Udlej dit sommerhus og tjen op til 43.200 kr. skattefrit i 2022

Kontakt os på 99 44 44 40 og få en snak med en af vores kompetente rådgivere eller udfyld formularen nedenfor, og vi kontakter dig hurtigst muligt

Udlej dit sommerhus og tjen op til 43.200 kr. skattefrit i 2022

Overvejer du at udleje dit sommerhus?
Få en gratis udlejningsvurdering

Ring til os på 99 44 44 40 eller udfyld nedenstående formular, og vi kontakter dig snarest muligt. Det er gratis og uforpligtende at bestille en udlejningsvurdering hos Sol og Strand.

Bestil gratis udlejningsvurdering

Tjen op til 43.200 kr. skattefrit i 2022

Det er en stor økonomisk fordel at leje sit hus ud gennem et udlejningsbureau. De første 43.200 kr. af dine lejeindtægter er skattefrie i 2022. Al lejeindtægt over 43.200 kr. reduceres yderligere med 40% før beskatning, og den resterende lejeindtægt beskattes som kapitalindkomst. Vi sørger for indberetning til SKAT. 

 

Over 40 års erfaring og stort lokalkendskab

Vi har udlejet sommerhuse siden 1979 og har derfor over 40 års erfaring og et stærkt lokalkendskab med 22 bureauer. Vores mål er tilfredse sommerhusejere, og vores ambition er at sikre dig optimal og tryg udlejning af dit sommerhus. For os er det en tillidssag, at du overlader dit feriehus til os. Derfor passer vi på det, som var det vores eget! 

 

Vi er lokale - kontakt os og få en gratis udlejningsvurdering

Vi har 22 lokale kontorer fordelt over hele landet, som sikrer, at der altid er medarbejdere med indgående lokalkendskab tæt på dig. 

  • Hvis  du går med tanker om at udleje dit sommerhus, så tag endelig fat i os. Vi kigger gerne forbi til en snak om dine muligheder for udlejning. Herefter laver vi en udlejningsvurdering, så du kan få et overblik over, hvor meget du kan tjene
  • Hvis vi laver en aftale omkring udlejning, kommer vores fotograf ud og tager professionelle fotos af dit sommerhus, som vi sørger for at markedsføre i både ind- og udland
  • Herefter kan du trygt læne dig tilbage. Vi tager os af alt det praktiske i forbindelse med udlejningen
  • Du får et ejer-login til vores hjemmeside, hvor du kan følge med i udlejningen

Find din lokale rådgiver

Indtast sommerhusets postnr. og vi finder din lokale rådgiver.

22

Lokalbureauer i Danmark

+1.100

Engagerede medarbejdere

+6.500

Feriehuse udlejes hos os

+40

Års erfaring

Gratis og enkelt at komme i gang

Gratis og enkelt at komme i gang

Det er ganske gratis og enkelt at komme i gang med udlejning hos os. Vores rådgivere står klar til at lave et uforpligtende tilbud. Når vi laver en aftale, tager vi os af alt det praktiske lige fra professionel fotografering af dit hus til markedsføring i Danmark og i udlandet - uden at det koster dig noget.

ingen binding

Fleksibel aftale - ingen binding

Vi ønsker naturligvis et godt og langvarigt samarbejde, men har forståelse for, at dine behov ændrer sig. Derfor kan du til hver en tid opsige aftalen med blot en måneds varsel. Dermed får du også mulighed for blot at afprøve, om udlejning er noget for dig.
Lejemål, der allerede er indgået, skal dog naturligvis gennemføres, selv om aftalen opsiges.

 

Du kan bruge dit hus i højsæsonen

Hos Sol og Strand er vi fleksible i forhold til udlejning, og du kan selvfølgelig bruge dit hus i højsæsonen. Vi skal blot som minimum have dit hus til udlejning 4 uger om året. Det er nemt at spærre huset for udlejning på husejer-login.

