Strømforbrug

Sol og Strand sørger for aflæsning af forbrug før og efter opholdet.

Det er vanskeligt at give et entydigt billede af strømforbruget i et sommerhus, da det afhænger af årstid og husets størrelse.

Sommerhuse uden swimmingpool og spa
I et gennemsnitshus har vores feriegæster et døgnforbrug på omkring 7 kWh pr. person. I den varmeste sommermåned er gennemsnittet omkring 3 kWh pr. person pr. døgn, mens døgnforbruget i den koldeste vintermåned er 13 kWh pr. person pr. døgn.

Sommerhuse med spa og uden swimmingpool
Afhængig af årstiden er det gennemsnitlige strømforbrug 9 kWh pr. person pr. døgn.
I den varmeste sommermåned er det gennemsnitlige døgnforbrug omkring 4 kWh og i den koldeste vintermåned 18 kWh pr. person pr. døgn.

Sommerhuse med swimmingpool
Afhængig af årstiden skal man forvente et gennemsnitligt strømforbrug på 16 kWh pr. person pr. døgn. 
I den varmeste sommermåned er gennemsnittet 10 kWh og i den koldeste vintermåned 27 kWh pr. person pr. døgn.

Forbehold
Strøm til opvarmning af sauna er ikke medregnet i gennemsnitsforbruget.

Gennemsnittet er baseret på et gennemsnitligt antal personer pr. m2. Er I få personer i et stort sommerhus, skal I regne med et større forbrug end gennemsnittet.

Der må forholdsmæssigt påregnes et større forbrug for en miniferie end for en uges ferie, pga. opvarmningsomkostningerne.

Danske sommerhuse er normalt opvarmet med elektricitet. Det gennemsnitlige strømforbrug er derfor baseret på sommerhuse med elektricitet som primær varmekilde. I perioder med rigtigt koldt vejr må man derfor forvente ekstra højt forbrug. Er der tale om sommerhuse med andre varmekilder, fx oliefyr eller fjernvarme, vil strømforbruget være mindre. Til gengæld vil der være udgifter til olie eller fjernvarme. I gennemsnitsforbruget er der ikke taget hensyn til brug af brændeovn.

For afregning af strømforbrug se venligst Forbrugsafregning. Læs mere om elektricitet i Danmark her.