Bliv udlejer

"Udlejning af vores sommerhus har gjort det muligt for os at invitere hele familien på ferierejse hvert år..."

Jens Christian og Hanne, Hobro

"Udlejning af vores sommerhus har gjort det muligt for os at invitere hele familien på ferierejse hvert år..."

4 gode grunde til at udleje dit sommerhus

Hos Sol og Strand får du et professionelt udlejningsbureau med mere end 40 års erfaring, som er dansk- og fondsejet. Her er du sikker på et udlejningsbureau med lokalt kendskab, vi har nemlig mere end 27 lokale bureauer fordelt over hele landet. Og hvorfor ikke udleje dit sommerhus og skabe en ekstra indtægt? Sol og Strand klarer alt det praktiske.

En ekstra indtægt

En ekstra indtægt

I 2022 er de første 43.200 kr. af lejeindtægten skattefrie, når du udlejer gennem et bureau

Læs mere
Vi hjælper med det hele

Vi hjælper med det hele

Du skal (næsten) ikke gøre noget selv, vi sørger for at hjælpe med alt det praktiske

Læs mere
Fleksibilitet og kontrol

Fleksibilitet og kontrol

Du kan til enhver tid opsige aftalen med en måneds varsel

Læs mere
Trygt og lokalt

Trygt og lokalt

Med 27 lokale udlejningsbureauer er du sikret en Sol og Strand tæt på dig

Læs mere

En ekstra indtægt

Det kan du tjene på at udleje dit feriehus

Dette er estimerede eksempler på årlig indtjening. Vi har også vores beregner, som du kan afprøve, og få et overordnet indtryk af indtægtsmulighederne. Men i alle tilfælde kræver det et uforpligtende besøg i feriehuset, før vi kan give en præcis vurdering af indtjeningsmulighederne på dit feriehus.

Standard sommerhus

Standard sommerhus

Dette velholdte og hyggelige sommerhus med udgang til skønne terrasser, hvor der er gode muligheder for at nyde solen, en god bog eller et måltid i det fri, indbyder til klassisk dansk sommerhusferie. Fra huset, som danner en god base for en dejlig ferie, er der direkte udgang til haven med græsplæne, der indbyder til boldspil og leg.

Estimeret indtægt pr. år

kr. 40.000 - 80.000

Renoveret sommerhus

Renoveret sommerhus

Huset er moderniseret indenfor det seneste års tid og fremstår i dag som et yderst attraktivt feriested. Indvendigt fremstår huset lyst og moderne med en indbydende indretning. Til huset hører et stort og til dels overdækket terrasseområde, hvor der er godt med læ og kroge, som inviterer til solbadning. Udemiljøet har desuden udendørs spa, vildmarkskar eller tøndesauna.

Estimeret indtægt pr. år

kr. 120.000 - 180.000

Et nyere sommerhus med aktivitetsrum

Et nyere sommerhus med aktivitetsrum

Et rummeligt og velindrettet sommerhus til den store familie eller 2 familier. Huset er indrettet med et godt aktivitetsrum til hygge og samvær – her findes der bl.a. sjove aktiviteter til børnene f.eks. bordtennis, bordfodbold og elektronisk dart, som sikrer mange timers god underholdning og et godt valg til den store familie.

Estimeret indtægt pr. år

kr. 200.000 - 300.000

Tjen op til 43.200 kr. skattefrit i 2022

Det er en stor økonomisk fordel at leje sit sommerhus ud gennem et udlejningsbureau. De første 43.200 kr. af dine lejeindtægter er skattefrie i 2022.

Al lejeindtægt over 43.200 kr. reduceres yderligere med 40% før beskatning, og den resterende lejeindtægt beskattes som kapitalindkomst.

Vi sørger for indberetning til SKAT.

Hjælp til det hele

Vi står for alt det praktiske

Det er ganske gratis og enkelt at komme i gang med udlejning hos os. Vi tager os af alt det praktiske lige fra fotografering af dit hus til markedsføring i Danmark og i udlandet.

Per Christiansen fortæller om udlejning

Per Christiansen fortæller om udlejning

Overvejer du at udleje dit sommerhus? Hør Per Christiansen fortælle mere om Sol og Strand som udlejningsbureau, økonomiske fordele ved udlejning gennem bureau og meget mere.

Se videoer
Professionel fotografering

Professionel fotografering

Når vi laver en aftale, tager vi os af alt det praktiske lige fra professionel fotografering af dit hus til markedsføring i Danmark og i udlandet - uden at det koster dig noget.

Kvalitetssikret rengøring

Kvalitetssikret rengøring

Rengøring af dit hus er et af de vigtigste parametre – ikke blot for feriegæsten, men også for dig. Vores klare ambition er at være de bedste i branchen til rengøring, og derfor har vi udviklet et digitalt system, som skal sikre kvaliteten af rengøringen.

