Stjernestunder når du spiser ude

Den gode smag har ramt ferielandet Danmark. Ud af de 31 Michelin-restauranter, der er i Danmark, ligger de 17 udenfor hovedstadsområdet

Michelin i ferielandet

I mange år var der ikke mange, der forbandt Danmark med fremragende madoplevelser fra den absolut højeste hylde. Sådan er det ikke længere. I 2023 modtog 31 danske restauranter en eller flere Michelin-stjerner. De fleste af dem, 17 styk, ligger i ferielandet, mens de sidste 14 ligger i hovedstadsområdet.

Førhen var det ikke til at opstøve en Michelin-restaurant udenfor hovedstaden, men de senere år er det gået rigtig, rigtig stærkt. Aarhus kom med i 2015, hvor 3 restauranter hentede en Michelinstjerne, og i 2016 kom der endnu flere restauranter rundt om i Danmark med ombord.

Det giver rigtig gode muligheder for at kombinere en ferie i et sommerhus med en oplevelse i gastronomisk topklasse. Og når du vælger et sommerhus, er der gode muligheder for at finde et i en så prisvenlig klasse, at der også er råd til at slå sig løs på en Michelin-restaurant. Og husk nu at bestille bord på Michelin-restauranten, før du bestiller sommerhuset. På de mest populære steder skal du være ude i god tid. Og med over 6.500 sommerhuse hos Sol og Strand, skal vi nok finde et, der passer til dig og din medspiser.

Det gode ved, at Michelin-stjernerne nærmest er regnet ned over Danmark, er, at der bliver lavet fremragende mad på restauranter rundt om i Danmark - også selvom smagsdommerne fra Michelin ikke har fået øje på dem endnu.

Her kan du se, hvor Michelin-restauranterne i Danmark ligger:

I Nordvestjylland ligger: Villa Vest i Lønstrup og Tri i Agger.

Ved Jyllands vestkyst ligger: Henne Kirkeby Kro i Henne og Domæne i Herning.

I Sydøstjylland ligger: Lyst og Grand Royal i Vejle, Ti Trin ned i Fredericia samt Syttende i Sønderborg.

Nær Djursland og Mols ligger i Aarhus: Frederikshøj, Domestic, Gastromé og Substans.

Fyn og Øer ligger: Aro i Odense.

Sjælland ligger: Mota i Nykøbing Sjælland, Dragsholm Slot Gourmet ved Hørve samt Frederiksminde ved Præstø. Derudover er der de 14 Michelin-restauranter i hovedstadsområdet, der også er indenfor rækkevidde.

Se vort store udvalg af sommerhuse