Når efteråret kommer, må hunden smide snoren

Ferie i et sommerhus er den perfekte ferieform for menneskets - og familiens - bedste ven. I vinterhalvåret er der endnu større muligheder for at udfolde sig, for her skal hunden ikke længere være i snor, når den er på stranden

Hund i fri dressur

Som udgangspunkt skal hunde være i snor i Danmark. Men der undtagelserne fra den regel. Den ene er hundeskovene, som vi vender tilbage til, og den anden er de danske strande i vinterhalvåret. Fra 1. oktober og frem til udgangen af marts, er det tilladt, at hundene smider snoren og løber frit rundt på strandene.

En strand er et rigtig godt sted at være hund. Her kan den få en masse uvante sanseindtryk. Der er enkelte strande, hvor det er helt forbudt at tage hunden med. Du bør derfor altid lægge mærke til skiltningen, inden du slipper hunden løs på stranden.

Der er masser af andre steder end stranden, hvor det er muligt at sætte hunden fri. I Danmark er der spredt udover hele landet flere hundrede hundeskove, der er særdeles populære blandt både hundene og deres ejere.

Der er flere hjemmesider, hvor du kan finde adressen på den nærmeste hundeskov. De er ikke alle lige overskuelige, men med lidt tålmodighed, kan du sagtens finde frem til områderne.

dyr.dk/hundeskove

Her finder du først din region: Hundeskove Nordjylland, Hundeskove Midtjylland, Hundeskove Sjælland, Hundeskove Hovedstadsområdet, Hundeskove Syddanmark eller Hundeskove Bornholm – så kommer der et kort frem, hvor du kan finde den nærmeste hundeskov.

naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/med-hund-i-naturen

Det er Miljøministeriets liste over danske hundeskove. Her er ikke så mange med, men den er meget nem at finde rundt på.

https://www.hundeskovene.dk

Det er den største oversigt over de steder, du kan lufte din hund uden snor. Hjemmesiden er ikke helt nem at navigere rundt på. Til gengæld er der en app tilknyttet, som du mod betaling kan downloade. Så har du hele tiden adresserne på alle hundeskove i Danmark lige ved hånden.

Sommerhus er god ferie for hunde

At holde ferie i et sommerhus, er den perfekte ferieform, når hunden skal med. Her er god plads både inde og ude, og du skal ikke nøjes med en lille lejlighed eller et hotelværelse med tynde vægge, hvor de andre gæster er helt tæt på.

Det er også nemt at tage hunden med i bilen, hvor der er god plads til både hundemaden og legetøjet. Det er nemt at indrette et hyggeligt sove- og hvilehjørne i en krog i sommerhuset, og så er der god plads i det danske ferieland også til de firbenede gæster.

Helt generelt er danskerne glade for hunde. Omkring hver femte danske familie har hund, så vi er vant til, at der er hunde omkring os.

Hos Sol og Strand finder ud et stort udvalg af huse, hvor hunden er velkommen.