 

Garanteret afregning ved afbestilling

Når feriegæsterne har betalt 1. rate af opholdet i dit sommerhus, er du som noget unikt hos os garanteret den fulde lejeindtægt, også selv om feriegæsterne afbestiller deres ophold. Dette gælder dog ikke force majeure.

Markedets bedste forsikringsaftale

Markedets bedste forsikringsaftale

Vi tilbyder markedets bedste forsikringsaftale, så både du og feriegæsterne kan føle sig trygge. Der er ingen selvrisiko i forbindelse med skader, der anmeldes og godtages af vores forsikringssamarbejdspartner. Endvidere har vi en småskadeordning, som betyder, at du får dækket eventuelle småskader under 1.000 kroner, som er forvoldt af feriegæsterne.

Kvalitetssikret rengøring

Kvalitetssikret rengøring

Rengøring af dit hus er et af de vigtigste parametre – ikke blot for feriegæsten, men også for dig. Vores klare ambition er at være de bedste i branchen til rengøring, og derfor har vi udviklet et digitalt system, som skal sikre kvaliteten af rengøringen.
Vi sørger også for gratis klargøring, hvis det skønnes nødvendigt. Det betyder, at vi gør din feriebolig klar til udlejning i form af en lettere rengøring, såfremt boligen ikke har været beboet i op til 12 uger. Vi fører desuden gratis tilsyn med feriegæsternes egen rengøring i de tilfælde, hvor de ikke har bestilt rengøring.

Rabat på egen ferie

Rabatter og husejerfordele

Når du har valgt at blive en del af Sol og Strand-familien, så får du automatisk en hel række ekstra og unikke fordele. Som husejer får du 25% rabat på normalprisen på en uges ferie eller en miniferie i ét af vores andre danske sommerhuse. Derudover får du som husejer adgang til Danmarks største rabatportal med over 2800 rabataftaler samt gode rabatter på udvalgte attraktioner.

Dansk- og fondsejet

Dansk- og fondsejet

Vi er 100% danske, og vi er ejet af en fond, hvilket betyder, at vi sender størstedelen af udbyttet tilbage til samfundet. ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” støtter velgørende organisationer og lokale projekter. Dermed er du og dine feriegæster med til at gøre noget godt for andre - naturligvis uden at det går ud over din indtjening.

"Vi har tidligere udlejet vores hus gennem tre andre bureauer, men i januar 2019 skiftede vi til Sol og Strand, og det viste sig at være en god beslutning. Vores sommerhus har aldrig været lejet så meget ud som nu, og vi bliver mødt af professionelle og kompetente medarbejdere på det lokale kontor i Hals".

Lise-Lotte og Brian Pedersen,
Sommerhusejere, Hou
Hus 48-1901

"Vi købte sommerhus i 2015 med henblik på udlejning og valgte at udleje gennem Sol og Strand. For os har det stor betydning, at rengøringen af vores hus er i orden, og at udlejningen er optimal. Antallet af udlejede uger overstiger klart vores forventninger. Vi havde troet, at 15 uger var realistisk at udleje og 20 udlejningsuger, hvis det gik godt. I 2020 er der booket 35 uger, så vi er ovenud tilfredse."

Niels Vestermark,
sommerhusejer, Sandager Næs
Hus 70-1022

"Vi byggede nyt sommerhus, som blev klar til udlejning i maj 2020, og vi har siden haft en rigtig god udlejning på huset.
Vi føler, at vi har et godt samarbejde med det lokale kontor, og for os er det vigtigt, at der bliver taget godt vare på vores sommerhus."

