuse til påskeferien her.

Andre aktiviteter i påskeferien

I kan også benytte foråret og påskeferien til at komme ud og nyde naturen med et spil golf. I vil altid finde en skøn og spændende golfbane i køreafstand fra jeres sommerhus. I kan læse mere om golfbaner i Danmark her. Der er dog også mange andre muligheder for at nyde naturen, mens I er på påskeferie i sommerhus. Skoven kan I nyde på mountainbike eller I kan prøve kræfter med at finde urter på skovbunden til påskefrokosten, bl.a. de populære ramsløg, som I fx kan bruge i marinade og pesto.

Oplevelser for hele familien i påskeferien

Mens I er på påskeferie i sommerhus, kan det være rigtig hyggeligt at tage på udflugt med familien og komme ud og opleve en hel masse sammen.

Er I til havet og kan I lide at kigge på fisk, så kan det varmt anbefales, at I tager en tur på Nordsøen Ocenarium, hvor I blandt andet kan opleve de store og uformelige, men samtidig elegante klumpfisk og se dem blive fodret. På Fiskeri- og Søfartsmuseet kan I se sælerne blive fodret og I kan gå langs de mange akvarier og se fisk fra Nordsøen. Begge steder finder I både indendørs og udendørs legemuligheder til børnene.

Smuk panoramaudsigt fra terrassen ved sommerhuset reg.nr. 93-3401

Zoo og dyreparker i påskeferien

Vil I hellere bruge jeres påskeferie på dyr på landjorden, kan I opleve disse i Aalborg Zoo - her kan I se de store elefanter, isbjørne og tigre eller nyde synet af strudse, giraffer og antiloper, der går side om side på savannen. I Ree Park kan I komme med på Safari og se næsehorn, giraffer og mange andre helt tæt på i påskeferien. I Odense Zoo kan I opleve de smukke og blide søkøer, gå blandt imponerende fugle samt se de store kongepingviner i den antarktiske udstilling. I Givskud Zoo kan I køre blandt dyrene og det absolutte highlight er at de fritgående løver - det giver lige lidt ekstra hjertebanken! I Randers Regnskov går I også blandt dyrene - og her giver det ekstra spænding i påskeferien, hvis I vover jer igennem Kraniegrotten, hvor edderkopper, slanger og flagermus bor. Se her, hvilke zoos og dyreparker, I kan besøge i påskeferien.

Besøg ’gamle dage’ i påskeferien

Har I lyst til at mærke historiens vingesus i jeres påskeferie, kan I gøre dette på det spændende frilandsmuseum Hjerl Hede, som skildrer livet på landet i gamle dage. I Den Gamle By, kan I opleve, hvordan livet var i byen før i tiden. Begge museer har levendegørelse af historien som omdrejningspunkt. På Vikingeskibsmuseet kan I opleve hele fem originale vikingeskibe, og børnene kan bl.a. forsøge sig med at skrive runer. I kan også lære med om arbejdernes historie på Arbejdermuseet, hvor børnene kan prøve, hvordan det var at være arbejderbarn anno 1930. Et andet rigtig godt museum for børn i påskeferien, er også Post og Telemuseet, hvor I finder legelandet "Ind i frimærket". Museer, og frilandsmuseer her.

Påskeferie med sjov og underholdning

Er I mere til sjov og leg i påskeferien, kan I hygge jer i Tivoli i København eller Tivoli Friheden i Århus. Begge steder har sjove og vilde forlystelser samt hyggelige spisesteder og rekreative områder. I Danfoss Universe kan I køre på segway, lege med vand i waterworks, se spændende shows og meget, meget mere. Trænger I, som forældre, til at slappe af i jeres påskeferie, mens børnene hellere vil tumle, kan I besøge et indendørs legeland, som I typisk finder i de større byer. Her er der masser af leg og underholdning for børnene, mens der er gode sofaer og god kaffe til forældrene. Se alle forlystelser her.

Påskeferie – hygge, kreativitet og traditioner

Påskeferie betyder først og fremmest hygge sammen med familien, at få koblet af og nyde foråret sammen. Når I holder jeres påskeferie i et dejligt sommerhus, kan I både have en masse hygge udenfor og nyde alle de dejlige indendørs faciliteter.