Attraktiv forsikringsaftale

Attraktiv forsikringsaftale

Som udlejer får du en attraktiv forsikringsaftale. Der er ingen selvrisiko i forbindelse med skader, der anmeldes og godtages af vores forsikringssamarbejdspartner. Vores småskadeordning betyder, at du får dækket eventuelle småskader under 1.000 kr. forvoldt af feriegæsterne.

Markedsføring

Markedsføring

Vi markedsfører dit hus på vores hjemmeside, der findes på 6 sprog. Derudover har vi et tæt samarbejde med udvalgte partnere i ind- og udland. Vi sørger selvfølgelig for massiv markedsføring af dit hus, bl.a. på Google, Facebook, nyhedsbreve mv. Dermed sikrer vi dig en optimal udlejning af dit sommerhus.

Fleksibilitet og kontrol

Fleksibel aftale - ingen binding og fuld kontrol

Vi ønsker naturligvis et godt og langvarigt samarbejde, men har forståelse for, at dine behov ændrer sig. Derfor kan du til hver en tid opsige aftalen med blot en måneds varsel. Dermed får du også mulighed for blot at afprøve, om udlejning er noget for dig.

Beskatning og bundfradrag ved udlejning

Når du udlejer igennem et bureau, er de første 43.200 kr. af lejeindtægterne skattefrie i 2022

Du bestemmer selv

Ingen binding og du bestemmer selv, hvornår du vil udleje dit hus

Tilsyn med swimmingpool og spa

Med vores serviceteknikere får du gratis tilsyn med pool og/eller spa

International markedsføring af dit hus

Maksimal eksponering med markedsføring online og offline i ind- og udland

Følg med i udlejningen af dit hus

Du får adgang til vores husejer-portal med eget login, hvor du kan følge udlejningen på dit hus

Kvalitetssikret rengøring

Lad Sol og Strand stå for rengøringen. Vi gør brug af et digitalt system udviklet til at sikre kvaliteten

Garanteret afregning ved bestilling

Ved indbetalt 1. rate er du garanteret fuld lejeindtægt – Unikt hos Sol og Strand. Gælder ikke force majeure.

Vi har 27 lokale bureauer i Danmark

Vi har 27 lokale kontorer fordelt over hele landet, som sikrer, at der altid er medarbejdere med indgående lokalkendskab tæt på dig.

5 trin til at blive udlejer hos Sol og Strand

Det er ganske gratis og enkelt at komme i gang med udlejning hos os. Vi tager os af alt det praktiske lige fra fotografering af dit hus til markedsføring i Danmark og i udlandet.

1
Uforpligtende møde og fremvisning af dit hus

Uforpligtende møde og fremvisning af dit hus

2
Du får overslaget på forventet indtjening

Du får overslaget på forventet indtjening

3
Aftalen underskrives og vi sørger for alt det juridiske

Aftalen underskrives og vi sørger for alt det juridiske

4
Huset oprettes og professionel fotograf tager billeder

Huset oprettes og professionel fotograf tager billeder

5
Læn jer tilbage og nyd den ekstra indtægt via jeres sommerhus

Læn jer tilbage og nyd den ekstra indtægt via jeres sommerhus

1 2 3 4 5

Udfyld formularen og bliv kontaktet med et uforpligtende tilbud

Eller ring til os på   +45 99 44 44 40

Få en gratis udlejningsvurdering – det er helt uforpligtende. Udfyld formularen og en af vores ejerrådgivere kontakter dig snarest muligt.

Uanset om du har et sommerhus, overvejer at købe eller at bygge, så udfyld formularen og tag en uforpligtende snak med en af vores ejerrådgivere.  

Ved at fortsætte godkender du, at Sol og Strand må kontakte dig ang. et uforpligtende tilbud på udlejning af dit sommerhus.

Det siger andre udlejere hos Sol og Strand

001 70 1022 001 005 (1)
001 70 1022 010 005 (1)

Vi købte sommerhus i 2015 med henblik på udlejning og valgte at udleje gennem Sol og Strand. For os har det stor betydning, at rengøringen af vores hus er i orden, og at udlejningen er optimal. Antallet af udlejede uger overstiger klart vores forventninger. Vi havde troet, at 15 uger var realistisk at udleje og 20 udlejningsuger, hvis det gik godt. I 2020 er der booket 35 uger, så vi er ovenud tilfredse.

Niels Vestermark

Sommerhusejer, Sandager Næs

Hus 70-1022

001 14 0759 003 005 (1)
Husejer Par 2

Vi byggede os et nyt sommerhus, som blev klar til udlejning i maj 2020, og vi har siden haft en rigtig god udlejning på huset. Vi føler, at vi har et godt samarbejde med det lokale kontor, og for os er det vigtigt, at der bliver taget godt vare på vores sommerhus.

