Gro Spiseri

Foto: Wonderful Copenhagen
Galleri

Beskrivelse

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm

Det er ikke til at vide, hvad der venter dig for enden af vindeltrappen, der snor sig på siden af en helt almindelige bygning på Østerbro. På toppen af hvad der engang har været et bilauktionshus, ligger nemlig Danmarks første tagfarm, ØsterGRO.

ØsterGRO blev startet af tre unge ildsjæle tilbage i 2014. I dag er det Livia og Kristian, to af grundlæggerne, der sammen med bare en håndfuld mennesker driver farmen og Gro Spiseri direkte under Østerbros himmelstrøg. Selvom det ligger godt gemt, bliver stedet flittigt besøgt af folk, der kommer for at opleve farmens helt særlige atmosfære og spise en god, økologisk middag.

Gro Spiseri er ikke en helt almindelig restaurant, og du kan hurtigt mærke passionen hos de ansatte, der har baggrunde i alt fra landskabsarkitektur til Michelin-restauranterne noma og 108. I køkkenet står fire gutter, der i fællesskab sammensætter menuen og udvælger naturvinene til maden. Her er der ingen køkkenchef og intet hierarki.

I det lille etablissement er det desuden med at tænke kreativt, når man ikke har mange kvadratmeter at boltre sig på. Spisningen foregår derfor i det hyggelige drivhus, der bliver opvarmet af køkkenets multifunktionelle ovn. Ét langbord gør det ud for omkring 24 siddepladser, hvor snakken ofte går på kryds og tværs mellem restaurantens gæster.

En aften hos Gro byder på fine, blomsterdekorerede retter, masser af historier om farmen og, hvis du kommer på en god dag, en helt fantastisk solnedgang over byen.

Vinter på toppen af taget hos Gro Spiseri

Takket være overvintrende kål, jordbærplanter og standhaftige urter er tagfarmen på Østerbro fuld af liv året rundt. I løbet af vintersæson inviterer Gro Spiseri på hyggelige julemiddage på tagtoppen, hvor du kan tage del i en gastronomisk oplevelse, der er inspireret af juletraditioner, men samtidig forskellig fra de klassiske retter. Du kan også tage med til Gro's mandagshygge og prøve fem alternative versioner af de klassiske æbleskiver. Begge dele finder sted rundt om spiseriets langbord inde i det varme drivhus, hvorfra du samtidig kan nyde udsigten over tagfarmens vinterlandskab. 

Bliv landmand for en dag

Hvis du gerne vil opleve mere af farmen og selv få jord under neglene, så er der rig mulighed for at blive en del af kolonihavestemningen til forskellige arrangementer og workshops.

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm

Det er ikke til at vide, hvad der venter dig for enden af vindeltrappen, der snor sig på siden af en helt almindelige bygning på Østerbro. På toppen af hvad der engang har været et bilauktionshus, ligger nemlig Danmarks første tagfarm, ØsterGRO.

ØsterGRO blev startet af tre unge ildsjæle tilbage i 2014. I dag er det Livia og Kristian, to af grundlæggerne, der sammen med bare en håndfuld mennesker driver farmen og Gro Spiseri direkte under Østerbros himmelstrøg. Selvom det ligger godt gemt, bliver stedet flittigt besøgt af folk, der kommer for at opleve farmens helt særlige atmosfære og spise en god, økologisk middag.

Gro Spiseri er ikke en helt almindelig restaurant, og du kan hurtigt mærke passionen hos de ansatte, der har baggrunde i alt fra landskabsarkitektur til Michelin-restauranterne noma og 108. I køkkenet står fire gutter, der i fællesskab sammensætter menuen og udvælger naturvinene til maden. Her er der ingen køkkenchef og intet hierarki.

I det lille etablissement er det desuden med at tænke kreativt, når man ikke har mange kvadratmeter at boltre sig på. Spisningen foregår derfor i det hyggelige drivhus, der bliver opvarmet af køkkenets multifunktionelle ovn. Ét langbord gør det ud for omkring 24 siddepladser, hvor snakken ofte går på kryds og tværs mellem restaurantens gæster.

En aften hos Gro byder på fine, blomsterdekorerede retter, masser af historier om farmen og, hvis du kommer på en god dag, en helt fantastisk solnedgang over byen.

