Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum

Spændende og meget utraditionelt udsmykket museum ved Herning

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum bydes I indenfor til en eventyrlig kunstoplevelse - et univers af fantasiens kreativitet, foldet ud på malerier, akvareller, grafiske arbejder, skulpturer, mosaikker, glasmalerier og keramik. Museumsbygningen er en æstetisk perle, hvor arkitekturen og Carl-Henning Pedersens keramiske udsmykning er skabt til at favne og præsentere kunsten. Hvor arkitekturen slipper, tager kunsten over - og omvendt.

Med sin voldgrav og keramiske fliser, der befolkes af magiske væsner og frit svævende fantasifigurer i rødt, grønt og blåt, står den originale runde museumsbygning som en hyldest til Carl-Henning Pedersens folkekære fabelkunst. I 1993 kom den pyramideformede udvidelse til. I 2015 udvidedes museet med en underjordisk forbindelsesgang til Angligården, hvor man finder Carl-Henning Pedersens kæmpemæssige mosaik Fantasiens leg om livets hjul. 

Med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museums placering i Birk Centerpark er det oplagt at kombinere et besøg på museet med en tur rundt i det enestående område. Den 12 m høje obelisk fra 2003 dekoreret af Carl-Henning Pedersen står som et vartegn for området og leder jer frem til en palette af kulturelle oplevelsesmuligheder; Heart, Skulpturparken, De Geometriske Haver, Elia og mange andre kulturelle og arkitektoniske seværdigheder.

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1
7400 Herning
Tlf: 96 28 86 50
https://chpeamuseum.dk/forside.aspx
Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1
7400 Herning
Tlf.: 96 28 86 50