Michaela Samuelsen og Kim Mortensen

Sommerhusejere, Blokhus

Hus 14-0758

Det er let at udleje din feriebolig

Hør om kundetilfredshed, lokalkendskab og økonomiske fordele

Det er let og gratis at udleje dit feriehus. Sol og Strand tager sig af foto, rengøring, udlevering af nøgler og alt det praktiske.

De første kr. 43.200 af lejeindtægten er skattefrie når du lejer din feriebolig ud gennem et udlejningsbureau. Vi har mere end 40 års erfaringer i at udleje ferieboliger.

Al leje indtægt over de 43.200 kr. reduceres med yderligere 40 % og resten bliver beskattet som kapitalinkomst. 

Spørgsmål og svar

 

Hvordan kommer jeg i gang med udlejning hos Sol og Strand

Hvis du går med tanker om at udleje dit sommerhus, så tag endelig fat i os. Kontakt os på indlejning@sologstrand.dk, så sørger vi for at vende tilbage hurtigst muligt.
Vi kigger gerne forbi til en snak om dine muligheder for udlejning. Det er helt gratis og uforpligtende. Herefter laver vi en udlejningsvurdering, så du kan få et overblik over, hvor meget du kan tjene.
Hvis vi laver en aftale, kommer vores fotograf ud og tager professionelle fotos af dit sommerhus, som vi sørger for at markedsføre i både ind- og udland.

Hvor meget kan jeg tjene ved at udleje mit hus?

Der er gode penge i at udleje dit hus i de perioder, du ikke selv benytter det. Vi overvåger udlejningsmarkedet i dit lokalområde og justerer prisen i forhold til udbud og efterspørgsel for at sikre, at du får den bedste indtjening og dermed optimal udlejning.
Den primære indtjening kommer naturligvis fra lejeindtægten fra udlejningen af dit sommerhus – derudover har du mulighed for at øge din indtægt ved selv at varetage rengøringen af dit sommerhus. Endvidere får du et honorar på 4.000 kroner for hvert sommerhus, som du kan være med til at sikre, at vi får til udlejning.

Kan jeg bruge mit hus i højsæsonen?

Ja, naturligvis - du skal blot spærre det for udlejning de uger, du selv ønsker at bruge huset. Vi vil klart anbefale udlejning i så mange uger som muligt i juli og august, da det er her, der er mest rift om husene og indtjeningen er bedst.

Hvad er beskatning og bundfradrag ved udlejning af mit sommerhus?

Når du udlejer dit sommerhus gennem et udlejningsbureau, kan du få et højt bundfradrag. I 2022 må du tjene 43.200 kroner, før du skal betale skat. Derudover er der et skattefrit fradrag på 40% på den indtægt, der overstiger de 43.200 kroner. Den resterende lejeindtægt beskattes som kapitalindkomst. Vi sørger for indberetning til SKAT.

Kan jeg selv vælge skiftedag?

Ja, du kan selv vælge, om der skal være skiftedag fredag, lørdag eller søndag. 

Kan jeg selv stå for rengøring af huset?

Ja, du kan vælge selv at stå for rengøringen af sommerhuset, når feriegæsterne er taget hjem og dermed tjene lidt ekstra på udlejningen. 

Er der tilsyn med swimmingpool og spa?

Vores uddannede serviceteknikere tilser gratis din swimmingpool og dit spabad, og vi sikrer, at vandkvaliteten lever op til skrappe regler på området.

Hvordan bliver mit sommerhus markedsført?

Vi markedsfører dit hus på vores hjemmeside, der findes på 6 sprog. Derudover har vi et tæt samarbejde med udvalgte partnere i ind- og udland. Vi sørger selvfølgelig for massiv markedsføring af dit hus, bl.a. på Google, Facebook, nyhedsbrev mv. Dermed sikrer vi dig en optimal udlejning af dit sommerhus.

Hvor kan jeg holde øje med mine bookinger?

Når du laver en aftale med Sol og Strand, får du et login til vores husejer-portal, hvor du kan holde øje med udlejning på dit hus, spærre huset og meget andet.

Vi er lokale - kontakt os og få en gratis udlejningsvurdering

Vi har 27 lokale kontorer fordelt over hele landet, som sikrer, at der altid er medarbejdere med indgående lokalkendskab tæt på dig. 

  • Hvis  du går med tanker om at udleje dit sommerhus, så tag endelig fat i os. Vi kigger gerne forbi til en snak om dine muligheder for udlejning. Herefter laver vi en udlejningsvurdering, så du kan få et overblik over, hvor meget du kan tjene
  • Hvis vi laver en aftale omkring udlejning, kommer vores fotograf ud og tager professionelle fotos af dit sommerhus, som vi sørger for at markedsføre i både ind- og udland
  • Herefter kan du trygt læne dig tilbage. Vi tager os af alt det praktiske i forbindelse med udlejningen
  • Du får et ejer-login til vores hjemmeside, hvor du kan følge med i udlejningen

Kontakt din lokale rådgiver

Indtast sommerhusets postnr. og vi finder din lokale rådgiver.