Nordjysk ægtepar løb med præmien, da Sol og Strand var med til rense strande på World Clean Up Day

Både mennesker og dyr var i aktion på stranden i Blokhus, da Race for Oceans og Sol og Strand inviterede til strandrens i weekenden

Nordjysk ægtepar løb med præmien, da Sol og Strand var med til rense strande på World Clean Up Day

BLOKHUS: Det var det nordjyske ægtepar Greta og Jesper Kristiansen, der løb med præmien, da Sol og Strand i weekenden inviterede til strandrensning på de nordjyske strande sammen med organisationen Race for Oceans.

Afgørelsen fandt sted på stranden ved Blokhus, efter at deltagerne gennem en time havde samlet plastic og forskellige andre former for affald på stranden og i klitterne.

Og deltagerne kom i alle aldre – og husdyrene var skam også med. Både hunde og hængebugsvin deltog ivrigt i søgningen efter affald.

Præmien, som Sol og Strand har sponseret, bestod af en gavekort til et ophold i et af de 6.500 private sommerhuse i hele Danmark, som Sol og Strand lejer ud.

SOL OG STRAND-DIREKTØR: SMUKKE OG RENE STRANDE ER VIGTIGE – DERFOR ER VI MED

Adm. direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning Per Dam:
-Sol og Strand findes lige der, hvor vi aktiviteterne fandt sted i weekenden – nemlig langs Danmarks kyster, hvor vi i Sol og Strand hvert år servicerer mere end 3 millioner overnatninger i de privatejede feriehuse, som vi formidler udlejning af for sommerhusejerne. Vi ved, hvor vigtigt det er, at vi har smukke og rene strande – og rydder op i den plastic, der kommer ind på kysterne, siger Per Dam.

VERDENSOMSPÆNENDE AKTIVITET
World Clean-Up Day er et verdensomspændende aktivitet, hvor forskellige virksomheder og organisationer bidrager til at holde strandene rene – og gør opmærksom på, hvilke omkostninger for vores kyster og livet havene, plastic og andet affald har.

RACE FOR OCEANS – ALMENNYTTIG FORENING MED BASE I LØKKEN

Race for Oceans Foundation er en almennyttig forening med base i Løkken, som Sol og Strand gennem tre år har været en af sponsorerne bag.
Foreningen arbejder for at sætte fokus på FN’s Verdensmål 14 - Livet i havet, herunder den stigende plastikforurening. Det gør de ved at skabe synergi mellem sport, strandrensning og viden. Sidste år modtog de Verdensmålsprisen og i oktober lanceres Race for Oceans Global i 20 lande. (Læs mere om Race for Oceans på www.raceforoceans.org)