Sommerhusudlejning på Orø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus på Orø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Den lille og meget naturskønne ø Orø er beliggende inderst i Danmarks næststørste fjord Isefjord, kun få km fra fastlandet.

 

Gæstevurderinger fra Orø

 
 

4 gæster har givet Orø en gennemsnitlig vurdering på 3,50 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Jytte lysholm, Rødovre besøgte området fra
 
07-08-2020 til 14-08-2020

Vi benyttede os meget af stranden som var børnevenlig. Dyre- og naturparken er også fin, især hvis man har børn med!


Liselotte, Kbh S besøgte området fra
 
20-07-2019 til 27-07-2019

Orø strandcamping har seriøse is! Det er nogle store kugler de laver. Andelslandsbyen Nyvang tæt ved Holbæk er ret spændende. Hegneskoven er skøn og der er flere gode naturstier


Poul, Greve besøgte området fra
 
20-07-2019 til 27-07-2019

Orø kro hyggeligt og god betjening,samme gælder havnekiosken


Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
30-05-2019 til 02-06-2019

Den lille dyrepark ved Orø Strand var en rigtig fin oplevelse for mindre børn.


Lene, Allerød besøgte området fra
 
16-05-2019 til 20-05-2019

Orø er ikke så stor, så langt det meste kan nås til fod eller på cykel. Orø dyrepark og en savannetur kan anbefales. I kommer tæt på dyrene og får spændende beretninger.


 

Generel

På den 14 km2 store Orø finder I ro, frisk luft, hyggelig ø-stemning, en dejlig og særpræget natur, et rigt dyreliv, gode fiskemuligheder, strand, en dyrepark, smukke, gamle landsbymiljøer, snævre gyder og velbevarede bindingsværkshuse. Øens charmerende hovedstad Bybjerg byder på en historisk kirke, et egnsmuseum, gode indkøbsmuligheder og en kro. Flere steder langs øens veje sælges der produkter fra gårdene. På Orø kan I slappe af, vandre i naturen, dyrke vandsport, fiske, studere fugle eller nyde den helt specielle atmosfære, som findes på en ø. Orø er forbundet med fastlandet via 2 forskellige færgeforbindelser. Overfarten mellem Orø og Hammerbakke på fastlandet mod øst varer under 10 minutter, og færgen sejler flere gange i timen. Overfarten til Holbæk varer ca. 30 minutter.

 

Strand

Orøs eneste badestrand Orøstrand er beliggende ved Nørrestænge på den nordvestlige del af øen. Stranden er en god og ren sandstrand med god vandkvalitet og Blåt Flag.

Natur

Orø er præget af frodig natur med mange markerede vandrestier, vidtstrakte strandenge, kystskrænter, småskove, beplantninger og marker. Øen har et rigt fugleliv, da landskabet byder på rigeligt med føde, raste- og ynglepladser. Derudover kan I på Orø støde på rådyr, ræve, harer, fasaner, vandrotter, muldvarpe og den særprægede, grønbrogede fløjtetudse, som fløjter i forsommeren. De højeste steder på øen er bakkerne Møllebjerg (29 m.o.h.), Stensbjerg (28 m.o.h.) og Elnebjerg (26 m.o.h.).

Aktivitet

De 14 km vandrestier fører jer rundt på øen og giver jer mulighed for at opleve naturen på nært hold. Da Orø er omgivet af vand, er det oplagt at tage på sejltur eller selv at sejle en tur i robåd eller kano på Isefjord. Øen tilbyder også en 12-hullers, indendørs minigolfbane. I kan leje joller og cykler samt deltage i rideture på øen. Der er gode fiskemuligheder overalt langs øens kyster.

Attraktion

Orø Kirke i Bybjerg blev opført i midten af det 12. århundrede og indeholder bl.a. en smuk, gammel døbefond og en jomfru Maria figur. Bag kirken finder I det lille museum Orø Minder, som er indrettet i øens tidligere fattighus. Her vises en lokalhistorisk samling af forskellige folkeminder, gamle brugsgenstande, billeder af en pragtøkse fra vikingetiden og en kopi af et stort guldkors fra Orø. Naturskolen ved Orøstrand har etableret en 40 tdr. land stor dyrepark/mini-zoo med savanne, og her kan I opleve spændende dyr som f.eks. lamaer, strudse, kænguruer, skotsk højlandskvæg, næsebjørne, vaskebjørne, krokodiller og tropiske fugle i naturlige omgivelser. Orø Urtehave ligger i et fredeligt landområde og her finder I 600 forskellige lægplanter, krydderurter og snapseurter.

Udflugt

Fra Orøs lille, idylliske fiskehavn Brønde kan I sejle til Holbæk, som er en moderne handelsby med hyggelige stræder og gamle, restaurerede huse. Sejlturen er meget smuk og varer ca. en halv time. I Holbæk kan I bl.a. shoppe, opleve stemningen i byens hyggelige marina og besøge et museum, der består af 13 historiske bygninger, og som byder på musik og teater i museumsgården. Følg evt. den idylliske sti Strandmøllevej fra centrum og ned langs med fjorden til marinaen. På vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve skibe fra vikingetiden, vikingeskibskopier samt andre nordiske brugsbåde. Museet har desuden egen ø og havn (32 km fra Hammerbakke). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade Strøget. Her findes attraktioner som fx Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (66 km fra Hammerbakke).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse på Orø

Søg sommerhus
 
  •  

   Orø Sommerhus, Orø

   4 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   250 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3407,-