Sommerhusudlejning i Aabenraa - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Aabenraa, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Det tidligere fiskerleje Aabenraa er i dag en smukt beliggende og stemningsfuld købstad.

 

Gæstevurderinger fra Aabenraa

 
 

3 gæster har givet Aabenraa en gennemsnitlig vurdering på 3,67 ud af 5 stjerner.

 

Generel

Aabenraa er beliggende i det naturskønne Sønderjylland, omgivet af vand og smuk bøgeskov. Når I holder ferie i den moderne og charmerende skibs- og søfartsby kan I opleve havnen, den hyggelige marina med tilhørende sandstrand, en af Danmarks længste gågader med torve og forretninger, en gammel bydel med toppede brosten og velbevarede huse samt kunstmuseet Brundlund Slot. Aabenraa er et interessant feriemål på grund af de mange oldtidsminder og krigsmindesmærker, den gamle Hærvej, den skønne natur og de mange kulturelle og fornøjelige arrangementer og seværdigheder.

 

Strand

Ved Aabenraas marina kan I benytte jer af en dejlig, børnevenlig sandstrand med lavt vand og en lang badebro. Området byder generelt på gode badestrande med lavt, roligt vand. De varierer mellem åbne sandstrande og smalle stenstrande, hvor træerne vokser næsten helt ned til vandkanten. Kysten ved Aabenraa Fjord har mange idylliske bugter og øer, og her finder I let et uforstyrret sted.

Natur

Aabenraa er omgivet af smukke bøgeskove med skovsøer, fjorde med hyggelige bugte og bakkede landskaber med levende hegn. Halvøen Løjtland, lige nord for Åbenrå, er præget af frodige morænebakker, kuperet landskab og dejlige strande. Ved Varnæs Hoved - et fredet område med en stor lerklint lige syd for Aabenraa Fjord, er landskabet afvekslende med marker, enge, moser, stejle skrænter, små skove og en sø med skovklædte skrænter.

Aktivitet

Der er særdeles gode vandremuligheder i de mange skove, der omgiver Aabenraa. Golfspillere kan besøge Aabenraa Golfklub og afprøve den 18-hullers golfbane, som ligger i et blødt, bakket landskab med sø og levende hegn, omgivet af hav (10 km). I kan fiske langs kysten eller i en af områdets mange Put & Take fiskeparker. Det er også muligt at tage med en kutter på havfiskeri fra Aabenraa Havn. Tag en tur med den historiske jernbane (mellem Aabenraa og Rødekro) eller sejl en tur med hjuldamperen fra Aabenraa eller Haderslev. I kan også leje rideheste flere steder i området. Svømmehallen i Aabenraa er åben hele året. I sommerperioden kan I opleve byfester, ringridning, dyrskuer og markeder i Aabenraa.

Attraktion

På Sønderjyllands Søfartsmuseum i Aabenraa kan I se nogle af de genstande, som Aabenraa-skibene bragte med hjem fra verden i 1700- og 1800-tallet. Det smukke, hvide Brundlund Slot i Aabenraa er omgivet af skov, vand og haveanlæg. Slottet er i dag indrettet som kunstmuseum, der blandt andet rummer en stor C.W. Eckersberg-samling. Tag en tur til halvøen Løjtland, som er præget af kuperet natur, idylliske hulveje og smukke, gamle huse med stråtag (7 km). En af Danmarks bedst bevarede gravhøje, Myrpold, er smukt beliggende ved fjorden i nærheden af Avbæk. Gravkammeret indeholdte gravgaver og 10 skeletter da det blev fundet (8 km). Et par kilometer øst herfor ligger langdyssen Tvekløft.

Udflugt

Besøg den hyggelige og naturskønne Barsø ud for Løjtland og nyd den uspolerede atmosfære (11 km til færgen). Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum (20 km). Tag på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 25 km fra Aabenraa. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (30 km). I Universe i Nordborg på Als kan børn og voksne lege sig til viden om naturvidenskab (56 km). I LEGOLAND® er der fart, spænding og oplevelser for alle i familien. Parken byder blandt andet på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget mere (94 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Aabenraa

Søg sommerhus
 
  • Inklusiv slutrengøring
    

   Aabenraa Herregård, Aabenraa

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 23   •   Soverum: 8
   Husdyr tilladt: 2   •   4000 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 11674,-