Danmarks Industrimuseum

Museet for arbejder-, håndværker- og industrikultur i Horsens

Danmarks Industrimuseum i Horsens ligger byens gamle gas- og elektricitetsværk på Gasvej tæt på den gamle industrihavn. Der er opdagelser og oplevelser for hele familien, hvad enten det er børnefamilien, farfar eller de unge på cykelferie.

Levende udstillinger

Butiksgaden og arbejderboligerne gennem 100 år er lige noget for nysgerrige børn, som altid har hørt om den gang, da børnene var sødere, isen større og vejret bedre. Udstillingerne egner sig til at gå og snakke, og har I lyst at prøve telefonerne eller smage mostrenes frikadeller, så er der mulighed for det. Flere gange om ugen er mostrene nemlig i køkkenet i 1950-erne, og her bager og braser de, så hele opgangen dufter. I de mange udstillinger om industrihåndværk er der hver dag flere arbejdende værksteder, hvor ældre håndværkere mødes og holder de gamle håndværk ved lige. Det kan være bogtrykkerne, radiomekanikerne eller måske motormændene, som støjer og larmer med de store dieselmotorer. En meget stor udstilling viser elektronikkens historie gennem radiofabrikken Arena, hvor også Ove Hede Nielsens smukke kontor kan få ethvert barn til at tabe mund og mæle. Lige ved siden af Hede Nielsens kontor ligger Tobaksfabrikken, som præsenterer et stort erhvervsområde i mange danske købstæder.
I Banken holder bankfolkene til, og de vil gerne fortælle om tips og tricks til, hvordan man bliver bedre til at regne, sådan som de selv lærte det for 40 til 50 år siden. I skolen underviser lærerne flere gange om ugen.

Digitale guide til et besøg, dansk, engelsk og tysk

Til alle udstillinger er der gennem Industrimuseets digitale guide lagt spørgsmål, lege og informationer ud.

Danmarks Industrimuseum
Gasvej 17-19
8700 Horsens
Tlf: 75 62 07 88
https://industrimuseet.dk/
Danmarks Industrimuseum
Gasvej 17-19
8700 Horsens
Tlf.: 75 62 07 88