Destination

Lystrup

Lystrup

Sommerhusudlejning i Lystrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Lystrup, Djursland og Mols, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Lystrup ligger i fredelige naturomgivelser på Djurslands nordlige kyst, lige ud til Treå Møllebugt. Her kan I holde ferie i et sommerhus, bade, nyde naturen eller tage på udflugter til Randers eller Djurslands byer og seværdigheder.

Generel

Sommerhusene ved Lystrup ligger i et roligt område, nær dejlig, børnevenlig strand og skønne naturområder. Lystrup er et ideelt feriested for de, der gerne vil slappe af eller dyrke aktiviteter i naturen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i nærheden. Der er ikke langt til Randers og Djurslands butikker, spisesteder, aktiviteter og attraktioner herfra.

Strande

Ved Lystrup Strand bliver vandet kun langsomt dybt, og dermed er stranden meget børnevenlig. Her er en dejlig sandbund. Der findes desuden flere gode strande på Norddjursland. Fjellerup- og Bønnerup Strand er de bredeste, og her finder I desuden klitter og rigtig gode forhold for windsurfing. Disse strande har også fået tildelt det Blå Flag.

Natur

Naturen omkring Lystrup er meget varieret. Her findes dejlige strandenge, marker, lyngbeklædte bakker og skove. I Hevring Ådal, 7 km vest for Lystrup, er der anlagt vandrestier, som fører igennem et meget varieret landskab. Fra fyrreplantager gennem engområder, op over lyngbakker og videre til moseområder. På turen gennem Ådalen kan I opleve et utroligt rigt fugleliv. I Løvenholm Skov, 7 km syd for Lystrup, ligger søen Langsø, som strækker sig i sydøstlig retning over Vallum Sø, Skarresø, Øjesø, Langesø til Stubbesø og Draaby Sø.

Aktiviteter

Der er flere gode muligheder for golfspillere i området. Få km fra Lystrup er Norddjurslands Golf Klub beliggende, men også ved Grenå og Ebeltoft findes gode baner. En halv times kørsel sydøst for Lystrup (20 km) ligger byen Kolind og Kolindsund. Sundets vandfyldte kanaler er ideelle til en aktiv dag, enten med fiskestangen eller på tur i kano eller kajak. Lystfiskere har også mulighed for at fiske fra kysten ud for Lystrup, fra en båd på havet eller i Randers Fjord. Dejlige naturoplevelser venter langs vandrestierne i Hevring Ådal. De dejlige strande ved Nordkysten af Djursland indbyder ligeledes til lange gåture.

Attraktioner

Få km øst for Lystrup kan I opleve stendysserne ved Tustrup. På et fredet areal er der her rekonstrueret en jættestue, et kulthus samt flere dyssekamre. Hos Naturcenter Randers Fjord ved Voer Færgested, ca. 10 km fra Lystrup, får I en masse at vide om livet i og omkring Randers Fjord - og deltager selv i aktiviteterne. Gl. Estrup slot og museum er smukt omgivet af voldgrav, skov, mark og eng. Slottet danner ramme om både Jyllands Herregårdsmuseum og Dansk Landbrugsmuseum, og ligger ved Auning midt på Djursland. (12 km)

Udflugtsmål

Djurs Sommerland er en sjov og spændende oplevelse for hele familien. Når entreen er betalt kan alle aktiviteter frit benyttes. (15 km) Ved Udbyhøj findes et historisk skanseanlæg fra Englandskrigen i begyndelsen af 1800-tallet. (19 km) I Skandinavisk Dyrepark kan I bl.a. opleve bjørnene i en 2,5 hektar stor bjørnepark fra en 250 m lang gangbro. (20 km) Randers Regnskov ligger ca. 30 km fra Lystrup. Her kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn. I Kattegatcentret i Grenå venter der jer et imponerende syn. Følg de frygtindgydende hajer på nært hold bag en tyk glasrude. (32 km)
Sommerhuse i Lystrup