Lille og meget koncentreret dreng maler påskeæg

Der er nogen bestemte traditioner, der går igen, når det er påskeferie. Især det, at male påskeæg, er en hyggelig ting at give sig til, mens I holder påskeferie. I kan også klippe gækkebreve og sende disse. Det kan være endnu sværere at gætte afsenderen, når stemplet på frimærket ikke er fra jeres hjemegn men derimod fra der, hvor I holder påskeferie i sommerhus. Hvis det er køligt i vejret, kan I sidde indenfor og klippe eller male, tegne og måske klistre perler på æggene. Er det derimod varmt i vejret i påskeferien, kan I rykke jeres kreative sysler udenfor på sommerhusets terrasse. I må selvfølgelig ikke glemme, at få pyntet sommerhuset op til påskeferien. Små kyllinger eller kaniner og harer, påskeliljer og selvfølgelig jeres nymalede æg, vil få jeres sommerhus til at emme af hygge og påskeferie.

Påskeferie og lækker mad

Det er heller ikke til at komme uden om maden i jeres påskeferie. Der er nogle retter, der bare hører sig til - herunder påskelam med mynte, sild og æg i mange afskygninger. Det er også sæson for asparges, som smager herligt med lufttørret skinke og hollandaise sauce. Eller prøv stenbiderrogn, som gør sig helt fremragende med blinis, rødløg og creme fraiche. Børn vil elske at være med i køkkenet og tilberede maden i påskeferien. Det er der nemlig rigtig god tid til, når I holder påskeferie og er væk fra den hektiske hverdag. Dæk et flot påskebord, så er I klar til hyggeligt samvær i jeres påskeferie. I kan også prøvesmage årets påskeøl fra det lokale bryggeri.

Ferie i Danmark

Efterårsferie

Hold efterårsferie i et sommerhus, hvor I kan hygge jer med familien foran brændeovnen, nyde skovens gyldne farver og være aktive i naturen.

Påskeferie

Luk foråret ind og hold påskeferie i et sommerhus. Slap af og giv jer tid til at lede efter påskeæg, spise en god frokost og nyde naturen.

Juleferie

Saml familien i et sommerhus i julen. Hyg jer med god mad, gløgg og ild i brændeovnen. Vi har sommerhuse med plads til hele familien.

Nytårsferie

Fest og farver eller en stille nytårsaften, hvor familien hygger? Uanset, hvad I er til, så er nytårsferien i sommerhus noget helt specielt.

 

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommeraftener – det danske ferieland byder på masser af ferieoplevelser, hyggeligt samvær og afslapning i sommerhus.

Vinterferie

Når vinterkulden er værst, har I fortjent ekstra forkælelse. Tag i sommerhus og nyd et varmt spabad eller læs en god bog ved brændeovnen.

Vesterhavet

Små hyggelige badebyer, natur, frihed, brede sandstrande og masser af frisk luft. Ferie i sommerhus ved Vesterhavet er en klassiker.

Ferie med hund

Når hele familien inkl. den firbenede skal på ferie, er det oplagt at bestille sommerhus med hund som gæst.

Bededagsferie

Har du brug for et afbræk fra hverdagens praktiske gøremål, hvor tid drukner i job, madpakker, rengøring og oprydning fremfor samvær og nærvær?

Himmelfartsferien

Tag en forlænget weekend i sommerhus i Kristi himmelfart. Få ekstra tid til samvær og nærvær med dem, du holder af.

Pinseferien

Skal jeres pinseferie foregå væk fra dagligdagens rammer i hjemmet? Så Bestil sommerhus i pinsen.

Book sommerhus 2023 nu

Overvejer I sommerhus 2023, så skal I ikke vente for længe. Sommerhusferie er særdeles populær, og jo længere tid I venter, des færre sommerhuse får I at vælge imellem.

Sommerhus i juni og juli

Synes sommerferien lidt for langt væk? Så tag forskud og book et ophold i sommerhus i juni og juli.

Book sensommer

Vil I nyde sensommeren i sommerhus? Se udvalget og book nu.