Sol og Strand bygger nyt i Klitmøller

Sol og Strand bygger nyt i Klitmøller – og satser stort på at skabe helårsturisme, som løfter lokalsamfund

Martin Kanstrup, bureauchef, og Walther Jensen, ejerrådgiver, foran byggeriet til det nye Klitmøller-bureau

Med nyt 300 kvadratmeter stort Klitmøller-bureau på Bolwigsvej vil Sol og Strand forstærke feriehusbranchens succes i Thy og Mors. Både danskerne og tyskerne er vilde med ferie i danske sommerhuse – og der er feriegæster til flere sommerhusene end dem, der lejes ud i dag, siger ejerrådgiver Walther Jensen

Både danske og tyske feriegæster er vilde med sommerhusferier – og det er kun blevet forstærket af corona-pandemien. Især på Jyllands vestkyst. Og Thy og Mors har et meget stort potentiale for at tiltrække endnu flere feriegæster – og bidrage til indtjening og omsætning i lokalsamfund langs hele kysten og i Limfjordsoplandet.

Det er baggrunden for, at Sol og Strand Feriehusudlejning netop nu er godt i gang med at opføre et nyt og fremtidssikret bureau på 300 kvadratmeter på Bolwigsvej. Lige midt i byen.

Det fortæller bureauchef Martin Kanstrup Jensen og ejerrådgiver Walther Jensen, der står for den daglige kontakt til sommerhusejere i hele Thy og på Mors, som lejer deres sommerhuse ud gennem Sol og Strand.

 

TRE FANTASTISKE SÆSONER – OG UDSIGT TIL MERE

- Vi har haft de tre bedste sæsoner nogensinde i de seneste år. 2021 var bedre end 2019, der ved bedste nogensinde. Og 2022 var endnu bedre end 2021. Allerede inden udgangen af oktober 2022 havde vi faktisk slået hele udlejningen i 2021, som ellers var rekordåret. Og vi tror, det kommer til at forsætte – også ud i fremtiden, siger ejerrådgiver Walther Jensen.

- Coronaen har været en kæmpe øjenåbner for mange danskere. I 2020, da danskerne ikke kunne rejse ud af landet og var nødt til at holde ferie i Danmark, fandt rigtig mange ud af, hvor mange store kvaliteter, der følger med, når man holder ferie i et sommerhus i Danmark.

- Danskerne blev så vilde med ferieophold i sommerhuse langs Danmarks kyster, at de bliver ved med at komme. Ikke bare i sommerens højsæson, men også ud over resten af året.

- Og tyskerne – der jo ikke kunne komme ind i 2020 – bliver også ved med at komme. De kommer faktisk flere end nogensinde – også det gør de også ud over hele året. Vi er tæt på at få skabt den helårs-turisme, som hele turisterhvervet i Danmark har stræbt efter i årtier.

 

FLERE FERIEGÆSTER HAR ENORM BETYDNING FOR THY OG MORS

- Det har jo enorm betydning for Thy og Mors – og rigtig mange mindre lokalsamfund, hvor mange har været vant til at mange af butikkerne og aktiviteterne blev lukket ned, når vi kom om på den anden side af sommeren.

- Nu har vi chancen for at skabe liv og aktivitet i lokalsamfundene i sommerhusområderne i hele året. Og det vil vi i Sol og Strand gøre alt, hvad vi kan for at understøtte. Vi befinder os ikke bare godt i Klitmøller og Thy og Mors – vi vil også være endnu mere synlige og til stede. Det er også derfor vi investerer stort og etablerer os med det nye store bureau i Klitmøller, siger ejerrådgiver Walther Jensen.

Sol og Strand vil også bruge det nye bureau som udgangspunkt for at overbevise endnu flere om at de skal leje deres sommerhuse ud.

- Med branchens succes så er der altså lokale feriegæster til mange flere sommerhuse end dem, der lejes ud i Thy og på Mors i dag. Derfor er det en ambition for os at styrke de mange skønne lokalsamfund i Thy og på Mors altså også, at flere begynder at leje deres sommerhus ud.

 

EJET AF EN VELGØRENDE FOND, SOM STØTTER LOKALE OG VELGØRENDE FORMÅL

Lokalsamfundenes ve og vel er i det hele taget en vigtigt prioritet for Sol og Strand Feriehusudlejning, som er ejet af Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld. Næsten hele overskuddet fra driften af Sol og Strand deles ud til lokale og velgørende formål.

- Det er virkelig Sol og Strands hjerteblod. Vi har jo Sol og Strands Lokale Håndsrækning, hvor vi hvert år deler en million kroner ud til små og store lokale projekter. Men fra Fonden Sol og Strand deler vi altså også løbende ud til lokale og velgørende formål. Og med lokale mener jeg altså lokale i de lokalsamfund, hvor vi hvert år lejer 6.500 private sommerhuse ud til både danske og udenlandske feriegæster, siger ejerrådgiver Walther Jensen.

 

NEMT OG SIKKERT AT LEJE UD – FØRSTE 44.500 KRONER ER HELT SKATTEFRI

- Det er gratis og nemt at komme i gang. Og hos os i Sol og Strand, så er du ikke bundet til noget som helst. De kan selv vælge, hvornår du vil leje dit sommerhus ud – og hvor meget. Fleksibiliteten er helt i top – og hvis du fortryder at leje ud, så kan du komme ud af det i løbet af 30 dage.

- Desuden har vi jo et tæt samarbejde, som også omfatter en stærk all-risk forsikringspakke, som også dækker væggelus. Og også indeholder dækning af skader under 1000 kroner.

- Der er rengøring, som hele tiden er foto-dokumenteret. Desuden har vi 24 timers nødvagt. Vi har gjort det så let som muligt at være sommerhusejer og leje ud.

- Og så er der jo en klækkelig økonomisk gevinst ved at leje ud. De første 44.500 kroner af lejeindtægten er helt skattefri. Og resten beskattes også lempeligt. Jeg synes virkelig, at der er meget at hente – også i en tid, hvor privatøkonomien i mange familier måske er presset af høj inflation og prisstigninger, som udhuler rådighedsbeløbet, siger Walther Jensen.

 

YDERLIGERE KOMMENTARER:

MARTIN KANSTRUP JENSEN, bureauchef, tlf. 96 96 55 66

WALTHER JENSEN, ejerrådgiver, tlf. 24 94 44 23