FLYGTEDE UKRAINERE MANGLER ALT - Sol og Strand laver indsamling - og klar til at hjælpe dem ind i job

Bureauchef Hanne Meyer, Sol og Strand på Rømø, skaber kontakt til nytilkomne gennem jobcentret og ukrainere, som allerede er ansat og har kontakt til flygtningene – som mangler alt

Bureauchef Hanne Meyer, Sol og Strand på Rømø, skaber kontakt til nytilkomne gennem jobcentret og ukrainere, som allerede er ansat og har kontakt til flygtningene – som mangler alt

Folketinget ventes onsdag at vedtage den særlov, der giver ukrainerne adgang til at gå direkte ind på det danske arbejdsmarked.

Og Sol og Strand Feriehusudlejning er allerede på forkant af Folketinget - og klar til at træde til med det samme, når flygtede ukrainere skal forsøge at finde sig en tryg hverdag i Tønder Kommune.

Sol og Strand har nemlig mange typer job, der kan være relevante for ukrainere.

Det siger Hanne Meyer, der er bureauchef på Sol og Strands Rømø-bureau - der dækker hele Tønder Kommune – og hvert år udlejer 700 sommerhuse og ferieboliger i Tønder Kommune til danske og udenlandske feriegæster.

UKRAINSKE MEDARBEJDERE HAR ALLEREDE KONTAKT – FLYGTNINGE MANGLER ALT
Og Sol og Strand er allerede i dialog med Jobcentret i Tønder Kommune for at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet. Og den dialog udbygges løbende, siger Hanne Meyer.

Men den vigtigste kontakt til de nytilkomne ukrainere, der er flygtet fra krigen, får Sol og Strand gennem sine egne medarbejdere. En del af dem er nemlig ukrainere og har boet i Danmark i en årrække.

-Vi har talt med jobcenteret, da vi var på jobdating i Tønder. Men den største kontakt vi har til de ukrainske flygtninge, sker igennem vores ansatte ukrainske servicemedarbejdere, der har kontakt med mange flygtninge, som de prøver at hjælpe.

-Vi spurgte, om vi kunne gøre noget, og det kunne vi, for de mangler alt. Så vi har samlet ind til dem. Blandt andet via vores facebookside. På grund af dette opslag kom et par ind med bla. andet en hel sæk fuld af nye hjemmestrikkede sokker.
-Personalet på kontoret har også samlet samme hjemmefra, og vi har samlet lidt penge ind og købt lidt mad, og andet ind, fortæller Sol og Strand-chef Hanne Meyer.

TRÆNET I AT HJÆLPE MENNESKER IND I JOB
Sol og Strand-bureauet på Rømø har også gennem sine ukrainske ansatte allerede introduceret sig som en mulig arbejdsplads.

-Vi har også, igennem vores ukrainske ansatte, sagt at vi kan bruge arbejdskraft, og at de er meget velkommen her hos os, fortæller Hanne Meyer.

Hun og Sol og Strand føler sig klædt godt på til at integrere de nytilkomne ukrainere på arbejdsmarkedet.
-Vi har rigtig mange forskellige funktioner i Sol og Strand – og vi har rigtig mange forskellige kategorier af medarbejdere i Sol og Strand i forvejen. Blandt andet en meget værdsat, flittig og samvittighedsfuld gruppe af ukrainere.

-Det er både unge, modne og seniorer, vi har ansat. Mange er hos os på fuld tid. Nogle er hos os deltids, fordi det passer med deres liv eller et andet arbejde – og de bare gerne vil tjene nogle gode penge til at holde ferie, renovere huset eller lave en familiefest for. Og så er der selvfølgelig studerende, der har et godt studiejob.

-Og samtidig bistår vi jobcentret med at skabe en hverdag for nogle af dem, der har haft udfordringer med at komme i job efter sygdom eller andet.

-Derfor må jeg også bare sige, at vi er vant til at skabe en god arbejdsplads for mange forskellige mennesker – og jeg er sikker på, at vi også vil være i stand til at give de flygtende ukrainere en god hverdag med job til forældrene, siger bureauchef Hanne Meyer.

BEDSTE SÆSONER NOGENSINDE – OG DET GIVER JOB TIL FLERE GENNEM LÆNGERE TID
Sommerhusudlejerne har i 2021 haft den bedste sæson nogensinde, og 2022-sæsonen tegner til at blive endnu bedre.

Derfor er det ikke kun i den traditionelle højsæson, at Sol og Strand kan gøre brug af ukrainerne.
-På Rømø er vores højsæson altså ikke kun nogle få måneder omkring skolernes sommerferie. Den strækker sig i virkeligheden fra påske og indtil november. Og det nye er, at vi gennem 2021 så at vi havde en meget højere belægning gennem hele vinteren end vi har haft før.

KLAR TIL AT VISE OMSORG FOR FLYGTEDE
-Med andre ord er der altså også opgaver til ukrainerne – og andre medarbejdere – gennem det meste af året. Og vi tager selvfølgelig vide hensyn til dem, der har behov for det. For vi ved jo godt, at dem, der kommer direkte fra Ukraine, de er flygtet fra krig. De har efterladt deres hjem og måske også familiemedlemmer i Ukraine. Så de har brug for tryghed og omsorg fra os. Og den omsorg leverer vi selvfølgelig, siger bureauchef Hanne Meyer fra Sol og Strand på Rømø og Tønder.

YDERLIGERE KOMMENTARER:
HANNE MEYER, bureauchef for Sol og Strand på Rømø og i Tønder Kommune, tlf. 73 33 10 23