Sol og Strands håndsrækning til karakteristisk tårn.

 

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor på Læsø bliver det nu muligt for at etablere nye borde og bænke ved et af øens markante vartegn.

Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Thorvald Hansens tårn den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed kan rådet nu se frem til at modtage en økonomisk håndsrækning på 10.000 kroner.

- Det er rigtig dejligt at man bliver anerkendt for ens indsats, lyder det fra Jess Jessen-Klixbüll, der købte det karakteristiske tårn med tilhørende hus i 2018.

- Jeg overtog det, fordi der var stor risiko for, at det ikke længere kunne holde åbent på grund af den tilstand, tårnet var i. Og jeg syntes, at det var værd at bevare, fordi det har en spændende historie, fortæller han.

Siden har det gennemgået en større renovering, og i dag er det igen åbent for publikum, som kan komme ind og nyde udsigten og høre om tårnets historie.

- Det blev bygget i 1926/1927 af Thorvald Hansen, som dengang blev opfattet som en original. Han byggede det for at få en bedre udsigt ud over Læsø, og han har bygget det helt og aldeles alene. Han har anvendt materialer fra en grusgrav tæt på og købte cement efterhånden som han fik råd, og han støbte selv alle de cirka 3.000 sten. For mig er tårnet et bevis på, at hvis man sætter sig et mål, kan det lykkes, siger Jess Jessen-Klixbüll.

Jess Jessen-Klixbüll stiftede for første gang bekendtskab med tårnet for 21 år siden, da han kom til øen som direktør for færgeselskabet Læsø. Han har gravet ned i tårnets historie om Thorvald Hansen og har gjort den tilgængelig for offentligheden. Pengene fra Sol og Strand skal bruges til indkøb af nye borde og bænke.

- Vi vil gerne give folk, der besøger tårnet mulighed for at have et sted, hvor de kan indtage deres madpakke eller hvile benene, så derfor skal vi have indkøbt borde og bænke i en god kvalitet, og det har vi mulighed for nu med pengene fra Sol og Strand, siger Jess Jessen-Klixbüll.

Der uddeles i alt 20.000 kroner, og de to øvrige nominerede kandidater i håndsrækningen kan se frem til at modtage hver 5.000 kroner. Læsø Kunstfestival modtager penge til festivalen, som skulle have været afholdt i 2020 men som, grundet corona-situationen, er udsat til 2021. Endvidere får Læsø Seaside Group penge til støtte til af køb af golfbanen, som er ejet af det konkursramte Golf Hotel Læsø A/S.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

 

Firmaprofil

Firmaprofil

Hos Sol og Strand ønsker vi at sætte feriegæsten i centrum, at yde landets bedste service og at være vores feriegæsters foretrukne sommerhusudlejningsbureau.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strand donerer 1 mio. kroner

Så er det igen muligt at ansøge om at få del i “Sol og Strands Lokale Håndsrækning” på 1 mio. kroner.

Hovedkontor

Hovedkontor

Sol og Strands hovedkontor ligger i Nordjylland, tæt ved Vesterhavet. Her er direktionen, salg/marketing, dataregistrering og økonomiafdelingen placeret.

Lokalbureauer

Lokalbureauer

Personalet på Sol og Strands 21 lokalbureauer, som ligger i ferieområderne over hele Danmark, er klar til at hjælpe jer med stort og småt under jeres ferie.

Gæstebog

Gæstebog

Se hvad tidligere feriegæster mener om sommerhuset og området samt vores service og pris. I gæstebogen kan I give jeres ferie karakterer fra 1 til 5.

Tryghedspakke

Tryghedspakke

I kan føle jer trygge, når I lejer et sommerhus hos Sol og Strand, da vi har inkluderet afbestilling- og indboforsikring samt udvidet lægehjælp i prisen.

Feriehusudlejning

Feriehusudlejning

Sol og Strand udlejer sommerhuse og ferielejligheder overalt i Danmark. Om I vil bo i naturen, ved havet, på en ø eller ved en by, finder I en feriebolig her.

Job

Job

Kunne du tænke dig at arbejde i et af Danmarks største bureauer for sommerhusudlejning? Se vores ledige jobs her og bliv en del af team Sol og Strand.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Læs hele historien om hvordan et sommerhus på et stykke klitjord i Lyngså syd for Sæby blev startskuddet til Sol og Strand Feriehusudlejning. Læs også mere om Sol og Strand Fonden ved Margit og Kjeld.

Ferie med det gode hjerte.

Ferie med det gode hjerte.

Vælger man at holde ferie i et sommerhus eller udleje sit feriehus gennem Sol og Strand, er man indirekte med at gøre en forskel for andre.

Presse

Presse

Læs seneste pressemeddelelser fra Sol og Strand.