Vingsted historiske værksted

Jernalderlandsby i Vingsted ved Vejle

Jernalderlandsbyen i Vingsted er et af Danmarks største rekonstruerede jernaldermiljøer, hvor huse, marker, smedje, offersted og husdyr udgør en hel jernalderbosættelse. Jernalderlandsbyen ligger smukt mellem græsmarker, opdyrkede agre, sø og skov og har været under konstant op- og udbygning siden midten af 1970’erne. I jernalderlandsbyen kan I deltage i aktiviteter, der tager udgangspunkt i, hvordan livet var for jernaldermenneskene, f.eks. markarbejde, træarbejde, dyrkelse af hedenske guder og ritualer som fejring af vintersolhverv, tilberedning af jernaldermad og meget mere. I juli måned kan familier holde en uges sommerferie, hvor I lever døgnet rundt i jernalderlandsbyen. Det er en stor succes for både store og små - og helt uden mobiltelefoner og spillekonsoller!

Vingsted Mølle, som også er en del af Vingsted Historiske Værksted, er indrettet med permanente værksteder for en række traditionelle håndværk. Det drejer sig om smede-, træ-, tekstil- og pottemagerhåndværk. Møllen rummer også en festsal, køkken og overnatningsfaciliteter.
Arealerne omkring Vingsted Mølle er offentligt tilgængelige, og lige uden for vinduerne er netop indrettet Oplevelsespunkt Vingsted med nysnoning af Vejle Å, undervandskasse hvor man kan se fiskene i øjnene, plaskeområde, bålpladser, borde, bænke og shelters til fri afbenyttelse.

Området Vingsted Historiske Værksted og jernalderlandsbyen er altid åbent for vandreture, og der er gratis adgang, men husene i jernalderlandsbyen er kun åbne, når der er aktiviteter.

Jernalderlandsbyen: Følg skiltene mod "Jernaldermiljø" fra landevejen gennem Vingsted.

Vingsted historiske værksted
Vingstedvej 58
7182 Bredsten
Tlf: 76 81 31 00
https://www.vejlemuseerne.dk/
Vingsted historiske værksted
Vingstedvej 58
7182 Bredsten
Tlf.: 76 81 31 00