Vinter på toppen af taget hos Gro Spiseri

Takket være overvintrende kål, jordbærplanter og standhaftige urter er tagfarmen på Østerbro fuld af liv året rundt. I løbet af vintersæson inviterer Gro Spiseri på hyggelige julemiddage på tagtoppen, hvor du kan tage del i en gastronomisk oplevelse, der er inspireret af juletraditioner, men samtidig forskellig fra de klassiske retter. Du kan også tage med til Gro's mandagshygge og prøve fem alternative versioner af de klassiske æbleskiver. Begge dele finder sted rundt om spiseriets langbord inde i det varme drivhus, hvorfra du samtidig kan nyde udsigten over tagfarmens vinterlandskab. 

Bliv landmand for en dag

Hvis du gerne vil opleve mere af farmen og selv få jord under neglene, så er der rig mulighed for at blive en del af kolonihavestemningen til forskellige arrangementer og workshops.

Vinter på toppen af taget hos Gro Spiseri
Takket være overvintrende kål, jordbærplanter og standhaftige urter er tagfarmen på Østerbro fuld af liv året rundt. I løbet af vintersæson inviterer Gro Spiseri på hyggelige julemiddage på tagtoppen, hvor du kan tage del i en gastronomisk oplevelse, der er inspireret af juletraditioner, men samtidig forskellig fra de klassiske retter. Du kan også tage med til Gro's mandagshygge og prøve fem alternative versioner af de klassiske æbleskiver. Begge dele finder sted rundt om spiseriets langbord inde i det varme drivhus, hvorfra du samtidig kan nyde udsigten over tagfarmens vinterlandskab. 

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm
Det er ikke til at vide, hvad der venter dig for enden af vindeltrappen, der snor sig på siden af en helt almindelig bygning på Østerbro. På toppen af, hvad der engang har været et bilauktionshus, ligger nemlig Danmarks første tagfarm, ØsterGRO.

ØsterGRO blev startet af tre unge ildsjæle tilbage i 2014. I dag er det Livia og Kristian, to af grundlæggerne, der sammen med bare en håndfuld mennesker driver farmen og Gro Spiseri direkte under Østerbros himmelstrøg. Selvom det ligger godt gemt, bliver stedet flittigt besøgt af folk, der kommer for at opleve farmens helt særlige atmosfære og spise en god, økologisk middag.

Gro Spiseri er ikke en helt almindelig restaurant, og du kan hurtigt mærke passionen hos de ansatte, der har baggrunde i alt fra landskabsarkitektur til Michelin-restauranterne noma og 108. I køkkenet står fire gutter, der i fællesskab sammensætter menuen og udvælger naturvinene til maden. Her er der ingen køkkenchef og intet hierarki.

I det lille etablissement er det desuden med at tænke kreativt, når man ikke har mange kvadratmeter at boltre sig på. Spisningen foregår derfor i det hyggelige drivhus, der bliver opvarmet af køkkenets multifunktionelle ovn. Ét langbord gør det ud for omkring 24 siddepladser, hvor snakken ofte går på kryds og tværs mellem restaurantens gæster.

En aften hos Gro byder på fine, blomsterdekorerede retter, masser af historier om farmen og, hvis du kommer på en god dag, en helt fantastisk solnedgang over byen.

Bliv landmand for en dag
Hvis du gerne vil opleve mere af farmen og selv få jord under neglene, så er der rig mulighed for at blive en del af kolonihavestemningen til forskellige arrangementer og workshops.

 

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm.

Bus: 4A

Gro Spiseri | Spis & drik | VisitCopenhagen

Gro Spiseri er del af tagfarmen ØsterGRO på Østerbro, hvor du kan spise under åben himmel.

Gro Spiseri, tagfarm, ØsterGro, restaurant, Østerbro

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm.

{{$t(variables.showDescription ? 'general.$readLess' : 'general.$readMore')}}

Område

Adresse Æbeløgade 4 On the roof, up the spiral stairs in the yard
2100 København Ø
Se alt i dette område

Information

Faciliteter og emner

Middel

Koordinater

Længde: 55.7111453
Breddegrad: 12.5643486

Gro Spiseri

Adresse Æbeløgade 4 On the roof, up the spiral stairs in the yard
2100 København Ø
T
booking@grospiseri.dk
Booking