Sol og Strand donerer hjertestarter til Saltums ”Lille Norge”

Med en donation på 22.450 kroner fra Sol og Strand får Grundejerforeningen Lille Norge opfyldt et stort ønske

Hjertestarteren, som Sol og Strand har doneret, er nu opsat centralt i sommerhusområdet ”Lille Norge” i Saltum. Her overrækker bureauchef Julia Spiess Woldsgaard-Iversen det synlige bevis på donationen til kassereren for ”Grundejerforeningen Lille Norge”, Inge Lise Holm.

Hvert sekund tæller, hvis et menneske får hjertestop. For hvert sekund, der går, før hjertet igen begynder at pumpe blod rundt i menneskekroppen, øges sandsynligheden for død, hjerneskade og andre skader.

Derfor er Sol og Strand Feriehusudlejning med til at opfylde et stort ønske hos Grundejerforeningen Lille Norge i Saltum, når det lokale Sol og Strand-bureau i Blokhus nu har doneret en hjertestarter til det store sommerhusområde i Saltum, som grundejerforeningen dækker.

Beboerne på Nordvestvej, Laustvej og Trehøje har gennem længere tid har ønsket sig en hjertestarter, og med en donation på små 23.000 kroner fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” er der nu indkøbt og opsat en hjertestarter, som er frit tilgængelig for alle.

Det siger kassereren for Grundejerforeningen Lille Norge, Inge Lise Holm:

-Den nærmeste hjertestarter ligger forholdsvis langt fra vores område, og tid og afstand er naturligvis et væsentligt parameter i forhold til at redde liv. Vi har for nylig hørt om tilfælde, hvor en hjerteløber havde brug for en hjertestarter i vores nærområde. Og da mange af husene i vores område udlejes gennem Sol og Strand, og derfor var det naturligt for os at søge en bevilling fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” hos det lokale Sol og Strand-bureau, siger Inge Lise Holm.

-Vi tænker, at det vil være et stort plus for alle – både husejere og sommerhusturister, som besøger os og de omkringliggende feriehuse – at få en hjertestarter op at stå midt i vores lokalområde. Og nu er den her – midt i Lille Norge.

Julia Spiess Woldsgaard-Iversen, der er bureauchef for Sol og Strand i Blokhus og Jammerbugt, glæder sig ligeledes over samarbejdet med Grundejerforeningen Lille Norge.

-Pengene kommer fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”, hvor vi med tilsammen en million kroner hvert år støtter små og store projekter i de lokalsamfund, hvor vi hvert år lejer 6.500 private sommerhuse ud til danske og udenlandske feriegæster. Det er fjerde år, vi gør det – og vi har foreløbig givet penge til snart 400 projekter overe hele landet. Og vi er så glade for, at vi med denne donation kan være med til at skabe tryghed i et sommerhusområde, hvor der kommer rigtig mange mennesker, siger Julia Spiess Woldsgaard-Iversen.

Bureauchefen understreger, at der løbende deles penge ud fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”, men at der også kan søges penge til lokale og velgørende projekter gennem ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, som ejer Sol og Strand Feriehusudlejning – og hvert år donerer store dele af overskuddet fra sommerhusudlejningen til velgørende og lokale projekter.

-Sol og Strand er den eneste feriehusudlejer, som er ejet af en velgørende fond, som på denne måde deler ud og understøtter udviklingen i de lokalsamfund, hvor vi lejer sommerhuse ud. Det er vi faktisk stolte af, siger Julia Spiess Woldsgaard-Iversen.

Ansøgninger til fonden skal ske gennem fondens hjemmeside fondensologstrand.dk