Ringkøbing Museum

Oplev spændende samlinger og mange sjældne ting!

Ringkøbing by er en idyllisk købstad fra 1400-tallet, hvor man finder charmerende brolagte gader, smukke gamle byhuse og købmandsgårde, der tilsammen gemmer på historier fra en svunden tid. 
På Ringkøbing Museum kan I opleve spændende udstillinger, guidede ture og besøge den hyggelige museumsbutik. 

Udstillinger om Anden Verdenskrig

"Flyvere i natten" er en udstilling der gør jer klogere på historien bag de engelske bombefly, Lancastere, der fløj ind over Danmarks vestkyst under Anden Verdenskrig. Omdrejningspunktet i udstillingen er en stor 1:1 skala attrap af en Lancaster. Udstillingen fortæller gennem lyd, film, originale genstande og storformatbilleder, om de fly, der styrtede ned, deres missioner og om menneskene bag.    
 
På museet kan I også se miniudstilling ”Hvad bunkeren gemte - en tysk soldat fortæller”. De fleste tyske bunkere blev forladt i 1945, men en enkelt blev helt dækket af sand og stod uberørt, indtil den efter en storm dukkede op ved Søndervig i 2008.  
I udstillingen går I ind i den rekonstruerede bunker og kan se filmen om den tyske soldat Gerhard Saalfeld, der under krigen boede i den ”forsvundne” bunker - flere af de udstillede genstande er hans. 

Byudstilling og byvandring

200 års rådhushistorie er forsøgt genskabt på Ringkøbing Museum på Dommerkontoret i udstillingen: ”Byens hus – amtets hus”. På Dommerkontoret kan I også opleve den gamle købstad skildret i malerier fra omkring år 1800. Byudstillingen er et fantastisk afsæt til en byvandring rundt i gaderne - hvor mange af husene står endnu.
Ringkøbing Museum arrangerer ofte byvandringer i Ringkøbing by. Se datoer på http://www.levendehistorie.dk/.

Bunkerture til Houvig-Fæstningen nord for Søndervig

Tag med til fæstningen fra Anden Verdenskrig, se bunkerne indefra, mærk blæsten og hør historien. Ringkøbing Museum arrangerer guidede ture til det store bunkeranlæg nord for Søndervig året rundt. Mødested: Houvig Strand P-plads. Se dato og priser på http://www.levendehistorie.dk/

Ringkøbing Museum
Herningvej 4
6950 Ringkøbing
Tlf: 97 32 16 15
https://levendehistorie.dk/
Ringkøbing Museum
Herningvej 4
6950 Ringkøbing
Tlf.: 97 32 16 15