Kunsten

Museum for moderne og samtidig kunst i Aalborg

Uanset om I har en stor eller ingen interesse for kunst, er der store oplevelser at hente på Kunsten - her er der nemlig noget for både børn og voksne.

På Kunsten kan børnene deltage i fx billedjagt og kunstekspedition, hvor I går på opdagelse i museets kunstværker. Værkstedet ved Café Aalto er Kunstens kreative rum, hvor der året rundt er åbent for børn og barnlige sjæle.

Museets store lyse rum skaber en fantastisk ramme om kunsten - også på en regnvåd sommerdag. Museumsbygningen, der stod færdig i 1972, er en attraktion i sig selv. Den er tegnet af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto samt Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël, og det er den eneste museumsbygning uden for Finland, som Aalto har tegnet. Museet er opført i enestående hvid marmor. Inden for murene fortsætter stilen med smukke marmorgulve og kobberlamper, der ligeledes er designet af Aalto.

I januar 2016 genåbnede Kunsten efter halvandet års gennemgribende restaurering. Restaureringsarbejdet er foregået med respekt for bygningen, der er fredet. Den omfattende restaurering har blandt andet resulteret i en ny udstillingssal, nye undervisningslokaler, ny café og butik, en totalrenoveret skulpturpark med stor terrasse samt udskiftning af 317 tons italiensk marmor ude og inde.

I Café Aalto kan I nyde et glas vin, frokost eller kage og kaffe. I weekenden serveres der en brunch indtil kl. 14.

Kunsten
Kong Christians Alle 50
9000 Aalborg
Tlf: 99 82 41 00
https://kunsten.dk/
Kunsten
Kong Christians Alle 50
9000 Aalborg
Tlf.: 99 82 41 00