Bornholmer sender gæsterne op i træerne

Bag Nature Park Bornholm står en vaskeægte bornholmer. Tor Madsen er født på øen, og han kunne ikke tænke sig at bo andre steder. Men han deler gerne sin bornholmske legeplads med dig

Tor Madsen

Den dag Tor Madsen skulle konfirmeres ankom hans far til kirken i sidste øjeblik. Der skulle underskrift på en aftale om køb af den ejendom, hvor hovedparken af Nature Park Bornholm ligger – og det trak lidt længere ud end planlagt.

Ikke at det gjorde noget, men det betyder, at Tor Madsen i dag kan sætte præcis dato på, hvornår området kom i familiens eje, og i dag er han glad for, at hans far fik papir på det skønne naturområde ved Rø på den nordøstlige del af Bornholm – ikke ret langt fra Gudhjem.

For Tor Madsen købte for snart mange år siden, ejendommen af sin far, og i dag er det forvandlet til Nature Park Bornholm, en stor legeplads for alle med mod på en aktiv, udfordrende og sjov dag i trætoppene og i naturen.

I begyndelsen var der kun en klatrepark på stedet, men siden er der blevet udvidet med baner til Disc Golf og Fodboldgolf, ligesom der er bygget en bane med en quiz labyrint.

Men det stopper ikke her, hvis det står til Tor Madsen. Han har planer om at udvide med en badesø med plads til alskens vandaktiviteter, med en 3,8 kilometer lang bane til mountainbike og elektriske ATV’er, med et skovtårn og ikke mindst med et grill-sted, hvor gæsterne kan få noget at spise.

- Vores gæster er her hen over et hovedmåltid. De er typisk på besøg i 5 timer, og vi vil gerne kunne tilbyde dem frokost eller aftensmad, forklarer Tor Madsen.

Det er helt bevidst, at han har udvidet Nature Park med mere end den klatrepark, det hele begyndte med.

- Med en klatrepark er det en meget smal målgruppe, du sigter på. Undersøgelser viser, at hvis du tager 100 mennesker, vil de 90 mene, at de er for gamle, for tunge eller for handicappede til at besøge en klatrepark. I virkeligheden er måske kun 10 procent af de 90, der rent faktisk ikke kan klare en tur i en klatrepark. Men det hjælper jo ikke, når de slet ikke kommer herud, forklarer han.

Derfor vil han udvikle Natur Park Bornholm til en adventure-park, og den skal være 100 procent CO2-neutral.

- Det er ikke fordi, jeg er fanatisk, hvad angår CO2 eller andre ting, men jeg kan godt lide ideen om at der ikke står en maskine og brummer ude midt i naturen. Det er også derfor, vi vil have, at de ATV’er, vi på et tidspunkt anskaffer, skal være med elmotorer, siger han.

Allerede i dag er Nature Park Bornholm CO2-neutral. Den strøm, der trods alt bliver brugt, er leveret af et firma, der kan garantere, at strømmen er 100 procent CO2-neutral.

Der er to typer gæster i Nature Park Bornholm. I påsken, sommerferien og efterårsferie er det danskere, tyskere og turister fra andre lande, der bruger mulighederne i området.

Resten af tiden – forår og efterår – er det skoleelever på lejrskole, der bliver sluppet løs i træerne. Bornholm er en utrolig populær destination for lejrskoler fra hele landet, og en aktiv dag i en adventure-park, er et populært indslag.

Tor Madsen selv er en af de bornholmere, der aldrig rigtig har sluppet øen. Efter endt uddannelse i Allinge-Gudhjem Kommune som teknisk assistent og til slut bygningstekniker forlod han de kommunale skriveborde for at kaste sig over noget, han synes er mere spændende.

- Jeg fandt ud af, at det med at sidde på kontor, det var slet ikke mig. Så jeg stoppede et halvt år efter, jeg var færdiguddannet, fortæller han.

Han oprettede sit eget eventfirma og var blandt andet med til at bygge klatrebaner forskellige steder i Danmark.

Tor Madsen var med til at starte den klatrepark op, der siden blev til Nature Park Bornholm.  Han var med på sidelinjen sammen med forskellige samarbejdspartnere i en årrække, indtil han overtog det hele i november 2020.

 

Find et sommerhus på Bornholm