Sol og Strands Lokale Håndsrækning

Sol og Strand støtter lokale projekter med 1 mio. kr. årligt

Sol og Strand er en aktiv del af lokalsamfundet, og vi brænder for at gøre en forskel i de danske sommerhusområder. Vi har et dybfølt ønske om at medvirke til at udvikle og værne om de smukke feriedestinationer, der er i hele landet.

I den forbindelse har vi etableret ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”, hvor vi siden 2019 årligt har doneret 1 mio. kr. til udvalgte projekter i det danske ferieland.

Sol og Strand ønsker på denne måde at honorere foreninger og ildsjæle, der har idéer til et projekt eller en oplevelse, som er med til at gøre feriedestinationen endnu mere attraktiv.

Hvem kan ansøge og hvilke projekter støtter Sol og Strand?

Alle foreninger og lokale ildsjæle kan ansøge – vi støtter mange forskellige projekter, fx musikalske arrangementer, forskønnelse af byen, etablering af legeplads og meget andet. Vi lægger vægt på at støtte projekter, der kan bringe værdi til dit lokalområde for både fastboende, feriegæster og sommerhusejere.

Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger om midler fra vores lokale bureauer ved at sende en ansøgning via en formular her på siden. Det er dog ikke længere muligt at ansøge om midler til 2022.

Hvornår kan jeg ansøge

Ansøgningsfristen for at søge om midler fra Sol og Strands Lokale Håndsrækning i 2022 er udløbet d. 27. februar 2022.

Hold øje her på siden, hvornår du kan ansøge igen.

Hvordan behandles ansøgningerne?

De indkomne ansøgninger bliver gennemgået af bureauchefen på det lokale Sol og Strand-kontor, der udvælger tre kandidater til modtagelse af støtte.

Vi uddeler op til 50.000 kroner pr. bureau, og husejerne af de feriehuse, der er tilknyttet Sol og Strand i vores lokalområder, er med til at afgøre, hvordan pengene skal fordeles. Husejerne har mulighed for at afgive stemmer på, hvem de synes, der skal støttes mest i lokalområdet – og projektet med flest stemmer får halvdelen af pengene, mens det resterende beløb deles ligeligt mellem de to øvrige projekter.

Foreninger der har modtaget støtte fra Sol og Strand

Den Lokale Håndsrækning har eksisteret siden 2019, hvor der årligt er blevet uddelt 1 mio. kr. til lokale projekter i sommerhusområderne. Mere end 200 projekter i hele Danmark har modtaget støtte. Projekterne spænder vidt, og der er blandt andet givet penge til musikarrangementer, vinterbadning, Ren Strand, ny legeplads og meget andet.

De mange ansøgninger er et klart vidnesbyrd om den mangfoldighed, idérigdom og virkelyst, der hersker rundt omkring i landet. Det glæder os, og samtidig er det givende, at vi kan være med til at støtte gode projekter, som er med til at udvikle lokalområdet.

Nedenstående følger en oversigt over foreninger, der har modtaget støtte fra Sol og Strands Lokale Håndsrækning.