Sommerhusudlejning i Korsør - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Korsør, Sjælland, Danmark udlejes her!

Lej feriehus i Korsør og bo tæt på hav og strande

 

Gæstevurderinger fra Korsør

 
 

gæster har givet Korsør en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 

Området

Korsør ligger smukt ud til Storebælt, og byen har i mange århundrede været en central overfartsby for trafikken mellem Fyn og Sjælland. Korsør består af to bydele, Halsskov, der ligger nord for havnen og Sydbyen, der ligger syd for Korsør havn. Korsør er en aktiv by i udvikling, og her finder I bl.a. gode spisesteder, et kulturhus, Danmarks ældste biograf og Korsør fæstning. Korsør ligger tæt på dejlige strande og skov, med mange muligheder for at komme ud i naturen.

 

Strand

Ceres Stranden ligger ved Korsørs sydlige bydel og tæt på byen og supermarked. Det er en strand med et grønt engareal, p-pladser og toiletter. Selve stranden byder på badebroer, bålplads, borde og bænke, samt beach volley. Korsør strand ligger i forlængelse af Ceres Strand. Stranden ligger i fredelige omgivelser og der er udsigt til Stigsnæs, Agersø og Omø. Knivkær Strand er nordvendt og ligger i Korsørs nordlige kystområde. Herfra kan I opleve en helt utrolig udsigt til Storebæltsbroen. Stranden er børnevenlig med badebro og byder på en god sandstrand med kystskrænt. Der er en beachvolley-bane, samt toilet ved p-pladsen. Granskoven Strand ligger også i Korsørs nordlige del, og det er en populær sandstrand om sommeren. Skovstranden Korsør Lystskov og Quistgårdsvej Strand er begge indrettet til kørestolsbrugere.

Natur

Korsør Lystskov er en smuk bøgeskov med et rigt dyre- og planteliv. I skoven kan I finde flere historiske levn i form af dysser og høje. Der er et fint stisystem i skoven og i et hjørne af skoven er der indrettet en hundeskov.
Naturen har overtager de gamle lergrave rundt om Korsør Nor, og her kan I nyde fuglelivet og planter ved de mange flotte vandhuller. Knopsvaner, lappedykker og gravænder yngler i området sammen med mange andre fuglearter. 
Strandene ved Lejsøen og Lejodden er smuk uberørt natur, hvor mange fugle yngler og en rigdom af planter gror. Af hensyn til fuglenes yngleperiode, bør I respektere vejledningerne på de opsatte skilte.

Aktivitet

Lystsejlere har gode betingelser, for havnen ved Korsør er meget central beliggende havn. Her er I tæt på Det Sydfynske Øhav og Smålandshavet. 
Også lystfiskere nyder godt af de mange afvekslende fiskevande ved Korsør. Gode fiskepladser ved Korsør er fx Korsør Inderhavn, Halskov Rev og Lejodden. Korsør Lystskov er et populært fiskevand hos mange lokale lystfiskere. Der er gode fiskefaciliteter, samt bålplads på stranden og fine toiletforhold.
I Korsør Lystskov finder I et afmærket stisystemer, der er velegnet til løbe- og gåture. Der er gode muligheder for at opleve den varierede natur ved Korsør på cykelture.

Seværdigheder

Kongegården i Korsør er en flere hundrede år gammel herskabelig bygning, som tidligere tjente som overnatningssted for kongen, når han skulle sejle over Storebælt til Fyn. Besøger I Kongegården i dag, kan I opleve en permanent udstilling af Korsørs kunstner Harald Isenstein og forskellige skiftende udstillinger, samt koncerter m.m.
Fæstningen i Korsør blev anlagt i 1100-tallet af kongemagten som værn mod fjender fra syd. Fæstningstårnet stammer fra 1200-tallet og er det eneste, der er tilbage af Korsør Slot. Fæstningen består, ud over tårnet, også af en magasinbygning, et affutagehus, et vagthus og en kommandantbolig.
Korsør Miniby gengiver byen som den så ud i 1875 og er en nøjagtig kopi af havnen, bygninger og gader. Husene, der er i målestok 1:10, bliver fremstillet til den mindste detalje på et lille værksted i Korsør.

Udflugter

Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg. Et museum udstiller fund fra udgravninger (værktøj, våben, dragter o. lign.) samt rekonstruktioner (ca. 15 km). Besøg halvøen Reersø med idylliske, stråtækte bindingsværkshuse fra 1700-tallet, en hyggelig havn og Reersø Museum. Nyd den enestående natur med et rigt fugleliv samt de mange kunsthåndværkers værksteder og udstillinger (ca. 36 km). Skælskør er en hyggelig lille havneby med smukke gamle huse og en helt særlig, rolig stemning. Her finder I hyggelige små butikker med keramik og lokale råvarer (ca. 15 km). Syd for Skælskør ligger det flotte Borreby Gods, hvor der er mange arrangementer og koncerter året rundt, og I kan også komme på en spændende rundvisning (ca. 18 km)

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Korsør

Søg sommerhus