Anerkendelse af en lang række lokale ildsjæle.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontorer i Vejlby Klit og Søndervig er det nu muligt at realisere flere projekter til glæde for lokale borgere og feriegæster.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Destination Vesterhavet den største opbakning, da sommerhusejerne skulle vælge blandt en række udvalgte projekter.

Det betyder, at projektet modtager 30.000 kroner, og dermed er der er sat yderligere skub i planerne om at etablere Fjordbussen, som skal køre omkring Ringkøbing Fjord i højsæsonen næste år.

- Det er vi rigtig glade for – vi havde håbet at komme i gang i år men på grund af covid-19 har vi valgt først at indlede projektet næste år, siger destinationsudvikler Lisbeth Jensen.

Bussen er et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Destination Vesterhavet, Folmann Busser og Ringkøbing-Skjern Museum og bliver et to-årigt forsøgsprojekt. Der bliver stop 18 steder og tanken er, at såvel cyklister som gående kan benytte sig af bussen.

- I forvejen har kommunen anlagt en 105 kilometer lang sti omkring fjorden men i erkendelse af, at det kan være en lang strækning for mange, vil vi gerne tilbyde muligheden for at kombinere gå- eller cykelturen med bus. Tilsvarende kan det også være et godt tilbud til lokale og turister, der eksempelvis gerne vil spise i Ringkøbing og slippe for at køre hjem, siger Lisbeth Jensen.

Fjordsbussen ventes at have driftsomkostninger på omkring 1,2 millioner kroner i den to-årige forsøgsperiode – en del af disse tænkes finansieret via billetsalg og håbet er at kunne rejse godt 600.000 kroner via fonde og virksomheder.

- Vi håber, at virksomhederne kan se potentialet i bussen, da den også skal medvirke til at skabe meromsætning for de erhvervsdrivende i vores destination, siger Lisbeth Jensen.

Foruden at bussen skal transportere passagerer rundt om fjorden, er tanken, at den skal indeholde en formidlingsmæssig del, der tager udgangspunkt i naturen og egnen.

I Søndervig er der nu lagt op til aktiviteter i byen for turister og fastboende. Det konstaterer en glad formand for byens centerforening, Thomas Hansen, ovenpå beskeden om, at foreningen modtager 10.000 kroner.

- Pengene skal bruges på noget, som skaber glæde hos os, der bor her og dem der besøger os. Vi påtænker derfor at bruge håndsrækningen på eksempelvis et musikalsk arrangement eller morgengymnastik på stranden, fortæller Thomas Hansen.

Glæde var der bestemt også, da Erik Skibsted fra Vejlby Strand Grundejerforening fik beskeden om at foreningen havde sikret sig 10.000 kroner.

- Vi er i gang med at etablere en ny legeplads i vores sommerhusområde, og vores ønske er at den skal indeholde en svævebane. Nu er vi et skridt nærmere at kunne realisere dette ønske, siger Erik Skibsted.

Der er også støtte til Bovbjerg Fyr, som får 10.000 kroner til en spektakulær koncert, der skal afholdes senere på året med havet, himlen og fyret som kulisse. I samarbejde med Jens Søndergaards Museum arrangerer de fyrfrivillige en koncert med Klezmerduo, hvor deltagerne bliver sendt af sted på en vandretur mod museet og endnu mere musik.

- Vi vil gerne være kendte for at lave stemningsfyldte og skæve arrangementer, som man husker længe efter. Vi ønsker, at vores gæster går herfra en god oplevelse rigere og kan fortælle venner og familie om det. Vi arbejder sammen med museer og kulturhuse for ad vej at vise hvad egnen har at byde på af mangfoldige tilbud, siger fyrmoster alias direktør for Bovbjerg Fyr, Lene Christiansen.

Hos Holmslands Sogneforening glæder Bodil Schmidt sig over udsigten til en håndsrækning på 10.000 kroner. Pengene skal anvendes til ”Naturens Dag”, som skulle have fundet sted i september men på grund af covid-19, er arrangementet udsat til næste år. Dagen, der henvender sig til både lokalbefolkning og feriegæster, er spækket med aktiviteter, og der arrangeres blandt meget andet traktortur, kajaktur, sejltur til Hindø, snapsetur og en lang række andre oplevelser.

- De besøgende får mulighed at komme nogle steder, de måske ikke normalt kommer og dermed få nogle unikke oplevelser. Vi er en række foreninger, der går sammen om at etablere dette arrangement, og selv om vi bruger naturen på forskellig vis, har vi en fælles interesse i at passe på naturen, siger Bodil Schmidt.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.