Michaela Samuelsen og Kim Mortensen,
sommerhusejere, Blokhus
Hus 14-0758

 

Hvordan kommer jeg i gang med udlejning hos Sol og Strand

Hvis du går med tanker om at udleje dit sommerhus, så tag endelig fat i os. Kontakt os på indlejning@sologstrand.dk, så sørger vi for at vende tilbage hurtigst muligt.
Vi kigger gerne forbi til en snak om dine muligheder for udlejning. Det er helt gratis og uforpligtende. Herefter laver vi en udlejningsvurdering, så du kan få et overblik over, hvor meget du kan tjene.
Hvis vi laver en aftale, kommer vores fotograf ud og tager professionelle fotos af dit sommerhus, som vi sørger for at markedsføre i både ind- og udland.

Hvor meget kan jeg tjene ved at udleje mit hus?

Der er gode penge i at udleje dit hus i de perioder, du ikke selv benytter det. Vi overvåger udlejningsmarkedet i dit lokalområde og justerer prisen i forhold til udbud og efterspørgsel for at sikre, at du får den bedste indtjening og dermed optimal udlejning.
Den primære indtjening kommer naturligvis fra lejeindtægten fra udlejningen af dit sommerhus – derudover har du mulighed for at øge din indtægt ved selv at varetage rengøringen af dit sommerhus. Endvidere får du et honorar på 4.000 kroner for hvert sommerhus, som du kan være med til at sikre, at vi får til udlejning.

Kan jeg bruge mit hus i højsæsonen?

Du kan selvfølgelig godt selv bruge huset i højsæsonen, hvis du ønsker dette. Naturligvis vil vi gerne have dit hus til udlejning i hele juli og august, da der er rift om husene i denne periode, og det er også her, indtjeningen er bedst. Men som noget unikt hos Sol og Strand er du kun forpligtet til at udleje minimum fire uger i denne juli og august.

Hvad er beskatning og bundfradrag ved udlejning af mit sommerhus?

Når du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau, kan du få et højt bundfradrag. I 2022 må du tjene 43.200 kroner, før du skal betale skat. Derudover er der et skattefrit fradrag på 40% på den indtægt, der overstiger de 43.200 kroner. Den resterende lejeindtægt beskattes som kapitalindkomst. Vi sørger for indberetning til SKAT.

Kan jeg selv vælge skiftedag?

Ja, du kan selv vælge, om der skal være skiftedag fredag, lørdag eller søndag. 

Kan jeg selv stå for rengøring af huset?

Ja, du kan vælge selv at stå for rengøringen af sommerhuset, når feriegæsterne er taget hjem og dermed tjene lidt ekstra på udlejningen. 

Er der tilsyn med swimmingpool og spa?

Vores uddannede serviceteknikere tilser gratis din swimmingpool og dit spabad, og vi sikrer, at vandkvaliteten lever op til skrappe regler på området.

Hvordan bliver mit sommerhus markedsført?

Vi markedsfører dit hus på vores hjemmeside, der findes på 6 sprog. Derudover har vi et tæt samarbejde med udvalgte partnere i ind- og udland. Vi sørger selvfølgelig for massiv markedsføring af dit hus, bl.a. på Google, Facebook, nyhedsbrev mv. Dermed sikrer vi dig en optimal udlejning af dit sommerhus.

Hvor kan jeg holde øje med mine bookinger?

Når du laver en aftale med Sol og Strand, får du et login til vores husejer-portal, hvor du kan holde øje med udlejning på dit hus, spærre huset og meget andet.

Henvis en udlejer og få en bonus på 5.000 kr.

Som sommerhusejer hos Sol og Strand er der penge at hente, hvis du kan henvise en potentiel ny udlejer til os. Send en mail på indlejning@sologstrand.dk hvis du kender en husejer, der har lyst til at få mere information om fordelene ved udlejning gennem Sol og Strand. Vi laver gerne en gratis og uforpligtende udlejningsvurdering. Vi kvitterer med en bonus på 5.000 kroner for hvert sommerhus, som du kan være med til at sikre, at vi får til udlejning. Huset må ikke have været til udlejning gennem Sol og Strand de seneste 2 år og beløbet er skattepligtigt. Beløbet på 5.000.- gælder for henvisning af huse til og med 15. februar 2022.