Ravsliberen, Sæby

Ravsliberi og museum

Kom og se hvordan et råt stykke rav bliver til et spændende unikasmykke, indfattet både i sølv og guld.

Ravsliberen, Sæby er en stor butik med masser af unikasmykker, mest i rav, men også andre smykkesten. Her kan I se mange forskellige mineraler og forsteninger.

Ravsliberen fungerer også som et spændende museum med sjældne ravklumper, insekter i rav, eksempler på falsk rav, store stykker forstenet træ, dinosauræg og knogler samt et dinofodspor.
Se også rester af mammutter og mange danske forsteninger.

Ravkurser

....Og så har vi vores meget populære ravkurser. Alt for mange turister går jo rundt på stranden og finder kun gule sten!

Hver torsdag aften kl. 19  i skoleferien holder vi et kursus, hvor først al teorien læres: Vind, vejr, tidevand, hvordan det ser ud på stranden, hvad det ligger sammen med osv.
Efter en kaffe/sodavandspause går turen til stranden, hvor teorierne afprøves. Kurset er for hele familien. Pris 45 kr. pr. person.

Et andet kursus er kun for børn op til 12 år. Her mødes vi tirsdag morgen klokken 8.30 i skoleferien. (Ofte har vi et ekstra hold torsdag morgen)

Der bliver kort fortalt om hvordan I finder rav, og så går turen til stranden. Her er alle børnene så "heldige" at finde et stykke rav der er stort nok til at slibe. Så går turen tilbage, og børnene sliber selv ravet, - med slibepapir og polerklud. Så borer vi et hul i ravet og der monteres en lædersnor.... Se det er et ferieminde! Pris 60 kr. pr. barn inkl. alle materialer.

Ravsliberen, Sæby
Algade 12a
9300 Sæby
Tlf: 98 44 55 27
https://ravsliberen.dk/
Ravsliberen, Sæby
Algade 12a
9300 Sæby
Tlf.: 98 44 55 27